Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX a wielkość skrzyni

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Patrykq Zobacz posta
    bassu.
    juz chyba wyzej ustalilismy ze BASS to ryby! my mamy BAS!

gra podobnie
    jakby nie byl wart zakupu to bym o nim nie wspominal

te monitorki ktore pokazalem ciagle graja u nas na warsztacie i jakos nie ma przymusu ich zmiany

Skomentuj

Jednak wezmę stx, głośnik SONY wygląda ohydnie a wygląd też się dla mnie liczy. Więc ostatecznie kupuję http://stx.pl/t-stx-4-1-200-8-f-a-pc.html i http://stx.pl/wm-stx-5-1-140-8-f-s-m...4-140-scx.html jaką dać zwrotnicę do tego ? Mógłbym zrobić sam ale nie wiem jaka ma być częstotliwość podziału, zalecana 2000 Hz będzie dobra dla nich obu ?

Skomentuj

bedzie lepsza, ale nie wiem kiedy

w 6 litrach za wiele basu z tego nie bedzie
        kompromis to ok 8 litrow
        zeby to zagralo basem to potrzeba az 12l

Skomentuj

W obudowie zamkniętej też tak bardzo liczy się jej wielkość?

Skomentuj

tak
            nie wiem jak on gra basem w zamknietej - nie sprawdzalem

Skomentuj

Nie do końca rozumiem ten wykres, częstotliwość podziału to 4k Hz? 18dB/ oct ? Jeśli tak to taką zwrotnicę mogę tanio kupić (35zł) i nie wiem czy opłacałoby mi się taką robić.
              Co do wzmacniacza w klasie D to mam mętlik w głowie, schematy są bardzo skomplikowane i są to schematy ideowe, musiałbym go przelać na schemat montażowy np w eagle?
              http://sklep.avt.pl/wzmacniacz-klasy...ana-44763.html ten wyróżnia się dostępnością elementów i tym że płytka jest gotowa, co o nim myślicie ? Ma generator napięcia piłokształtnego więc byłby gotowy do zasilania napięciem symetrycznym ? Wiem że te pytania trochę nie tu ale nie chcę zakładać nowego wątku z trzema prostymi pytaniami. :)

Skomentuj

Nie do końca rozumiem ten wykres, częstotliwość podziału to 4k Hz? 18dB/ oct ? Jeśli tak to taką zwrotnicę mogę tanio kupić (35zł) i nie wiem czy opłacałoby mi się taką robić.
                skoro tak uwazasz to kup. tylko mi pozniej nie narzekaj ze nie gra!

widac ze masz chyba problem z czytaniem ze zrozumieniem...

Skomentuj

Dlaczego na oryginalnej zwrotnicy stx nie miałoby grać ? Jeśli częstotliwość podziału byłaby odpowiednia 4k Hz.

Skomentuj

punkt podzialu moze byc taki sam dla dziesiatek zwrotnic, ale kazda bedzie brzmiala inaczej na roznych glosnikach
                    nie ma czegos takiego jak uniwersalna zwrotnica!
                    do kazdego zestawu glosnikow potrzeba dedykowanej zwrotnicy!
                    wiec zapomnij ze kupisz gotowa!

Skomentuj

Temat wygasł z mojej winy ale moje prace nad głośnikiem nie!
                      Kupiłem już głośniki, niskotonowy to GDN-14-100-SCX a wysokotonowy STX.4.1.200.8.F.A.PC.X, testowałem różne pojemności skrzyni i znalazłem kompromis 7L zamknięta, końcówkę jaką na dniach wykonam będzie się opierała na TDA7294 w przyszłości wymienię na końcówkę klasy D, na razie boję się zabrać za bardziej skomplikowany układ. Mam już pociętą sklejkę 6mm wymiary skrzyni to 36x17x14 cm. Czy zwrotnica jaką zaproponował Paweł będzie odpowiednia dla tej konfiguracji ? :)

Skomentuj

testowałem różne pojemności skrzyni i znalazłem kompromis 7L zamknięta
                        zapomnialem testowac tego w zamknietej
                        Czy zwrotnica jaką zaproponował Paweł będzie odpowiednia dla tej konfiguracji ?
                        gra ona poprawnie, ale jest tam malo basu
                        mam juz gotowa kolejna wersje
                        niedlugo pokaze to w temacie

Skomentuj

Czaruję...
                        X