Zamieszczone przez jamess8
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Parametry nie grają.
Collapse
X
-
Zgadzam sie z tym... niestety :(
I z tym, ze sa tu pewne teorie nie do obalenia
Nie wiem dlaczego
Zawsze jest walka o to i walczą o to osoby jak pózniej sie okazuje nie slyszaly badz nie testowaly
Nie dopuszczają niektórzy do siebie, ze mimo teorii dobry dźwięk mozna osiągnąć w inny sposóbJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaNie dopuszczają niektórzy do siebie, ze mimo teorii dobry dźwięk mozna osiągnąć w inny sposób
W DIY panuje takie przekonanie że wystarczy jeśli każda kolejna konstrukcja będzie na droższych głośnikach wiec musi być lepsza. Przy trzeciej czwartej dochodzą do scan-speaków a co bogatsi do accutonów i nikt ich nie przekona, że to nie zawsze musi brzmieć lepiej.
---------- Post dodany o 09:55 ---------- Poprzedni post o 08:48 ----------
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaTeraz już nie dziwie się żę ludzie którzy posiadają odpowiednią wiedzę unikają forów
Fachowcy nie maja czasu wdawać się w dyskusje z niedorobionymi dzieciakami z takich "s"for hobbystycznych, dlatego na nie nie zaglądają.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaTeraz już nie dziwie się żę ludzie którzy posiadają odpowiednią wiedzę unikają forów
Zamieszczone przez pharoh Zobacz postaBy dojsc do takich wnioskow nie jest potrzebna wiedza praktyczna, wystarczy doswiadczenie..
Last edited by Racjonalny; 03.11.2013, 14:29.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaPraktyk Ja też nie muszę się zgadzać bo po prostu nie mam takiej jeszcze wiedzy praktycznej A takiego doświadczenia jak on w projektowaniu głośników nie ma tu nikt na forum.
Jak by to był konstruktor seas-a i powiedział :
"tylko twarde membrany na średnie i wysokie " albo acutona " tylko ceramika " ?
Głosniki nei dzielą się na "mętkie" czy "sztywne"
tylko na złe i dobre .
Tak się składa że na rynku można znaleźć świetnie grające głośniki z różnym materiałem na membranie .
Każdy ma jakieś poglądy polityczne .
To jak byś pytał Kaczyńskiego jaka partia jest najlepsza .
Zgadnij co powie ?
A doświadczenia odmówić mu nie można
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTo ja wszystkim takim powiem: posluchacie wysokich modeli dynaudio
Są tacy co uważają, że na średnicę tylko kevlar...i co im powiesz? Takie kategoryczne stwierdzenia są bez sensu :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Niezależne testy propylenowych Seas'ów pokazały na średnich częstotliwościach zniekształcenia wynoszące kilka procent.
---------- Post dodany o 15:39 ---------- Poprzedni post o 15:37 ----------
tu nie widzę polipropylenu http://seas.no/index.php?option=com_...d=39&Itemid=45
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaNiezależne testy propylenowych Seas'ów pokazały na średnich częstotliwościach zniekształcenia wynoszące kilka procent.
Tych nowych ?
linkwitz je mierzył i ich używa .
U zapha wypadły nieźle .
Tak samo jak polipropyleny AT (chociaż cena tych akurat jest kosmiczna :( )
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postatu nie widzę polipropylenuAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postatu nie widzę polipropylenu http://seas.no/index.php?option=com_...d=39&Itemid=45
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postato tych starych sprzed 10 lat czy więcej .
Skomentuj
-
jak nie ma :
http://seas.no/index.php?option=com_...271&Itemid=247
---------- Post dodany o 15:52 ---------- Poprzedni post o 15:48 ----------
stare polipropylenowe excel-e dawno są już wycofane .
http://seas.no/images/stories/vintag...heet/e0016.pdf
nota na datę 2000 rok czyli sprzed 13 lat .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaKażdy ma jakieś poglądy polityczne .
To jak byś pytał Kaczyńskiego jaka partia jest najlepsza .
Zgadnij co powie ?
A doświadczenia odmówić mu nie można
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNo mega argument . Bo jakiś tak konstruktor uważa że ...)i powiedział mi co o tym myśli - ja powiem tylko czysta komercja
A ile te "cuda kosztują"...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaJak by to był konstruktor seas-a i powiedział :
"tylko twarde membrany na średnie i wysokie " albo acutona " tylko ceramika " ?
Głosniki nei dzielą się na "mętkie" czy "sztywne"
tylko na złe i dobre .
Tak się składa że na rynku można znaleźć świetnie grające głośniki z różnym materiałem na membranie .Ponad gustami też coś jest, coś bardziej obiektywnego
Skomentuj
-
A ja powiem wam co innego co powiedział mi jeden guru:
"Jak dobrze grającego systemu byś nie zrobił, jak dobrze grającego wzmacniacza byś nie miał ja i tak ci powiem, ze cos jest nie tak"
Cytat nie jest dokładny ale niesie właśnie taki sens
Od tamtej pory niektóre recenzje straciły dla mnie wartośc
Jest tylko garstka ludzi których opinie cenie
A najwieksza jest moja własna, jak usłysze system ktory robi na mnie wrażenieJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj