Zamieszczone przez LubMich
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budujemy dipola
Collapse
X
-
no ok.. wiem o co Ci teraz chodzi.. ale w pierwszym wpisie poleciałeś po bandzie.. Jasne, że jak będę robił pokój odsłuchowy to sobie przeliczę wymiary pomieszczenie i dobiorę tłumienie i odbicia.. ale na to jakoś szybko się nie zanosi.. ;-)
WAF i tak nadwyrężyłem w salonie do max.. wieszając co nieco po suficie.. więc na ścianie bocznej regalik będzie musiał wystarczyć.. a.. że mam trochę asymetryczne ustawienie - to tłumienie ogarniam kanapą i fotelem..
po 30cm pianki.. w oparciach.. - szkoda, że nie sprzedają mebli z pianką o większej gęstości..
Skomentuj
-
Nie musisz się tłumaczyć LubMich , to są rzeczy oczywiste , Pogromca mitow po prostu chciał mi dołożyć obojętnie czy książkami czy sofą po to by moc napisać :Teraz to już nawet to uwielbienie kolegi aktywnych rozwiązań wydaje się bardziej oczywiste. Muszą chłopaki pilnować interesu bo ciężko jest sprzedać zwrotnice pasywną za 2 tyś i daca stereo diy za 2 tyś.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez luigi Zobacz postaNie musisz się tłumaczyć LubMich , to są rzeczy oczywiste , Pogromca mitow po prostu chciał mi dołożyć obojętnie czy książkami czy sofą po to by moc napisać :Teraz to już nawet to uwielbienie kolegi aktywnych rozwiązań wydaje się bardziej oczywiste. Muszą chłopaki pilnować interesu bo ciężko jest sprzedać zwrotnice pasywną za 2 tyś i daca stereo diy za 2 tyś.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez luigi Zobacz postaNie musisz się tłumaczyć LubMich , to są rzeczy oczywiste , Pogromca mitow po prostu chciał mi dołożyć obojętnie czy książkami czy sofą po to by moc napisać :Teraz to już nawet to uwielbienie kolegi aktywnych rozwiązań wydaje się bardziej oczywiste. Muszą chłopaki pilnować interesu bo ciężko jest sprzedać zwrotnice pasywną za 2 tyś i daca stereo diy za 2 tyś.
Drugiej czesci wpisu nawet nie komentuje, bo jak ktos wylewa swoja żółć w rozmowie, to ja na takie prostackie zaczepki nawet nie mam zamiaru odpowiadac.Last edited by Pogromca mitow; 09.11.2018, 21:05.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaOoo, widzę kolejny ma manię prześladowczą oraz brak wiedzy w temacie na który się wypowiada.
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaOwszem, uzywa sie procesrow i eq do poprawy akustyki, ale jest to szlifowanie systemu, ktory juz pracuje w pomieszczeniu dobrze zaadaptowanym akustycznie. Niestety wielu rzeczy procesorem nie poprawisz
- - - - - aktualizacja - - - - -
zaawansowanej korekcji i wyrównania czasowego jakie zrobię na nanoDIGI 2x8 K nie jest w stanie zrobić żadna wasza pasywna zwrotnica choćby na najbardziej magicznych elementach.Last edited by luigi; 10.11.2018, 11:36.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez luigi Zobacz postaMuszą chłopaki pilnować interesu bo ciężko jest sprzedać zwrotnice pasywną za 2 tyś i daca stereo diy za 2 tyś.Zamieszczone przez luigi Zobacz postazaawansowanej korekcji i wyrównania czasowego jakie zrobię na nanoDIGI 2x8 K nie jest w stanie zrobić żadna wasza pasywna zwrotnica choćby na najbardziej magicznych elementach.
InformacjaPrzypominam że jest to temat o dipolach a nie o Twoim pomyśle o DSP. Last edited by marian; 10.11.2018, 11:41.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez luigi Zobacz postapewnie ze nie można korekcją zastępować adaptacji akustycznej, można poprawić to czego nie da się już zmienić przestawianiem regałów z książkami.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPrzypominam że jest to temat o dipolach a nie o Twoim pomyśle o DSP.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez luigi Zobacz postazaawansowanej korekcji i wyrównania czasowego jakie zrobię na nanoDIGI 2x8 K nie jest w stanie zrobić żadna wasza pasywna zwrotnica choćby na najbardziej magicznych elementach.
Mimo to, na wyrównanie czasowe pasywnie również są sposoby jeśli ktoś ma taka potrzebę, choć musze przyznać ze temat jest bardzo kontrowersyjny.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNo tak, ale raczej jest to niezbyt przydatne przy poprawie akustyki pokoju
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaNapisz do polinkmarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Skomentuj