Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kolumny 3 way do 3 kpln co polecacie??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie kolumny 3 way do 3 kpln co polecacie??

Witam nosze się z zakupem nowych kolumn do 3 tys. zl moga to byc gotowe kolumny-gotowy projekt badz jakies firmowe kolumny.Rozmawialem chwile z Lusztim zaraził mnie projektem na sesach exel i morelu ale niestety projekt jest wykonywany pod konkretnego kontrahenta i projektu nie może udostepnić, sam niestety nie posiadam takiej wiedzy jak i sprzetu pomiarowego do zaprojektowania zwrotnicy do tych glośnikow dlatego prosze was o pomoc,pozdrawiam

http://diyaudio.pl/showthread.php/21...jekt-by-LuSzTi

Skomentuj

niechce nic z stxa:)

Skomentuj

Nie na temat...
        kqoo kolega ma 3k zł do wydania a Ty mu podrzucasz paczki w których przetworniki to nawet nie połowa tego.

kaman777 kwota jest już całościowa, głośniki razem z wykończeniem i zwrotnicami czy masz to tylko na przetworniki ? Poza tym, moim zdaniem wydając takie pieniądze dobrze by było zrobić mały audio trip po forumowiczach albo zaczekać na AS i rozeznać się w tym co Ci się podoba i co dobrze brzmi w twojej muzyce. Dopiero później brać się za kopiowanie.

No chyba, że nie poczujesz straty 3k, wtedy kupuj i testuj co Ci sie podoba kto bogatemu zabroni

Skomentuj

Budżet moze byc naciagniety kwota 3 tys. ma objac głosniki i zwrotnice wykonczenie bedzie dosc rozlegle pewnie w czasie takze mozna powiedziec ze koszt wykonczenia bedzie z osobnej puli,obecnie jestem zainteresowany projektem http://diyaudio.pl/showthread.php/22...Tidal-Contriva ale moze ktos zna jakas alternatywa troche tańsza,zestaw ma byc juz na lata,moim atutem jest klarowna i przejrzysta średnica oraz detalicznosc,nie jestem jakims mega fanem dobrego basu-niskiego zejscia i tzw wykopu:)

Skomentuj

Jesli jesteś wstanie udać sie do Lusztiego na pomiary to myślę ze wymyśli Ci fajny zestaw z np. L22+L15+HDS

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
              L22+L15+HDS
              O! to by był świetny zestaw :)
              A z w15 to już na lata

Skomentuj

Jesli jesteś wstanie udać sie do Lusztiego na pomiary to myślę ze wymyśli Ci fajny zestaw z np. L22+L15+HDS
                Przykro mi ale jestem zawalony robotą praktycznie do AudioShow.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                  raven1985 HDS jest aż tak dobry ?

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    Przykro mi ale jestem zawalony robotą praktycznie do AudioShow.
                    To nie tak długo.

Skomentuj

Jesli tak to na pomiary musiałbym sie udać do kogos innego bądź Luszti musialbym raz jeszcze wykonac pomiary:)) on wie o co chodzi:) tak ze jesli chodzi o to to Luszti odpada chyba ze ktos inny by sie podjął tego:)

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                        raven1985 HDS jest aż tak dobry ?
                        Czy jest aż tak dobry ?
                        Jest wystarczająco dobry :)
                        Nie jest tak doby jak iluminaoty ale czują już oddech na plecach (edit: znaczy magnesach )
                        No i w końcu jedwabna kopułka która mi się podoba

Skomentuj

To nie tak długo.
                          Co nie zmienia faktu, że oferujesz przyjacielskie usługi LuSzTiego bez jego wiedzy - jakby chciał to by sam zaoferował, strasznie tego nie lubię.

I zgadzam się z Ravenem - Excel W15 byłby lepszy.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                            Co nie zmienia faktu, że oferujesz przyjacielskie usługi LuSzTiego bez jego wiedzy - jakby chciał to by sam zaoferował, strasznie tego nie lubię.

I zgadzam się z Ravenem - Excel W15 byłby lepszy.
                            Kolego myślę ze sie tak nie spinaj przy piątku:)

Skomentuj

Kolego myślę ze sie tak nie spinaj przy piątku:)
                              Zwróciłem tylko uwagę bez żadnego stresu - myślę, że kilka osób myśli tak samo tylko po prostu nie są tacy bezpośredni jak ja :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                Zwróciłem tylko uwagę bez żadnego stresu - myślę, że kilka osób myśli tak samo tylko po prostu nie są tacy bezpośredni jak ja :)
                                A ja myślę ze będę Polecał Lusztiego, Ravena czy Yoshiego bo robią dobra robotą za małą kasę a nie naciągają ludzi jak niektórzy. I będę ich polecał zawsze i wszędzie:)
                                EOT z mojej strony:)

Skomentuj

To najwidoczniej się źle zrozumieliśmy i zwracam honor - myślałem, że oferujesz koledze "darmowe" kombinowanie zwrotnicy i całego projektu u LuSzTiego.

Skomentuj

SB29RDC (+) SB15MFC30-8 (+) SB29NRX75-6

Za jakiś czas będzie projekt na forum - jak Cie taki zestaw zadawala to możesz poczekać.
                                    <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

głośnikow nieznam ale propozycja idealna na minimum mojego budzetu tylko pytanie jak to bedzie grało i kiedy powstanie jakas zwrotnica pod to??

---------- Post dodany o 06:26 ---------- Poprzedni post o 06:15 ----------

http://allegro.pl/seas-thor-profesjo...553380751.html a co myslicie p tym moze nie 3 way no ale.....

---------- Post dodany o 06:29 ---------- Poprzedni post o 06:26 ----------

http://www.audioxcel.com/audioXpress...r%20Review.pdf
                                      projekt takiego zestawu

Skomentuj

Thor to podobne jedne z lepszych/ a moze sprawdzisz w gotowych projektach Troelsa, Zapha i innych/ linki sa na forum.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X