Tak musisz uwzględnić objętość głośników i wzmocnień.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowa kolumn estradowych
Collapse
X
-
A może zajrzyj do artykułów na stornie głównej (WinSID) i będziesz wiedział na przyszłość jak to liczyć... Wprowadzasz parametry głośnika, podajesz litraż i strojenie w dalszym etapie i masz zakładkę, która pokazuje Ci wszystko o rozmiarze br, którym możesz manipulować... Jak nie dowiesz się sam takich rzeczy, to nie będziemy czytać takich wątków, bo na pewno nie poradzisz sobie z resztą...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaDużo trwalsze i lżejsze są sklejkowe, choć droższe.
O to chodzi że mam pełno takich płyt wiórowych w piwnicy. Niektóre oklejone są fornirem to z szafek a niektóre czyste i chcę je wykorzystać.
---------- Post dodany o 17:44 ---------- Poprzedni post o 17:29 ----------
A i pytanie czy wytłumić te kolumny ? czy nic do środka nie dawać?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez poczatkujacy650 Zobacz postaKolumny będą jednak prostokątne nie trapez bo nie mam sprzętu by zrobić trapez
Ciąć pod kątem nie musisz, wystarczy dobrze pomyśleć jak to wszystko połączyć i się uda.
Szczeliny wypełnisz klejem, brzegi płyt od frontu wyrównasz tarnikiem.
Jeśli chcesz kolumny okleić dywanikiem to nic nie będzie pod nim widać.
Skomentuj
-
Bo jestem troche z tych niecierpliwych i jak mi cos nie wychodzi to sie szybko denerwuję ;/ Ale spróbować można wygląd trapezu bardziej mi sie podaba ale odpycha mie od tego moj brak umiejetnosc:)
---------- Post dodany o 19:56 ---------- Poprzedni post o 19:51 ----------
chociaż tu ladnie wyglądają i prostokątne pudła https://www.youtube.com/watch?v=NCzYzwh68FI
---------- Post dodany o 21:55 ---------- Poprzedni post o 19:56 ----------
a chciałbym zasotosowac zamiest rurek bas refleks samemu zrobić trójkątne bas refleksy z płyt jak to obliczyc ?
Skomentuj
Skomentuj