Witam wszystkich.
Jestem tutaj nowy, jak widać i szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania:
Mam w posiadani zuzyte kolumny INFINITY REFERENCE 81 MKII.
Chciałbym je odnowić i zaczynam od dopasowania przetworników, szukalem gotowych projektów ale nie znalazłem żadnego o podobnym układzie i zbliżonym litrażu. kolumny mają wymiary 21/30/87cm czyli około 35litrów z wydzielona komorą na średnio i wysoko-tonowy, cztery dziury na głośniki i tak jest to na 73mm wysoko, 100mm średni i 180mm dwa nisko tonowe.
Przeszukując internet znalazłem kogoś, który to pomoże mi w dorobieniu zwrotnic bo ja nie mam narzędzi pomiarowych, jednocześnie zaproponowali mi on zastaw głośników:
DAYTON RS180S-8 x2 na niskie
DAYTON RS125 - 8 na średni
SEAS PRESTIGE 22TAF/G H1283-06 na wysoki
Co sądzicie o takich głośnikach i ewentualnie jeśli jest coś z nimi nie tak to co innego możecie polecić?
Dzięki za ewentualną pomoc w srode ewentualnie wysyłam do niego jedną skrzynkę
Jestem tutaj nowy, jak widać i szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania:
Mam w posiadani zuzyte kolumny INFINITY REFERENCE 81 MKII.
Chciałbym je odnowić i zaczynam od dopasowania przetworników, szukalem gotowych projektów ale nie znalazłem żadnego o podobnym układzie i zbliżonym litrażu. kolumny mają wymiary 21/30/87cm czyli około 35litrów z wydzielona komorą na średnio i wysoko-tonowy, cztery dziury na głośniki i tak jest to na 73mm wysoko, 100mm średni i 180mm dwa nisko tonowe.
Przeszukując internet znalazłem kogoś, który to pomoże mi w dorobieniu zwrotnic bo ja nie mam narzędzi pomiarowych, jednocześnie zaproponowali mi on zastaw głośników:
DAYTON RS180S-8 x2 na niskie
DAYTON RS125 - 8 na średni
SEAS PRESTIGE 22TAF/G H1283-06 na wysoki
Co sądzicie o takich głośnikach i ewentualnie jeśli jest coś z nimi nie tak to co innego możecie polecić?
Dzięki za ewentualną pomoc w srode ewentualnie wysyłam do niego jedną skrzynkę

Skomentuj