Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co kupic stx pa 400 czy stx pa 800?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

oscyloskop moge zalatwic generator tez , jak to pomierzyc ? co jeszcze jest potrzebne

Skomentuj

Przeczytaj ostatni mój post. Potrzebny jest generator na wejście podający 1kHz, na wyjście miernik napięcia mierzący dobrze przy 1kHz (zwykły tani multimetr się nie nada) i obciążenie nominalne na wyjście oraz oscyloskop. W temacie który Ci podałem masz to wyjaśnione.

Skomentuj

Zamieszczone przez Route66 Zobacz posta
        ale musze to jakos zmierzyc
        A po jakiego wuja? że tak się wyrażę...

Skomentuj

marian nie wiesz po co? Jest takie przysłowie: "Jak pies nie ma co robić to j..a liże" To cicho gra, to dioda mruga to waga za lekka, a teraz mocy brak...

Skomentuj

...a Sound Wave czyta i boki zrywa...

Skomentuj

Dokładnie. Normalnie to jak człowiek coś kupuje i z tym cosiem jest coś nie tak to uderza do producenta i pyta. W tym przypadku producent już może nie chce odpowiadać, bo to jak rzucanie grochem o ścianę;p

Skomentuj

Sound Wave kto to? czeiam sie bo tak dioda nie trybi dobrze mniejsza z tym. moc chce zmerzyc bo mam podejrzenie ze wyslali mi pa-400 skoro warzy 9kg tyle co pa-400 pa 800 powinien warzyc 11 wedlug producenta:)

Skomentuj

Nawet jak zmierzysz moc to i tak Twój wynik może się różnić od danych producenta. Łatwiej Ci będzie oszacować. moc na podstawie danych które CI podałem wcześniej.
                  Wiesz co. Odeślij ją póki jeszcze nic jej nie zrobiłeś i kup używaną końcówkę której moc już była przez kogoś mierzona. np. T.Amp http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1066701-240.html pierwszy post na 9 stronie.

Skomentuj

...i podłączy pod kolumny domowe i nadal będzie mówił że za cicho :sleep:

Skomentuj

mógł bym prosic o wywalenie tematu do kosza?

Skomentuj

Szybko się poddajesz Route. jak zacząłeś to trzeba skończyć.
                        Zrobiłem trochę roboty za Ciebie. Zadałem sobie tyle trudu żeby znaleźć i napisać do osób które sprzedają ten koniec mocy i dostałem odpowiedz że Pan który sprzedaję porównywał ją z końcówką IMG Stage Line STA 1100. Testowane na subach na STX.15.3.800.4.F.A.MC. STX był mocniejszy o jakieś 30% niż IMG (tak pisał sprzedawca). Wagę ma podesłać dziś.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                          Szybko się poddajesz Route. jak zacząłeś to trzeba skończyć.
                          Zrobiłem trochę roboty za Ciebie. Zadałem sobie tyle trudu żeby znaleźć i napisać do osób które sprzedają ten koniec mocy i dostałem odpowiedz że Pan który sprzedaję porównywał ją z końcówką IMG Stage Line STA 1100. Testowane na subach na STX.15.3.800.4.F.A.MC. STX był mocniejszy o jakieś 30% niż IMG (tak pisał sprzedawca). Wagę ma podesłać dziś.
                          już jestem pewien ze to pa-800 i po podłaczeniu miksera dioda swieci rowno

Skomentuj

Reszta objawów też ustąpiła? Przytył trochę?

Skomentuj

nie przytyl ale jestem pewien ze to pa-800

Skomentuj

To opowiedz coś więcej co Cię tak przekonało?

Skomentuj

Bo podłączył mikser i teraz gra głośniej?

No nie mogę... :biggrin:

Skomentuj

Dobra gra to gra. Już kolega Route nie bawi się w detektywa. Ma końcówkę, mixer i tylko kolumn dobrych brak ale już się o tym wypowiedzieliśmy.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      Bo podłączył mikser i teraz gra głośniej?

No nie mogę... :biggrin:
                                      nie

Skomentuj

Zamieszczone przez Route66 Zobacz posta
                                        nie
                                        No to czekamy na wyjaśnienie.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          No to czekamy na wyjaśnienie.
                                          juz zostalo wyjasnione

Skomentuj

Czaruję...
                                          X