Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłogówki tonsil focus 240 se

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jeden pin tam będzie nie wykorzystany bo odpowiada za prędkość bynajmniej tak z opisu wywnioskowałem..

Skomentuj

Tylko zakupie chyba ten typ:
      http://allegro.pl/aab-black-jet-fan-...847191374.html (AAB BLACK JET FAN 12 -(15 łopatek) 65% mocniejszy)
      Przy 1600 rpm też będzie praktycznie niesłyszlany zresztą on będzie pracował wtedy gdy amplituner będzie włączony więc to nie ma znaczenia. Zastanawiam się jeszcze czy nie lepiej byłoby umieścić go na górze są większe przestrzenie, poza tym mógłby sobie swobodnie leżeć. Jak uważasz??
      Last edited by piotrorts; 05.04.2016, 22:05.

Skomentuj

Mam 2 takie(wersja czarna) podlaczone w serwerze do chlodzenia dysków i są nieslyszalne

Skomentuj

Jeden pin rzeczywiście będzie nie wykorzystany bo służy do odczytu prędkości obrotowej.
          Co do umieszczenia - pewnie lepiej by było na górze bo na dnie obudowy pewnie znajduje się jakaś płytka która utrudnia przepływ powietrza.
          A poza tym ciepłe powietrze unosi się do góry

Skomentuj

OK. Dzięki za porady. Teraz mam jeszcze pytanie o przewody na głośniki speakery. Będzie tam 2 x 13m. Czy wystarczą przewody 2x1,5mm ??
            Na fronty i centralny daje procaba 2,5mm, do suba jeszcze nie wiem..

Skomentuj

Poleci ktos jakieś kable na speakery w rozsądnej cenie?

Skomentuj

Daj im 2x2,5 13m trochę sporo. Niby moce żadne ale dystans spory. Za to możesz kupić choćby z castoramy. Przynajmniej na pewno będą miedziane :)

Skomentuj

A jak to cenowo wygląda w castoramie za 2,5 ??

Skomentuj

A chyba właśnie takie ze 2,50 :) albo coś koło tego.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                      A więc - złącze db25 nie pasuje - jest dużo większe od złącza w onkyo.
                      Napięcie pojawia się po włączeniu na pinie 1- i 2+ (u mnie 11.2V).
                      Chyba najłatwiej wetknąć tam 2 goldpiny i przylutować do nich przewód od wentylatora.
                      Trzeba tylko jakoś zaizolować żeby zwarcia nie zrobić i zabezpieczyć przed przypadkowym wyciągnięciem.
                      No i oczywiście pamiętać o poprawnej polaryzacji.
                      Wiatrak już mam, goldpiny sobie dociąłem z kabla antenowego, wsunąłem je we wtyczkę tą od wiatraka i odziwo rozstaw pasuje po dwa te gniazda co zaznaczyłeś. W mierniku mi padła bateria bo chciałem jeszcze u siebie sprawdzić, ale to raczej we wszystkich gniazdach uniwersal port onkyo poiwnno być tak samo. Mam nadzieję że mi amplituner nie padnie jak włącze zasilanie..

Skomentuj

Wiatrak zainstalowany, działa wszystko jednak te 1600rpm jest za głośne. W powietrzu jak się go trzyma jest ok ale jak położę na obudowę to jest głośno. Mam nadzieję że ten 1200 będzie już ok

Skomentuj

Nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam w tym wątku. Czy jest możliwość automatycznego wyciszania tv w momencie włączenia amplitunera ?? Jeżeli coś takiego w ogóle istnieje w zależności od modelu ampli i tv to gdzie szukać, w ustawieniach tv czy amplitunera??

Skomentuj

Czaruję...
                          X