Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer DIY na głośniku STX.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Okej, wiem że to się nada bo to ma 2x150W więc idealnie. Czyli jak to dostanę i w istocie będzie to Schneiderowski SharpSystem 7700 a końcówka mocy będzie oryginalna i nieuszkodzona tylko przedwzmacniacz to opłaca się naprawiać? A jakbym miał kupować wzmaka może Unitra Eltron 100? Rzeczywiście Panel z A220 nie ma kontroli nad tym głośnikiem bo na małej głośności cewka bije o magnes bo traci wzmak kontrolę.

Skomentuj

Zamieszczone przez RAZOR026 Zobacz posta
      Czyli jak to dostanę i w istocie będzie to Schneiderowski SharpSystem 7700 a końcówka mocy będzie oryginalna i nieuszkodzona tylko przedwzmacniacz to opłaca się naprawiać?
      Przecież ta końcówka może działać bez przedwzmacniacza :)

Skomentuj

Ale ja chcę żeby wszystko działało I tuner, i końcówka i CD.

Skomentuj

ale ty chcesz tego systemu uzywac do stereo czy tylko do suba?

Skomentuj

Jeden kanał sub a drugi albo Tonsil średniotonowy (GD 12/5/6) albo głośniki satelitarne Sony

Skomentuj

bez sensu!
              zalatw sobie inny, slabszy wzmacniacz na stereo
              wtedy nie bedziesz musial naprawiac preampa tylko zamontujesz filtr dolnoprzepustowy

Skomentuj

Kiedy nie skołuję sobie innego, w tym sęk. Może tego używać do samego suba a satelitki podłączyć pod inny jednym kablem? Da się tak? bo mam panel od suba 10W i jest on uszkodzony a satelitki tam dobrze szły, to może mógłbym go użyć jeśli satelitki działają (polutuję kabel na 2xAUX 1xmini jack) i może by to hulało?

Skomentuj

Kiedy nie skołuję sobie innego, w tym sęk.
                  nie pomyslales jak bardzo jest to bez sensu?
                  zamiast suba na jednym kanale i satelitki na drugim kanale, lepiej byloby zrobic pozadne 2 drozne kolumny

Może tego używać do samego suba a satelitki podłączyć pod inny jednym kablem? Da się tak?
                  da sie, ale nie do konca tak jak myslisz
                  poczytaj o filtrach do subwooferow z wejsciem wysokopoziomowym

Skomentuj

Dobra, już wiem o co ci chodzi też o tym myślałem ALE:
                    Byłaby tylko jedna kolumna (dwudrożna znaczy że z dwoma głośnikami, dobrze myślę?)
                    Głośnik GD tonsilowski jest otwarty i Basówka będzie nim jak szmatą ruszać.
                    Zmienią się jakoś wymiary skrzyni?
                    Jakoś koncept kolumny z jednej strony mi się podoba, z drugiej nie.

Skomentuj

nie rozumiem co napisales :/

Skomentuj

No co to za zestaw z jedną kolumną? Ostanę przy subwooferze ;p I przekonamy się czy to rzeczywiście będzie ten Schneiderowski Sharp 7700.

Update: słyszałem coś o wzmacniaczach uzytkownika janek11389, czy ten człowiek wykonuje też wzmacniacze na zamówienie??
                        Last edited by RAZOR026; 21.07.2013, 20:07.

Skomentuj

czy chodzi o koncowki mocy na suba z elektrody?
                          jezeli tak to stary temat i nic nie wykonuje... innego janka nie kojaze

Skomentuj

Tak o niego mi chodziło. Co do tej wieży to ogarnąłem sobie kolesia co mi z tym zrobi. Wzmak póki co mamy z głowy. Nowy elektronik nie odpisał, co do BR HD 18 więc chyba go zamówię z innego sklepu. Zadzwonie też do tartaku po ile maja plyty MDF lub wiórowe. Filtr póki co odpuszczę sobie (na razie sub nie będzie miał odfiltrowanego sygnału)

(Panie! Zakombinujmy coś!) Wpadłem na pomysł kupienia takiego BR http://www.nowyelektronik.pl/searchs...y%20Bassreflex i ręcznego wyprofilowania, a potem polakierowania, opłaca się?

Skomentuj

jak nie masz zamiaru frezowac to odpusc MDF - drozszy i trudniej dostepny

Filtr póki co odpuszczę sobie (na razie sub nie będzie miał odfiltrowanego sygnału)
                              i bedziesz narzekal ze nie ma basu?

(Panie! Zakombinujmy coś!) Wpadłem na pomysł kupienia takiego BR http://www.nowyelektronik.pl/searchs...y%20Bassreflex i ręcznego wyprofilowania, a potem polakierowania, opłaca się?
                              taniej wyjdzie kupic kawalek rury PCV

Skomentuj

Nie, będę narzekał że nie mam kasy na filtr ;p Chociaż..... jakbyś mógł coś warty filtr w Nowym Elektroniku znaleźć byłbym wdzięczny (są tam kity do samodzielnego montażu m. in z AVT). Bo chcę na maxa przyoszczędzić na przesyłce, a jak już będę all kupował to wezmę z tamtąd (BR tylko zamówię lub spytam tamtego ziomka czy ma). Thenkju from the mountain! (Dzięki z góry)

P.S Nie że nie zamierzam frezować tylko nie mam czym ;p

---------- Post dodany o 23:09 ---------- Poprzedni post o 14:19 ----------

Będzie to coś warte: http://www.nowyelektronik.pl/searchs...=opis&nr=64035 ??
                                Last edited by RAZOR026; 22.07.2013, 13:37.

Skomentuj

Nie, będę narzekał że nie mam kasy na filtr ;p Chociaż.....
                                  a jaka masz karte muzyczna w kompie?
                                  bo stare poczciwe SB live 5,1 mialy aktywny regulowany filtr
                                  P.S Nie że nie zamierzam frezować tylko nie mam czym ;p
                                  moje drugie kolumny "frezowalem" nozykiem
                                  w MDFie bardzo latwo da sie "rzeźbić"

Skomentuj

Mam kartę zintegrowaną od Realteka. Na chwilę obecną na dźwiękówkę nie mam kasy. Nie ukrywam że DAC by się przydał (Lampucera by była idealna ale zbyt skomplikowane do złożenia nawet z gotowego kitu dla mnie, a na lampach.... mmmm... Moje Brainwavz HM3 byłyby zadowolone...., ale zejdźmy na ziemię, nie śpię na kasie ) Zwykła tania konstrukcja z płyty Gigabyte-a. A w MDF- (jeśli bym się zdecydował) da się robić pilnikiem? Zobaczę co z tym MDF-em. Jak rozumiem, frezowanie jest po to żeby "schować" trochę głośnik żeby nie wystawał, tak?

Skomentuj

Mam kartę zintegrowaną od Realteka. Na chwilę obecną na dźwiękówkę nie mam kasy. Nie ukrywam że DAC by się przydał (Lampucera by była idealna ale zbyt skomplikowane do złożenia nawet z gotowego kitu dla mnie, a na lampach.... mmmm... Moje Brainwavz HM3 byłyby zadowolone...., ale zejdźmy na ziemię, nie śpię na kasie )
                                      Głupiego szumblastera kupisz za parę złotych i będzie to b. duży up grade, nikt nie każe Ci sięgać po źródła z wyższej półki.

Skomentuj

uzywane creativy to 10-20zl

frezowanie jest po to żeby "schować" trochę głośnik żeby nie wystawał, tak?
                                        tak
                                        skoro da sie strugac nozykiem to i pilnikiem obrobisz

Skomentuj

No niby tak, ale weźmy pod uwagę że do kompa pakuję też słuchawki które potrzebują lepszego DAC, zresztą po co mi karta dźwiękowa nowa, bo niezbyt ogarniam? (nawet na szumblastera nie mam kasy póki co, chcę dopiąć suba na ostatni guzik, moze kiedy indziej?)

Update: Okej już wiem ;p Osobny kanał dla Subwoofera.
                                          Last edited by RAZOR026; 23.07.2013, 09:38.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X