To całkiem różne konstrukcje. Taki zestaw komputerowy można porównywać z zestawem dwudrożnym na PJ i SCX czy SK, ale nie do konstrukcji na 10" z tubą na górze.
Ciężko stwierdzić, słyszałem oba ale w zupełnie różnych konfiguracjach sprzętowych. Altusów na jakiejś Diorze + CD, a kolumn z D-500 z GDN-30-400 na końcówkach mocy, mikserze a źródłem była komórka.
Ale myślę że będzie mniej ostry od Tonsila.
hmm ze strony producenta:
"Moc nominalna 250 W
Moc maksymalna 400 W
Głośnik niskotonowy Pylon Audio PSW 27-400.08"
czyli W.STX.10.2.400.8.F.S.MC co sugerowało by prosty filtr dla niskotonowego bez pułapki na 3,3kHz dla W.STX.10.2.150.8.F.S.MC.
Zdjęcia w teście mogły być na podpuchę, ale cztery otwory montażowe znowu wskazują W.STX.10.2.150.8.F.S.MC. Czyli co? błąd w opisie producenta?
Czy wzmacniaczem typu Harman HK980, Yamaha A-S300/500 napędze W.STX.10.2.400.8.F.S.MC? wzmacniacze według pomiarów na audio.com.pl mają 2x90/8
troche czasu mineło od ostatniego takiego pytania, ma ktos wymiary rozmieszczenia głosników i dane o bass refleksie i czy są jakies przegrody/wzmocnienia w srodku ?
tak, głosniki juz kupione, w przyszłym tygodniu zabiore sie za składanie paczek, najwieksze wątpilwosci mam wlasnie do wymiaru br i czy w srodku kolumny są wzmocnienia albo przegrody, bo w sumie odleglosc glosników itp mozna za pomoca proporcji wyliczyc jakos , a moze ten br szczelinowy zastąpić zwykłym i obliczyc jaki powinien byc ?
Mysle ze nie poradze, nawet nie wiem na czym to polega. Zwrotnice składam tez ze znajomym który sie na tym zna, dla mnie jest to pierwsza stycznosc z tym tematem wiec dopiero sie ucze.
Skomentuj