Mam mały dylemat chcę zbudować kolumny estradowe na dwóch przetwornikach myślę nad GDS 30/30 frmy tonsil lub FR.STX.12.2.300.8.F.S.MC (GDS 30-200) firmy stx. I tu pojawia się mój dylemat czy zaufać starej firmie tonis i ich starej technologi czy nowej firmie stx którzy budują już nowszą technologią głośniki. A może ktoś jeszcze inną firme by zaproponował?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowa kolumn estradowych
Collapse
X
-
Wiadomo jeśli estrada to i chodzi o to które głośniej zagrają? A może ktoś miał do czynienia z tymi przetwornikami to nich też się wypowie jak się spisywały.
---------- Post dodany o 15:59 ---------- Poprzedni post o 15:49 ----------
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaJa bym postawił na STX :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaBo idzie je kupić nowe, bo mają w miarę charakterystykę (a 30sto letni tonsil po 5ciu regeneracjach to trochę loteria), bo mają dużo większą moc (30wat tonsila to w dzisiejszych czasach śmiech na sali).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaSTX zejdzie niżej, zagra głośniej, wytrzyma dłużej.
Skomentuj
-
Ja również je miałem i również doradzał mi ich marian. Obudowy wy jakich je miałem to po jednym na kolumnę około 60litrów zamknięta. Grały bardzo dobrze ale też z ciekawości chciałem sprawdzić te gds tonsila a kolega akurat miał je na stanie. I powiem zdziwiłem się bo zagrały wiele lepiej od tych stxów (moim zdaniem i kolegi) do tych tonsili nie jest potrzebny wysoko tonowy (a i grały w tych samych budach, przełożyliśmy je tylko) No i więcej basu niż z tych Stx'ów. Ja Ci proponuję tonsila.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaSTX był wygrzany?
Porównywaliście te dwa głośniki na wytrzymałość?
Wiesz, wytrzymałość i głośność głośnika to jedno a charakter brzmienia to drugie.
A i zapomniałem dodać rodzaj muzyki przy jakiej były sprawdzane to ROCK.Last edited by Route66; 10.05.2013, 16:24.
Skomentuj
-
To że Tonsil jest milszy dla ucha to potwierdzam, z całą resztą się nie zgadzam, ponieważ:
Zamieszczone przez Route66 Zobacz postaNa wytrzymałości tonsil tracił ale na głośności nie wiele (prawie bez różnicy)
Zamieszczone przez Route66 Zobacz postabasu więcej było z tonsila
Zamieszczone przez Route66 Zobacz postado tych tonsili nie jest potrzebny wysoko tonowy
To od autora tematu zależy co kupi, może nawet kupić Tonsila, czemu nie, ale żeby potem nie płakał że Tonsil się spalił a przecież miał być "estradowy".
Poczatkujacy650, do jakich celów chcesz używać te głośniki?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta
Poczatkujacy650, do jakich celów chcesz używać te głośniki?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Route66 Zobacz postaObu były dostarczone około 70w i tonsil sprawił lepsze wrażenie.
Jak bardzo był wysterowany?
Z czego sygnał został podany?
Zamieszczone przez poczatkujacy650 Zobacz postaDo imprez na dworze jak i czasami do imprezek rodzinnych w domu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNadają się, choć basu (czy to z Tonsila czy z STX-a) może być mało, nie zapominajmy, to tylko tanie szerokopasmówki.
Na elektrodzie zaproponowali mi altusy 300 to będzie lepsze rozwiązanie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez poczatkujacy650 Zobacz postaNa elektrodzie zaproponowali mi altusy 300 to będzie lepsze rozwiązanie?
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPod jakim wzmacniaczem grały?
Jak bardzo był wysterowany?
Z czego sygnał został podany?Last edited by Route66; 10.05.2013, 19:04.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Route66 Zobacz postaMoim zdaniem te altusy będą cichsze i basu nie będzie więcej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Route66 Zobacz postaYamahy AX-550 Głośność na 3/4
Zamieszczone przez Route66 Zobacz postaMoim zdaniem te altusy będą cichsze i basu nie będzie więcej.
Zamieszczone przez poczatkujacy650 Zobacz postaSłuchałeś ich jak grają że tak twierdzisz?
Skomentuj
Skomentuj