Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP + H250

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Aha już rozumie. To na wypłatę jak będziesz go jeszcze miał to go od Ciebie wezmę. Nie wiesz może w przybliżeniu ile wyjdzie budowa tego Zbig'a 3.0?

Skomentuj

Samo trafo bez okazji to koszt 150zl. Radiator kolejne 30-50zl, koncowka pewnie ok 100zl
      Ceny na oko

Skomentuj

Jak mogę wywnioskować trafo musi być o mocy ok 400-500W? Coś takiego: http://www.toroidy.pl/index.php?page...emid=3&lang=pl ?

Skomentuj

Jak uruchomie te końcówkę do swojego suba to mogę ci zbudować kolejna. Mam też ten sam głośnik nawet. Tylko do 2r miały być jakieś modyfikacje autor pisał. Trafo daj o niższym napięciu np 40v u zaoszczędzisz na kondensatorach do 63v. Jak połączysz w 2r to nawet lepiej

Skomentuj

Też to wyczytałem. Inne wartości elementów czy jakoś tak. Na ilu parach MOSFET robiłeś swojego? Ile Cię to wyszło?

Skomentuj

Ją łącze swojego w 4r. Robię na 3 parach. Miałem optymistyczne nadzieję że zmieszczesię w 100zł za końcówkę ale nic z tego. Jutro napisze ile dokładnie mnie do tej pory wyniosła bo nie nam jeszcze wszystkich elementów. Ale za to trafo i duży radiator kupiłem łącznie za 80zł więc jestem i tak sporo do przodu. Nawet wątek z postępami prac założyłem, tylko muszę z aktualizować go.

Skomentuj

Mój też by musiał być na 3 parach. Wtedy z trafem 40V było by ok 300W na 2R czyli akurat żeby go wysterować. Nie starczy trafo 400W?

Skomentuj

Trafo 400-450 powinno wystarczyć. Ale nie 40v tylko koło 30v. Po wyprostowaniu wzrośnie do 42v przysiądzie do tych 40 i będzie dobrze

Skomentuj

Czym to będziesz filtrował?

Skomentuj

U mnie jest 4*10mF ewentualnie wstawię jeszcze po jednym na stronę 10mF.

Skomentuj

Hmmmm ja tylko taki znalazłem z porządnym filtrowaniem: http://sklep.avt.pl/p/pl/484996/syme...o+montazu.html
                        ale kondy są 100v.

---------- Post dodany o 13:08 ---------- Poprzedni post o 12:05 ----------

Jaki filtr dolnoprzepustowy zastosujesz? Znalazłem: http://allegro.pl/a-140-aktywny-filt...315941129.html. Ma 12dB/okt, przełącznik fazy, odcięcie 40-150Hz i subsonic na 27Hz.

Skomentuj

do irka pisales?

Skomentuj

Napisałem na PW. Jego email ze strony nie działa.

Skomentuj

Myślałem nad tym filtrem ale znalazłem w swoich "skarbach" jakiś filtr z odzysku i ma razie tego wyłożystam, później i tak wymienię. Na jakiś od 20hz najlepiej. A co do tego zasilacza to cena nie powala, a z drugiej strony avt nie ma najleprzych opini. Popatrz sobie ma allego. Zasilacz to żadna filozofia, sam możesz zbudować. Wieczorem mogę wstawić taki z zbudowanym stabilizatorem do filtra ma 6 lub 4 kondensatory
                              Last edited by _NATAN_5064; 02.07.2013, 15:13.

Skomentuj

Zajrzyj na stronę główną sklepu, http://www.advanceelectronic.pl/
                                A i jak z tym subem ?

Skomentuj

Jak możesz to wstaw. Problem w tym, że nie chce mi się znowu płytek trawić :/ Musiałbym znowu kupić wszystko do trawienia.

Skomentuj

Ja to na pewno będę trawił tylko jeszcze nie wiem kiedy. No i jeszcze wolałbym sprawdzić osobiście czy wszystko działa jak należy. Wstawie po 21 to ktoś może sprawdzi jak mi to wyszło.

Skomentuj

Tak to wygląda. W załączniku jest jeszcze opcja na 4 szt.

zasilacza symetryczny audio.rar

Skomentuj

Irek napisał, że nie ma na stanie filtru :/

Skomentuj

W takim razie musisz sam coś złożyć albo kit jakiś kupić.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X