Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kolumny 3 way do 3 kpln co polecacie??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jest wszysto wyzej w linki i projekt na obudowe juz slinka cieknie na mysl o nich http://www.youtube.com/watch?v=UaKjlgO3IOE :) chyba zmiana koncepcji bedzie na te thory wlasnie budzet oki :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
      http://allegro.pl/seas-thor-profesjo...553380751.html a co myslicie p tym moze nie 3 way no ale.....
      cena w aukcji jest za 1szt:)za 3kz będzie ciężko kupić komplet przetworników do tego projektu......chyba warto się dobrze rozejrzeć,bo mam wrażenie że w Łodzi stoją fajne kolumny do wzięcia!:biggrin:

Skomentuj

ja niechce tego kupowac a sam sklepac taki projekt rozciegajac czasowo projekt da sie go zrealizowac nadciagajac budzet:)

---------- Post dodany o 08:24 ---------- Poprzedni post o 08:23 ----------

Zamieszczone przez roman763 Zobacz posta
        ......chyba warto się dobrze rozejrzeć,bo mam wrażenie że w Łodzi stoją fajne kolumny do wzięcia!:biggrin:
        co masz namysli??

Skomentuj

za 3kz będzie ciężko kupić komplet przetworników do tego projektu
          około 5200PLN za same głośniki. Aukcję należy traktować jako okazje :)

Skomentuj

Chyba, ze spokojnie czekac. Moze na allegro,ebayu itp. ktos bedzie szprzedawal uzywane glosniki albo dwudrozna wersje- bifrosta

Skomentuj

niewiem skad Ci sie ravennie taka kwota wziela http://audiotransducers.com/pl/18cm/...e0018-08s.html x 4 to dam daje okolo 2800 plus wysokotonowki http://audiotransducers.com/pl/104mm...-e0011-06.html x2 1500 to nam daje 4300 minus rabacik moze kolo 4 tys by wyszlo obecnie nie dostepne ale mysle zeby nie bylo problemu sprowadzic takie

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                Aukcję należy traktować jako okazje
                cena w aukcji jest za 1szt
                Tyle na temat tej aukcji :) Zestaw na SB jest bardzo dobrym rozwiązaniem

Skomentuj

to nam daje 4300 minus rabacik moze kolo 4 tys by wyszlo obecnie nie dostepne ale mysle zeby nie bylo problemu sprowadzic takie
                  Wpłać kasę i czekaj tatka latka jeszcze liczac na "rabacik" . A reklamówkę tego zestawu Thor z aukcji allegro, można sobie wydrukować i do kieliszka czytać żeby się nie upić na smutno :)

Jeśli 3 drogi maja być w znośnej cenie to obecnie najsensowniejszym wyborem bedą głośniki do konstrukcji na SB-Acoustic - jak wspomniano wyżej.
                  A jak to może zagrać?
                  Może jak Sounddecco http://www.audiowitowa.pl/pl/p/Echo/117

Skomentuj

4300 minus rabacik moze kolo 4 tys
                    mam nie aktualny cennik polinka :)
                    w polinku teraz około 4600PLN - parę % rabatu :) więc nie dużo się pomyliłem :P
                    Ja bym w ten zestaw tyle nie zainwestował wolałbym 3 way :)

W AD terminy są takie że nie wiadomo jakie są więc... :)

Skomentuj

to dalej w czarnej d..... jestem widze eh...../

Skomentuj

A jeździłeś po salonach i słuchałeś różnego sprzętu aby wyrobić sobie zdanie na ich temat?
                        Byłeś na AudioShow?

Kupowanie głośników w tej cenie o których nic się nie wie, będąc przy tym nie za bardzo osłuchanym, to błąd.
                        Ale jak już zostało napisane:

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                        kto bogatemu zabroni
                        Pytanie tylko czy masz wystarczająco tyle kasy aby zaryzykować, a przy niewypale sprzedać kolumny ze stratą, i znów kombinować co by tu kupić.

Skomentuj

http://www.troelsgravesen.dk/PMS-EXCEL.htm a o tym co mozecie powiedziec??

Skomentuj

drogi bas tani tw.
                            wolał bym odwrotnie :)

no i czy Ci podpasuje jego strojenie

Skomentuj

to dalej w czarnej d..... jestem widze eh...../
                              Będziesz dopiero jak się weźmiesz za kupowanie części do konstrukcji bez wcześniejszego rozeznania. Tak jest ze wszystkim, nie tylko z głośnikami. Można się uczyć na błędach, ale taniej uczyć się na cudzych niż na własnych.

Skomentuj

W AD terminy są takie że nie wiadomo jakie są więc...
                                Zamówiłem kilka dni temu od nich drogie przetworniki, dopiero będą sprowadzać i nie wiem kiedy będą.

http://allegro.pl/seas-thor-profesjo...553380751.html a co myslicie p tym moze nie 3 way no ale.....
                                Patrząc na same zdjęcia już mi się podoba - millenium z excelem to fajne połączenie.

Myślę, że ten zestaw by pokazał co potrafi z dwoma W18 na dole.
                                Last edited by .3lite; 21.09.2013, 15:29.

Skomentuj

na Audio Show nie mialem okazji byc w rzeszowie takich salonow za wiele niema o ile wogole takowe są,ja raczej w takiej sytuacji polegam na osobach ktore miaja o wiele wieksze doswidczenie i są bardziej osluchane w tej kwestii ,gotowki wiadomo nigdy niema za wiele,ale jak pisalem lepiej doskladac i miec kolumny na lata niz jak ktos pisal za inwestowac w cos tanszego i pozniej zalowac tego sprzedawac i dalej wszystko odpoczatku,wczesniej mialem doczynienia z zestawami 2-2,5 droznymi miedzy innymi mtmy na arnach mtm na tonsilach 13/50/9,podlgokowki 2 way na seasie i monacorze,na Er18 rnx i 27 tdfc,z 3 way niemialem wogole doczynienia

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                    Myślę, że ten zestaw by pokazał co potrafi z dwoma W18 na dole.
                                    myślę że:
                                    - w15 pokaże więcej na średnicy odciążony od basu niż 18 cm odcięte na 2.5k i obciążone linią. (swoją drogą trochę lipa robić podział na 2.5k metalowej osiemnastki z kopułka stworzoną do grania nawet na 1.5K)
                                    - specjalizowany głośnik niskotonowy 8-10cali pokaże więcej na basie niż 2 x18 w LT

no i wyjdzie taniej :)

Skomentuj

w15 pokaże więcej na średnicy odciążony od basu niż 18 cm odcięte na 2.5k i obciążone linią.
                                      Zapewne, zapewne :)

swoją drogą trochę lipa robić podział na 2.5k metalowej osiemnastki z kopułka stworzoną do grania nawet na 1.5K
                                      A tego niestety nie wiedziałem, szkoda bo ja swojego W18 ciąłem z Morelem na 2k.

no i wyjdzie taniej
                                      Zgadza się, Excel W18 i Millenium niestety nie są tanie.

I już nawet na pierwszej stronie tematu zgodziliśmy się na W15 zamiast L15 z L22+HDS i wyjdzie ciekawy zestaw :)

Skomentuj

Zwrotka do zestawu SB Acoustics pojawi się jeśli kolega gokar83 się nią podzieli. Raczej na stopie prywatnej niż ogólnie na forum.
                                        Dość tani i ciekawy zestaw mógłby być na tweeterze HDS, Aurumie AC 130Mk2 i np SB Acoustics SB23NRXS45-8.
                                        Ciekawym zestawem mógłby być zestaw na Founteku Neo X 3.0 lub NeoCD 2.0, średniotonowym Revelatorze 15M i Seasie L26 lub CA26
                                        Do takich zestawów należałoby zlecić zwrotkę - Yoshi, Raven, KonradRak, może .3lite, pharoh - jest w kim wybierać :)
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                          Zgadza się, Excel W18 i Millenium niestety nie są tanie.
                                          milenium może zostać i tak wyjdzie taniej bo w15 jest tańsze niż w18 i nawet L26 jest też tańsze niż w18 a możliwości basowe sam wiesz jakie

Jak chcesz mieć fajny zestaw i taki jak chcesz to od projektu zwrotki nie uciekniesz :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X