Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co kupic stx pa 400 czy stx pa 800?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co kupic stx pa 400 czy stx pa 800?

co kupic stx pa 400 czy stx pa 800? do napedzenia czterech kolumn stx f 180 n? po dwie na kanał połączonych rownolegle

Szczerze?
    Trochę głupie pytanie... :)
    Mając do wybory dwa wzmacniacze, i jeden od drugiego jest 2x mocniejszy a kosztuje tylko 80zł więcej, Ty się pytasz który kupić?

Skomentuj

no niby glupie ale skoro słabszy wzmak byłby wystarczajacy to zawsze 80zł zostaje w kieszeni

Skomentuj

Zamieszczone przez Route66 Zobacz posta
        skoro słabszy wzmak byłby wystarczajacy to zawsze 80zł zostaje w kieszeni
        a jak sie okaze niewystarczajacy to bedziesz wkurzony ze zaoszczedziles jedynie 80zl
        bierz mocniejszy - kasy i mocy nigdy za wiele!

Skomentuj

Zdecydowanie PA-800 choć polecałbym też używki t.amp, dap, ads
          Na olx są dwie końcówki pa800 w niższej cenie z gwarancją.
          Crossover możesz sprzedać i wyjdzie jeszcze taniej.
          Last edited by Adzik94; 07.10.2014, 08:46.

Skomentuj

a co sadzicie o tym http://allegro.pl/koncowka-mocy-the-...676193823.html ?

- - - - - aktualizacja - - - - -

albo o DAP P1200 Palladium?

Skomentuj

O nim właśnie wspominał Adzik94.
              Ja tych słabszych w rękach nie miałem, jedynie te mocniejsze i mogę je polecić.
              ADS-y jak najbardziej, DAP-y również.

Nie wiem ile masz kasy, ale tu masz mocną i tanią końcówkę: http://allegro.pl/koncowka-mocy-dap-...662055733.html
              Myśl przyszłościowo, 2x więcej mocy za połowę ceny tego T.ampa E800.

Skomentuj

To słaba seria t.ampa bardziej chodziło mi o serię TA i w tej cenie będziesz miał STX który nawet wygląda lepiej.
                Dap P1200 to już dobry kawał pieca. Osobiście mam DAPa P900 i jestem z niego bardzo zadowolony.
                Czemu chcesz napędzać 4 kolumny i do czecgo chcesz tego używać?
                Last edited by Adzik94; 07.10.2014, 20:37.

Skomentuj

bo dostałem cztery te kolumny .. uzywać do nagłośnienia pabu z parkietem do tańca :)

Skomentuj

A jaki masz budżet na wzmacniacz?

Skomentuj

uzywać do nagłośnienia pabu z parkietem do tańca
                      No to będzie cud jak wytrzymają (i tu nie chodzi o wzmacniacz).

Skomentuj

najlepiej do 800zł z przesylka:)

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        No to będzie cud jak wytrzymają (i tu nie chodzi o wzmacniacz).
                        mysle ze glosniki niskotonowe i sredniaki dadza rade gorzej z wysokotonowymi

wiem ze szybko padają

Skomentuj

To pomyśl nad sprzedażą tych 4 kolumn i nad kupnem czegoś bardziej odpowiedniego do tego celu. W takiej kwocie jak będziesz miał ze sprzedaży kolumn i z tą na wzmacniacz to już można kupić jakiś zestaw 2 kolumn i wzmacniacz/powermixer. Chodzi mi oczywiście o dobre używki.

Skomentuj

kolumny narazie zostaja ... chodzi mi tylko o koncowke do nich

Skomentuj

W takim razie myśląc przyszłościowo w kwocie do 800 bierz http://olx.pl/oferta/dap-audio-palla...tml#8cab53db11 cena jest do negocjacji więc na przesyłkę Ci na pewno zrzuci.
                              O przepraszam. Ona jest uszkodzona, Źle podpowiedziałem
                              Last edited by Adzik94; 07.10.2014, 21:17.

Skomentuj

No popatrz, to jest ta sama końcówka co ją zaproponowałem (te same zdjęcia), tyle że na allegro napisał że jest 100% sprawna.

Jeśli chodzi o te świecące diody, to trzeba ją rozkręcić i wyczyścić, mieliśmy tak z dwoma końcówkami.
                                Po wyczyszczeniu wszystko wróciło do normy.

Ale ogólnie to uszkodzonych nie polecam.

Skomentuj

Tylko nr telefonu inny.
                                  Co do swiecących ledów to jeśli tylko świecą a końcówka na obu kanałach gra poprawnie to nie ma problemu bo to łatwo można naprawić.
                                  Tak z innej beczki, kiedyś naprawiałem mixer i źle wlutowałem elektrolityczny kondensator. Po podłączeniu padł i siknął elektrolitem na płytkę wskaźników wysterowania. W efekcie tego mixer działał poprawnie tylko ledy się nie gasły na jednym kanale, wystarczyło zmyć elektrolit i działa znów dobrze.

Skomentuj

wkoncu kupilem koncowke mocy stx pa 800 i podlaczyłem i gra tak samo glosno jak z wzmacniaczem pionkiem a-502r.. cos chyba jest nie tak

polaczene sa dwie kolumny razem krotkim kablem i do wzmacniacza idzie jeden kabelek z dwoch kolumn do jednego wyjscia..

Skomentuj

Przecież Ci mówiliśmy że te kolumny są domowe. Mają niższą efektywność niż estradowe. Poza tym czym podajesz sygnał do końcówki? Przez mikser czy z samej karty dźwiękowej?

Skomentuj

z laptopa z karty dzwiekowej

Skomentuj

Czaruję...
                                        X