Może ma ktoś jakies propozycje jeszcze 2 dróg?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przetworniki do kolumn diy do 1000 zł
Collapse
X
-
Jednak zostanę chyba przy wersji Seas + Fountek + Wavecor TW030* - nie ma co dalej zawyżać kosztów, bo w końcu z 1k zrobi się 2k zł za same przetworniki i skończą się fundusze na pozostałe elementy...
Wydaje mi się, że jest to najlepsza propozycja w tym przedziale cenowym.
toopcool -dałbyś radę zaprojektować jeszcze obudowę z płaskim frontem i szerokości 24cm?
Skomentuj
-
A kto to będzie miał (geograficznie pytam) bobym się wprosił po skończeniu na posłuchanie zestawu z wavecorem.
A na średnicę to nie rozważacie np. Tangbanda bambusowego? Cena podobna, kolor w zasadzie podobny do L22, a może nie będzie ograniczenia wysokotonówką (moze być cięta wyżej) Może wyjść zwrotka z niższym rzędem, więc i parę złoty na elementy w kieszeni zostanie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jucez Zobacz postaJednak zostanę chyba przy wersji Seas + Fountek + Wavecor TW030* - nie ma co dalej zawyżać kosztów, bo w końcu z 1k zrobi się 2k zł za same przetworniki i skończą się fundusze na pozostałe elementy...
Wydaje mi się, że jest to najlepsza propozycja w tym przedziale cenowym.
toopcool -dałbyś radę zaprojektować jeszcze obudowę z płaskim frontem i szerokości 24cm?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaJak kolega kupi głośniki to zwrotkę zrobię .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toopcool Zobacz postaChętny na wykonanie zwrotki jest .
A znajdzie się jakiś dobry samarytanin i zrobi te skosy na froncie ? :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jucez Zobacz postatoopcool -dałbyś radę zaprojektować jeszcze obudowę z płaskim frontem i szerokości 24cm?Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaA znajdzie się jakiś dobry samarytanin i zrobi te skosy na froncie ? :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toopcool Zobacz postaProjekt mogę wykonać , trzeba jednak określić kilka szczegółów aby to zrobić.
Jeżeli chodzi front, to zależy mi na tym, aby był jak najwęższy (23-24cm), wysokość tak do 100cm.
A na temat pozostałych parametrów wypowie się pewnie Raven.
Skomentuj
-
Pierwsze efekty :
---------- Post dodany o 11:08 ---------- Poprzedni post o 10:00 ----------
I jeszcze z osprzętem :) :
Wymiary zewnetrzne to 100 cm x 24 cm x 31,4 cm .
Objetosci :
- komora Seas L22RN4X/P - 42,4 l
- komora Fountek FW146 - 7,1 l
Jeśli ktoś ma jakieś propozycje pomysły czy sugestie to piszcie ( ale bez przesady " kolory tekstur " ).
Po ewentualnych korektach zamieszczę rozpis formatek.Last edited by toopcool; 29.03.2014, 10:21.
Skomentuj
-
toopcool - świetna robota - zastanawiam się tylko, czy te 42l dla L22RN4X/P to nie za dużo - wydawało mi się, że do optymalnej pracy potrzebuje tylko 25-30l...
Myślałem też żeby spróbować zwęzić jeszcze front do 23,6 (wymiar wewnętrzny 20cm) i wpuścić go w boki - wtedy będzie można obkleić HDF'em 3mm wszystkie ścianki oprócz boków.Last edited by jucez; 30.03.2014, 13:03.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jucez Zobacz postaL22RN4X/P
Dopóki nie będzie mniej niż 30 prę l można kierować się wyłącznie względami wizualnymi :)
Ustalcie tylko wymiary przedniej ścianki :)
Front podwójny nalepiej z 2*18mm .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jucez Zobacz posta- zastanawiam się tylko, czy te 42l dla L22RN4X/P to nie za dużo - wydawało mi się, że do optymalnej pracy potrzebuje tylko 25-30l...
Myślałem też żeby spróbować zwęzić jeszcze front do 23,6 (wymiar wewnętrzny 20cm) i wpuścić go w boki - wtedy będzie można obkleić HDF'em 3mm wszystkie ścianki oprócz boków.
Po zmniejszeniu głębokości obudowy o 4 cm uzyskamy 34,5 l , co po odjęciu objętości takich jak wzmocnienia , magnes , tunel daje jakieś 31 l.
Zwężanie bym odradzał bo i tak jest już wąsko na obrzeżach niskotonowego .
Front jest 36mm.
Jeśli komuś pasują proporcje i nie chce zmieniać głębokości można zrobić komorę za głośnikami Fountek i Wavecor odcinając poziomo tylną część obudowy .
Wtedy objętość zmniejszy się do około 35 l . Daje to również możliwość regulacji objętości Founteka .
Last edited by toopcool; 30.03.2014, 13:41.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jucez Zobacz postaOK, niech w takim układzie zostanie front o szerokości 24cm - pytanie czy jest sens wpuszczać go pomiędzy boczne ścianki i oklejać HDF'em?
Skomentuj
Skomentuj