Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stx seria F - recenzje , opisy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Za 800 to szukałbym jakiś używek na allegro, albo jeśli chcesz nowe to składał coś własnego.

Skomentuj

Miałem kiedyś Altusy 140 ( już bym tego więcej nie kupił) , a kolega właśnie miał STX F180n Można powiedzieć że też szału nie było, grać grało lecz jakoś były tępe-przymulone brak mocy(efektywności) .
      Rozejrzyj się może za Mildton-ami najlepiej 170 lecz może nie koniecznie? ostatnio widziałem na tablicy jakiś koleś miał praktycznie nie używane jeszcze w kartonach za cztery stówki , oczywiście pianki na pewno do wymiany lecz o tym nie wspominał.

Skomentuj

Zamieszczone przez mtxmtx Zobacz posta
        Miałem kiedyś Altusy 140 ( już bym tego więcej nie kupił) , a kolega właśnie miał STX F180n Można powiedzieć że też szału nie było, grać grało lecz jakoś były tępe-przymulone brak mocy(efektywności) .
        to raczej bylo spowodowane plaska ch-ka przenoszenia :/
        mildtony niedawno naprawialem - strata czasu :/

Skomentuj

Mildtony to odsłuchów perkusji ? ;> chyba wrócę do koncepcji T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X lub F.A.AL.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X tylko że brak projektu MTM albo MMT . Jak jest ze słuchaniem głośnej muzyki z szybkim basem na monitorach ? O tony wysokie się nie martwię bo to przecież to samo co w podłogówkach , średnica podobnie a co z basem ?

Skomentuj

Ja mam coś podobnego MTM na Teslach 165 i mam -3dB basu odjęte na wzmacniaczu i to jeszcze na Sony który wg. opinii ludu nie ma basu :)
            Pokój 15m2
            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez kamil131415 Zobacz posta
              chyba wrócę do koncepcji T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X lub F.A.AL.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X
              moze jeszcze sie nie wygrzal, ale basu wiele z tgo nie ma :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                Ja mam coś podobnego MTM na Teslach 165 i mam -3dB basu odjęte na wzmacniaczu i to jeszcze na Sony który wg. opinii ludu nie ma basu
                Pokój 15m2
                Tesle podobno mają miękki i niezbyt szybki bas wysunięty troszkę do przodu Mam prośbę , mógł byś pobrać system of a down we flac i puścić troszkę głośniej ? Tesle to może nie głupi pomysł ale gdzie je kupić ;/

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                moze jeszcze sie nie wygrzal, ale basu wiele z tgo nie ma :/
                oj ;/

Skomentuj

W moim odczuciu bas jest bardzo szybki, nagram Ci zaraz filmik telefonem SE C902 bo dosyć dobrze łapie dźwięk.
                  Obuwody oczywiście closed :)

Podaj jakiś konkretny tytuł :)

Skomentuj

Kup sobie suba i bedziesz mial basu tyle ile potrzebujesz.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                      W moim odczuciu bas jest bardzo szybki, nagram Ci zaraz filmik telefonem SE C902 bo dosyć dobrze łapie dźwięk.
                      Obuwody oczywiście closed

Podaj jakiś konkretny tytuł
                      filmik sobie odpuść xD posłuchaj Jet pilot albo Deer dance

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                      Kup sobie suba i bedziesz mial basu tyle ile potrzebujesz.
                      Miałem suba i zawsze były problemy z podbiciem wyższego basu... Wole stereo które zagra jak najlepiej...

Skomentuj

Nie moje klimaty i nie na ALU kopulkach ;p
                        ale basik jest szybki i zwarty

w moich szybszych klimatach Pendulum - Hold Your Color i Infected Mushrooms - heavyweight

Skomentuj

Miałem suba i zawsze były problemy z podbiciem wyższego basu... Wole stereo które zagra jak najlepiej...
                          To kup suba z pożądnym filtrem :)

Skomentuj

No to jeśli już temat jest o stx to co powiesz o ich subwooferach ? ;>

Skomentuj

Nie na temat...
                              Tesle to może nie głupi pomysł ale gdzie je kupić ;/
                              Mam 4 ARN150 do pozbycia się, gdybyś potrzebował

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                Mam 4 ARN150 do pozbycia się, gdybyś potrzebował
                                Dzięki ja narazie muszę wziąć się za jakiś wzmacniacz bo kompletnie czasu nie miałem przez te papiery do szkół... Temat o stx nagle zmienił się w off topic... Piszmy tylko o STX Jak się pisz nie na temat ? ;O

Skomentuj

Tesle to może nie głupi pomysł ale gdzie je kupić ;/
                                  niestety tylko uzywki lub lezaki magazynowe

---------- Post dodany o 13:13 ---------- Poprzedni post o 13:12 ----------

brzmienie bardzo dobre, cena bardzo dobra, mocy/glosnosci troche brakuje :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    brzmienie bardzo dobre, cena bardzo dobra, mocy/glosnosci troche brakuje :/
                                    słuchałem s-200 i szczerze mówiąc potwierdzam , ale w 20m2 było nawet głośno... sąsiadka przyszła...

Skomentuj

Zależy mi na dobrym dźwięku...
                                      , mam to 800zł
                                      Czyli jedynie diy bo za taką kwotę nie licz nawet, że kupisz choćby poprawnie grające kolumny i to jeszcze z sensownym dołem.
                                      Wielkość membrany i skrzynki to nie wszystko.

Skomentuj

Dla każdego "dobry dźwięk" oznacza co innego . Ja był by zadowolony gdyby wysokie tony nie cięły moich uszu , średnica nie była schowana a bas nie przyprawiał o wymioty... Dla ciebie tak grające kolumny to dno a dla mnie już hi-end bo mam tylko 800zł , choć i tak postanowiłem odpuścić sobie te STX i zbierać kase dalej to nie zmienia faktu że ciekawi mnie jak grają i dlatego kontynuuje ten temat ;}

Skomentuj

Powiem tak-miałem dwie drogi z 18AWX na dole, potem doszedł sub stx s-250. Sub został AWXy sprzedałem Teraz gra w zestawie z małymi monitorkami i jestem bardzo zadowolony :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X