Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wspólnie zbudujmy głośnik

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No to spróbuj dać foliowy w na korektor fs na basie i średnich - u mnie 560u i 330u

Skomentuj

Rozpatrujemy konkretny przypadek ktorego dotyczy dyskusja (zgodnie z zamyslem forum) czy gdybamy sobie o wszechswiecie ?

Skomentuj

Ja się trzymam opcji fx 300 i nie zamierzam tego zmienić. Więc szukam wszystkich kondensatorów foliowych.

Skomentuj

http://www.stx.pl/category/akcesoria...e-kondensatory

http://pawel.lutuje.se/zwrotnica%20fx-300.PDF

Skomentuj

Wow!!! Szacuneczek, jak zrobię moją to dam fotki. Tylko części pozbieram a to potrwa troszkę.

Skomentuj

szybki jestes...
              a jak pisalem zebys szukal...

Skomentuj

No szybki to ja może byłem... Teraz szef mnie zaczął rzucać w delegacje na zadupie i zaś projekt kolumn mi się wydłuży. A żeby było fajniej to mi sztorm dach uszkodził i mam robotę na weekend... Mam nadzieje że przez weekend zdążę zamówić części bo już się nie mogę doczekać kiedy zacznę lutować. Przy okazji to czym najlepiej się lutuje? Mam lutownice taką malutką i jak ostatnio lutowałem kabelki to strasznie długo mi to szło. Użyłem potem lutownicy gazowej i było troszkę lepiej. Myślę o zakupie lutownicy pistoletowej. Najlepiej jakiejś mocnej.

Skomentuj

niesmiertelna lutola
                  http://www.lutola.pl/
                  srubki szybko sie niszcza, obudowa szybko peka, zarowka szybko przestaje swiecic... ale lutownice zyja od wielu, wielu lat

Zamieszczone przez sztapl Zobacz posta
                  Mam lutownice taką malutką i jak ostatnio lutowałem kabelki to strasznie długo mi to szło.
                  najczesciej to wina zabrudzonego styku z grotem. odkrec grot, wyczysc szczotka druciana i dokrec dobrze. powinno grzac duzo lepiej
                  aha - nie zapomnij o topnikach! (kalafonia lub pasta lutownicza)

Skomentuj

Oczywiście że czyszczę grot i to regularnie , no ale topników to nie używam niestety . Właśnie taką transformatorową chce kupić. Tylko u mnie w sklepach nie ma... Kupie przez internet.

Skomentuj

Oczywiście że czyszczę grot i to regularnie
                      tu nie chodzi o sam grot, a o polaczenie elektryczne miedzy grotem a lutownica

bez kalafonii to lutowanie jest bardzo trudne, lub nawet niemozliwe :p

Skomentuj

Chodziło mi o cały grot (po wykręceniu).

Skomentuj

a mi o te czesci co zostaja w lutownicy

Skomentuj

To się przyznam że nie :thumbup:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              bez kalafonii to lutowanie jest bardzo trudne, lub nawet niemozliwe
                              Ja tam mam cyna z california
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                Ja tam mam cyna z california
                                większość jest cyn z kalafonią (topnikiem) do lutowania wystarczy bo co za dużo...
                                ale żeby oczyścić grot i głównie żeby się nie utleniał wtedy "california" sie przydaje
                                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zakupiłem takie coś:

http://www.ebay.co.uk/itm/150W-ELECT...00965120948%26

Myślę że da rade. Tylko muszę części dograć.

Skomentuj

Odrazu Ci proponuje zmienić grot na miedziany...
                                    Te stalowe są do niczego.
                                    Paweł podał dobrą lutownice, a myślę że cena nie była by większa.
                                    Last edited by Pteterycz; 16.02.2014, 07:04.
                                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Myślę że masz całkowitą racje ale miałbym problemy z zakupem w Polsce. Koszty wysyłki przerosły by wartość lutownicy. Tak sobie myślę że po złożeniu kolumny trzeba będzie ją podłączyć do ampka . Więc szukam kabli i do podłączenia kolumn i do podłączenia głośników do zwrotnic myślałem o takim:

http://www.ebay.co.uk/itm/50m-Oxygen...item2589c48fcc

jak myślicie?
                                      Last edited by sztapl; 16.02.2014, 10:26.

Skomentuj

Myślę że masz całkowitą racje ale miałbym problemy z zakupem w Polsce. Koszty wysyłki przerosły by wartość lutownicy.
                                        zawsze mozna wszystko wyslac w jednej paczce

myślałem o takim:

http://www.ebay.co.uk/itm/50m-Oxygen...item2589c48fcc

jak myślicie?
                                        wychodzi 4,5-5zl/m
                                        to juz wole http://allegro.pl/procab-ls15-1-kabe...955484582.html

Skomentuj

No i zaś koszty wysyłki by podwyższyły koszty a wysyłać wszystko do rodziców a puźniej do mnie też kosztuje. Poza tym nie chcę angażować rodziców oni mają swoje problemy a ja swoje.
                                          Last edited by sztapl; 16.02.2014, 10:41.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X