Troszkę nic nie odzywałem się ale poczytałem postudiowałem i chce sam zrobić to na podstawie schematu producenta. Ale zacznę od zwrotnicy. Nie bardzo znam się na zwrotnicach więc może ktoś ma propozycje co do części? |Chcę wykonać to z jak najlepszych części. Może któreś warto wymienić na lepsze (parametry?) Dzięki za pomoc.
No właśnie chce skopiować gotowy zestaw fx 300. Nie chce projektować zwrotnicy, równie dobrze mogę zaprojektować most wiszący (podobna wiedza). Chcę fx 300 bo wydaje mi się to dobrą konstrukcją na początek.
Drodzy koledzy ! W życiu nie chodzi o to by złapać króliczka lecz go gonić !!! Jak bym chciał kupić fx 300 to bym nie truł tu bzdur. Ja chce sam wszystko zrobić łącznie ze zwrotnicą i mam to w du... ile to będzie kosztować może wyjść nawet drożej. Chce je zrobić sam od początku do końca dla własnej satysfakcji i chce " zostać bohaterem w swoim domu" :). zacząłem już szukać części i największy problem mam ze znalezieniem identycznych cewek jak w schemacie zawsze się różnią parametrami i nie wiem jak to wpłynie na jakość zestawu (?). Więc drodzy koledzy proszę o doradzenie w sprawie doboru części i podzespołów a dyskusje czy warto czy nie to do działu "Ekonomia" można przenieść. Z góry dzięki.
`kondensatory i rezystory są dostępne identyczne dostępne tylko cewki ciężko dostać takie same. Dobiorę jak najbardziej zbliżone. Tylko mam pytanie kondensatory to mają być elektrolity czy bipolarne? Czy popieprzyłem wszystko?
Kondensator elektrolityczny bipolarny to tansza opcja ktora uzywany w torze gdn'a i w korekcjach. Na tor gdwk stosujemy lepsze kondensatory foliowe (mks, mkse, mkp, mt, itp)
Cewki szukaj koniecznie o tej samej wartosci indukcyjnosci, a staraj sie uzyskac podoba wartosc oporu
Skomentuj