No szybki to ja może byłem... Teraz szef mnie zaczął rzucać w delegacje na zadupie i zaś projekt kolumn mi się wydłuży. A żeby było fajniej to mi sztorm dach uszkodził i mam robotę na weekend... Mam nadzieje że przez weekend zdążę zamówić części bo już się nie mogę doczekać kiedy zacznę lutować. Przy okazji to czym najlepiej się lutuje? Mam lutownice taką malutką i jak ostatnio lutowałem kabelki to strasznie długo mi to szło. Użyłem potem lutownicy gazowej i było troszkę lepiej. Myślę o zakupie lutownicy pistoletowej. Najlepiej jakiejś mocnej.
niesmiertelna lutola http://www.lutola.pl/
srubki szybko sie niszcza, obudowa szybko peka, zarowka szybko przestaje swiecic... ale lutownice zyja od wielu, wielu lat
Mam lutownice taką malutką i jak ostatnio lutowałem kabelki to strasznie długo mi to szło.
najczesciej to wina zabrudzonego styku z grotem. odkrec grot, wyczysc szczotka druciana i dokrec dobrze. powinno grzac duzo lepiej
aha - nie zapomnij o topnikach! (kalafonia lub pasta lutownicza)
Oczywiście że czyszczę grot i to regularnie , no ale topników to nie używam niestety . Właśnie taką transformatorową chce kupić. Tylko u mnie w sklepach nie ma... Kupie przez internet.
większość jest cyn z kalafonią (topnikiem) do lutowania wystarczy bo co za dużo...
ale żeby oczyścić grot i głównie żeby się nie utleniał wtedy "california" sie przydaje
Myślę że masz całkowitą racje ale miałbym problemy z zakupem w Polsce. Koszty wysyłki przerosły by wartość lutownicy. Tak sobie myślę że po złożeniu kolumny trzeba będzie ją podłączyć do ampka . Więc szukam kabli i do podłączenia kolumn i do podłączenia głośników do zwrotnic myślałem o takim:
No i zaś koszty wysyłki by podwyższyły koszty a wysyłać wszystko do rodziców a puźniej do mnie też kosztuje. Poza tym nie chcę angażować rodziców oni mają swoje problemy a ja swoje.
Skomentuj