Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP + H250

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP + H250

Witam wszystkich. Za 2 tygodnie planuje kupić elementy i zbudować subwoofer na SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP. Będzie on do użytku domowego w pokoju 20-30 m^2. Czy Holton H250 da radę go dobrze napędzić? Głośnik zepnę żeby był 4R. Wiem, że lepiej podpiąć dla każdej cewki osobne zasilanie ale nie potrzebna mi aż taka moc. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

---------- Post dodany o 21:49 ---------- Poprzedni post o 16:54 ----------

Chyba żeby na SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP zrobić. Co Wy na to?

zalezy ile masz miejsca w pokoju. jak masz miejsce na wieksza skrzynke to rob na 12"
    jakbys mial ograniczone miejsce to smialo mozesz brac i 10". basu niewiele mniej

oba glosniki dobrze zasilic lekkim nadmiarem mocy - sa pradozerne

Skomentuj

Ja bym chciał 12" tylko ja mam skłonność do brania sprzętu w celu nagłaśniania imprez i taka paka 45l jest trochę nie poręczna :P To czym go zasilić Paweł? Na razie mam ten Twój panel to go nim wygrzeje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Mzamar Zobacz posta
        Na razie mam ten Twój panel to go nim wygrzeje.
        nie wygrzejesz - musialbys miec wersje 2x4r
        poszukaj cos mocniejszego

Skomentuj

Fakt moje nie dopatrzenie. Co polecasz? Nie mam pojęcia co brać. Coś na N'mosfetach?

Skomentuj

biorac pod uwage twoje zdolnosci to proponuje kupic gotowy panel
            na e-bay jest tego duzo

---------- Post dodany o 10:45 ---------- Poprzedni post o 10:17 ----------

http://www.ebay.com/itm/250W-Pure-ba...item19c474dec6
            tylko poszukaj z tansza wysylka

Skomentuj

Panel oczywiście, że kupię gotowy. Muszę jeszcze nabrać doświadczenia :P A jak bym kupił wersje 2x4R i spiął na 8R to dużo bym stracił na mocy wzgledem 4R? Wtedy mógłbym panelem na TDA go wygrzac ale zapewne go i tak niewysteruje.

Skomentuj

musialbys wtedy szukac odpowiedniego wzmacniacza. nie kazdy bedzie mial tak duza moc przy 8r

Skomentuj

Zdaje sobię z tego sprawę ale przecież wzmacniaczem powiedzmy 250W/8R i tak wysteruje ten głośnik. Ja nie potrzebuje aż takiej mocy.

---------- Post dodany o 16:30 ---------- Poprzedni post o 13:04 ----------

Chyba, że polecicie mi jakiś gotowy kit wtedy dokupiłbym jakiś porządny filtr dolnoprzepustowy, trafo i zasilacz.

Skomentuj

Widzac jak polutowales tda to nalegam na zakup gotowca! Ewentualne zlecenie montazu

Skomentuj

Właśnie chodzi mi o to żeby kupić wszystko do montażu same gotowe kity. Ja nie mam odpowiedniego sprzętu żeby coś porządnie lutować itp. :/ Napisz mi Paweł na PW co tam spartoliłem z tym TDA:P

Skomentuj

Powinienem zrobic zdjecie i zaznaczyc co zrobiles dobrze :p
                        Przeciez tam nawet sciezki sa urwane :/

Skomentuj

Wiem bo taka lutownice mialem :/ nie będę się wulgarnie wyrażał. Nią nawet cyny nie umiałem porządnie nagrzać i przegrzałem parę ścieżek i odeszły... szkoda gadać. Znasz jakiś gotowy kit godny polecenia?

Skomentuj

Jakbym znal to bym napisal. Gotowy filtr mozesz kupic u irka - zapytaj czy ma dostepne
                            Co do koncowki mocy to moze zbig 3 i glosnik w 2r? Tanio powinno wyjsc z zasilaniem

Skomentuj

Hmmm ciekawa propozycja tylko na razie nie ma głośników:/ pisałem do STX'a kiedy będą. Kto by mi mógł wykonać zbig 3.0 i jaki koszt tego będzie? Ja się za to nie biorę :P

Skomentuj

Wersje 2x4r mamy na sklepie
                                Dzisiaj doszla paczka z 10" w obu wersjach
                                Zbiga 3.0 sam chce sobie robic, ale to za pare miesiecy raczej

Skomentuj

A ten zbig 3.0 starczy by napędzić wersję 2x4? Po ile masz te 10"?

---------- Post dodany o 18:56 ---------- Poprzedni post o 18:46 ----------

http://www.bigaj.com.pl/Ampli/symos/Zbig_SyMOS_moc.jpg
                                  Czy da się na 4 parach MOSFET podpiąć głośnik 8R czy to nie możliwe?

Skomentuj

Cena jak w stxie
                                    Ja bym wolal dac go w 2r. Nizsze napiecie zasilania = taniej z czesciami

Skomentuj

Tylko jak kupię wersję 2x2R a nikt mi teraz Zbiga nie zrobi to nie mam do czego go podłączyć :/ Będzie w szafie leżał :/

Skomentuj

Pisalem ze mam tylko wersje 2x4r. Kupujesz, robisz obudowe i wygrzewasz na mostku tda w 8r.
                                        Zlecasz wykonanie zbiga i przelaczasz na 2r!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X