Witam nosze się z zakupem nowych kolumn do 3 tys. zl moga to byc gotowe kolumny-gotowy projekt badz jakies firmowe kolumny.Rozmawialem chwile z Lusztim zaraził mnie projektem na sesach exel i morelu ale niestety projekt jest wykonywany pod konkretnego kontrahenta i projektu nie może udostepnić, sam niestety nie posiadam takiej wiedzy jak i sprzetu pomiarowego do zaprojektowania zwrotnicy do tych glośnikow dlatego prosze was o pomoc,pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie kolumny 3 way do 3 kpln co polecacie??
Collapse
X
-
Nie na temat...kqoo kolega ma 3k zł do wydania a Ty mu podrzucasz paczki w których przetworniki to nawet nie połowa tego.
kaman777 kwota jest już całościowa, głośniki razem z wykończeniem i zwrotnicami czy masz to tylko na przetworniki ? Poza tym, moim zdaniem wydając takie pieniądze dobrze by było zrobić mały audio trip po forumowiczach albo zaczekać na AS i rozeznać się w tym co Ci się podoba i co dobrze brzmi w twojej muzyce. Dopiero później brać się za kopiowanie.
No chyba, że nie poczujesz straty 3k, wtedy kupuj i testuj co Ci sie podobakto bogatemu zabroni
Skomentuj
-
Budżet moze byc naciagniety kwota 3 tys. ma objac głosniki i zwrotnice wykonczenie bedzie dosc rozlegle pewnie w czasie takze mozna powiedziec ze koszt wykonczenia bedzie z osobnej puli,obecnie jestem zainteresowany projektem http://diyaudio.pl/showthread.php/22...Tidal-Contriva ale moze ktos zna jakas alternatywa troche tańsza,zestaw ma byc juz na lata,moim atutem jest klarowna i przejrzysta średnica oraz detalicznosc,nie jestem jakims mega fanem dobrego basu-niskiego zejscia i tzw wykopu:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaL22+L15+HDS
A z w15 to już na lata
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaJesli jesteś wstanie udać sie do Lusztiego na pomiary to myślę ze wymyśli Ci fajny zestaw z np. L22+L15+HDSAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaPrzykro mi ale jestem zawalony robotą praktycznie do AudioShow.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez waloos Zobacz postaraven1985 HDS jest aż tak dobry ?
Jest wystarczająco dobry :)
Nie jest tak doby jak iluminaoty ale czują już oddech na plecach(edit: znaczy magnesach
)
No i w końcu jedwabna kopułka która mi się podoba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaTo nie tak długo.
I zgadzam się z Ravenem - Excel W15 byłby lepszy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaCo nie zmienia faktu, że oferujesz przyjacielskie usługi LuSzTiego bez jego wiedzy - jakby chciał to by sam zaoferował, strasznie tego nie lubię.
I zgadzam się z Ravenem - Excel W15 byłby lepszy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaKolego myślę ze sie tak nie spinaj przy piątku:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaZwróciłem tylko uwagę bez żadnego stresu - myślę, że kilka osób myśli tak samo tylko po prostu nie są tacy bezpośredni jak ja :)
EOT z mojej strony:)
Skomentuj
-
głośnikow nieznam ale propozycja idealna na minimum mojego budzetu tylko pytanie jak to bedzie grało i kiedy powstanie jakas zwrotnica pod to??
---------- Post dodany o 06:26 ---------- Poprzedni post o 06:15 ----------
http://allegro.pl/seas-thor-profesjo...553380751.html a co myslicie p tym moze nie 3 way no ale.....
---------- Post dodany o 06:29 ---------- Poprzedni post o 06:26 ----------
http://www.audioxcel.com/audioXpress...r%20Review.pdf
projekt takiego zestawu
Skomentuj
Skomentuj