Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny na stx W.STX.10.2.400.8.F.S.MC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Możesz też sprawdzić samą zwrotnicę, weź lutownicę i przelutuj (popraw) po prostu wszystkie luty.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Możesz też sprawdzić samą zwrotnicę, weź lutownicę i przelutuj (popraw) po prostu wszystkie luty.
      Ale tak z dnia na dzień by sie coś popsuło? wyłączałem było ok włączyłem na drugi dzień i dupa.

Skomentuj

Moze w zwrotnicy byl slaby lut + jakies naprezenie i puscilo, ale nadal jest styk, tyle ze za slaby. Podepnij lewa kolumne pod prawy kanal wzmacniacza i druga analogicznie. To Ci da pewnosc, ze to nie jest kwestia wzmacniacza.

Skomentuj

Zamieszczone przez Mateusz29081993 Zobacz posta
          Ale tak z dnia na dzień by sie coś popsuło? wyłączałem było ok włączyłem na drugi dzień i dupa.
          Upalenie cewek (jeśli nie dostały w du.., i to konkretnie przez krótką chwilę) to proces długotrwały, tzn. nie przepalają się od razu.
          Z lutami w cewce jest odwrotnie, mogą w każdej chwili puścić. W takim przypadku lut nie łączy ze sobą dwóch elementów, tylko te elementy się stykają ze sobą. Pod wpływem drgań obie końcówki elementów raz stykają a raz nie, wtedy powstają charakterystyczne trzaski.

Oczywiście w Twoim przypadku nie musi tak być, mogą to być cewki.

Skomentuj

Ale jeszcze dziwne że to w dwóch kolumnach na raz.

Skomentuj

Nikt tu nie jest jasnowidzem, więc zrób tak jak piszemy zamiast tracić nas cenny czas na zgadywanki.

Skomentuj

Sprawdziłem kolumny tak jak pisaliście i wszystko gra dobrze. Sprawdziłem zwrotnice i wszystko jest tam ok, ścieżki nieuszkodzone na płytce drukowanej i luty też w porządku.

---------- Post dodany o 19:19 ---------- Poprzedni post o 19:17 ----------

A czy może to byś wina potencjometrów lub przycisków ? np. jak ruszam przyciskiem loudness to są takie trzaski i jak ruszam balansem to też są takie trzaski.

Skomentuj

Sam sobie odpowiedziałeś, wzmacniaczowi przydało y się solidne czyszczenie w serwisie.
                  Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                    Sam sobie odpowiedziałeś, wzmacniaczowi przydało y się solidne czyszczenie w serwisie.
                    Ale to możliwe by tak sie stało z dnia na dzień ?

Skomentuj

tak, w nocy sie utlenilo :p

Skomentuj

Czaruję...
                      X