Była ostatnio w jakimś temacie dyskusja o łączeniu CD 1.0 i FW168 - średnie połączenie. Taniej wstęgi nisko nie utniesz a sporego woofera metalowego nie utniesz wysoko. Średnica z tego będzie słaba.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dobre i deliktanie brzmiące kopułki?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz postaCD 1.0 i FW168 - średnie połączenie
Natomiast połączenie FW146 z CD3.0 dało znakomity efekt. Wstęga jest bardzo delikatna. Mnóstwo szczegółów kulturalnie podanych. Mam już gotową zwrotkę do tego co w stopce więc zachęcam.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaPoległem próbując połączyć FW168 z większym CD3.0 - tak więc nie powtarzajcie cudzych błędów
Natomiast połączenie FW146 z CD3.0 dało znakomity efekt. Wstęga jest bardzo delikatna. Mnóstwo szczegółów kulturalnie podanych. Mam już gotową zwrotkę do tego co w stopce więc zachęcam.
Walczyłem bardzo długo i niestety... nic z tego nie wyszło
Nie chciało to totalnie grać
Nigdy wiecej tej wstegiJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gokar83 Zobacz postaMarian zrobił rok temu monitorki na tym funteku i wstydzę cd 3.0
Skomentuj
-
To NeoCD1.0 nie pójdzie zgrać z większym wooferem niż FW146? (Był chyba jakiś projekt z FW168, ale wolałbym nie ryzykować, jeśli tak się ma sytuacja.)
Dość ciekawi mnie ten tweeter, ale z dołu chciałoby się mieć przynajmniej 6.5", no chyba że wtedy lepiej FW168 i TW030?Last edited by ampli; 14.09.2014, 14:26.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaZmodyfikuj zwrotke do 146 i cd1.0 dokładając 8" woofer
Wyjdzie bardzo dobrze grający system
W miarę tanio, no i cała konstrukcja na alu + wstęga.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz postaA jaki głośnik na dół ? Myslę o jakimś 10" -owym
Moim zdaniem lepiej zagadać w zapie albo w polinku jak ma być full aluminium żeby sprowadzili na bas daytony DA215 a jeszcze lepiej DA270 ...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postażyteczne pasmo TW030 to ponoć 1.5kHz, jakby z nim połączyć DA270?
Skomentuj
-
10" ma a średnica zewnętrzna to właśnie 270mm...
A to szkoda, bo mogłaby to być opcja która reprodukuje jakoś w miarę bas, a nie kosztuje majątku, chociaż według cha-ki nie ma niby aż tak źle.
http://www.parts-express.com/pedocs/...ions-46943.pdf
A na ile dałoby się go sensownie ciąć?
Skomentuj
-
lklukasz tak to 10" jest.
http://www.parts-express.com/pedocs/...ions-46943.pdf
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaUżyteczne pasmo TW030 to ponoć 1.5kHz, jakby z nim połączyć DA270? Mogłoby to zagrać, czy raczej sprawiłoby problemy ze środkiem?
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaZapomnij...Jeśli już to niewielki 3way bo kwalifikuje się do OZ (ja szedł bym w TL 2,4m
) z kopułkowym średniakiem ?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaA na ile dałoby się go sensownie ciąć?bo może tak jak w/w.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaZapomnij...
:)
Skomentuj
Skomentuj