Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budujemy dipola

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

O to już lepiej ☺.
    Ciekaw jestem jak to gra.
    Czy taki dipol w desce np.jak pureaudio zagra lepiej od magnepanów.

Skomentuj

Na basie najwięcej wspólnego ma to z br... A ten tekst o 'ekwiwalencie szerokości odgrody' to jakiś żart

Skomentuj

Zamieszczone przez Matador Zobacz posta
        Na basie najwięcej wspólnego ma to z br...
        nie ma nic wspólnego z BR , taka szpara nie zadziała jak BR , nie działa też jak otwór stratny.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Matador Zobacz posta
        A ten tekst o 'ekwiwalencie szerokości odgrody' to jakiś żart
        tak naprawdę trzeba by było porównać , ale dla większości pasma to możliwe.
        Last edited by bolonietoperz; 25.11.2016, 07:33.
        audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
        http://www.rane.com/note160.html
        Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Coś się ruszyło w temacie!

Wie ktoś gdzie dostane w PL: Tang Band W8-2145 ?
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Napisz do polink

Skomentuj

Moga ściagnąć? W ofercie nie maja tego modelu
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

jeśli chodzi o ten patent odgrody to dalej nie widzę aby zrealizował cyfrową korekcje dsp
                http://j-a-f.pl/innowacje.html
                Last edited by luigi; 07.11.2018, 13:59.

Skomentuj

Zamieszczone przez luigi Zobacz posta
                  jeśli chodzi o ten patent odgrody to dalej nie widzę aby zrealizował cyfrową korekcje dsp
                  http://j-a-f.pl/innowacje.html
                  Bo audiofile nie chca DSP. Dla nich to komplikacja systemu.

Skomentuj

Komplikacja bo nie maja zielonego pojęcia co i jak :)

Skomentuj

Właśnie z TB jest problem z dostępnością. Ze dwa lata temu próbowałem swoich sił z modelem W8-1772. Potem chciałem dokupić kolejne dwie sztuki, szukałem w kraju i po za. W większości sklepach wisiał na stronie ale na stanie nie było. Dowiedziałem się że przerwali produkcje na rzecz W8-1808. Potem zaciekawił mnie woofer eliptyczny, też nie mogłem dostać, po kilku innych próbach pozyskania różnych modeli w końcu odpuściłem sobie produkty TB. Może obecnie sytuacja się poprawiła... ja w każdym razie z szerokopasmówki przeskoczyłem na Daytona PS220. Był równiejszy i lepiej trzymał górę pod kątem.
                      Pionner SC-LX-58/Yamaha CDC555/DIY Single-Ended na VT52/Dayton PS220/3-way Audax Satori

Skomentuj

Raczej nie w tym rzecz. Nieodlaczna norma audiofilska jest zmiana klockow i okablowania. W rozbudowanych systemach aktywnych jest wiecej zmiennych niz sie moze wydawac, a do tego pociaga to za soba wieksze koszty. Dlatego aktywne systemy jeszcze dlugo nie beda popularne w sprzecie Hiend. Co innego sprzet studyjny.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          Nieodlaczna norma audiofilska jest zmiana klockow i okablowania.
                          niektórzy wola ciągle kombinować zamiast raz zapłacić i mieć odpowiednia jakość , cieszą się liczni producenci wzmacniaczy , magicznych kabli , i drewnianych podstawek pod kable .
                          Last edited by luigi; 08.11.2018, 08:00.

Skomentuj

Taka natura czlowieka, ciagle chce cos zmienic, poprawic :)

Skomentuj

Nie na temat...
                              racja , ja jednak wolę zmieniać w oprogramowaniu niż w klockach.

Skomentuj

Jak bedziesz chcial zmienic wzmak na lepszy, to trzeba liczyc x3

Skomentuj

tak , tylko ze obudowa kosztuje więcej niż te 3 płytki , więc nie problem.

Skomentuj

Bo patrzysz na to z perspektywy dłubacza. Dla osoby która sprzęt kupuje, to już nie jest takie oczywiste. Trzy końcówki mocy, to trzy razy więcej kasy - po prostu.

Skomentuj

Dla osoby która sprzęt kupuje, to już nie jest takie oczywiste
                                      jeśli się jej powie ze musi kupić 3 końcówki mocy to rzeczywiście , jeśli powie się ze 1 końcówkę 3 kanały stereo to już inaczej to wygląda , zresztą nie zmienia taki kupujący końcówek w kolumnie aktywnej , tylko jak ma to gra i na pewno nie będzie problemu niedopasowania wzmacniacza .

Skomentuj

Raczej nie w tym rzecz. Nieodlaczna norma audiofilska jest zmiana klockow i okablowania. W rozbudowanych systemach aktywnych jest wiecej zmiennych niz sie moze wydawac, a do tego pociaga to za soba wieksze koszty. Dlatego aktywne systemy jeszcze dlugo nie beda popularne w sprzecie Hiend. Co innego sprzet studyjny.
                                        Generalnie zgadzam się z tym ale pojawia się powoli trend że coraz wiecej firm wstawia w oferte aktywne zestawy. Za to nie zgodzę się kompletnie z tym że pociąga to za sobą większe koszty. Umiejętne wykorzystanie dzisiaj dostępnych nowych rozwiązań technologicznych daje duże możliwości w śmiesznej cenie.

Przyjdzie czas że pasywne zwrotnice będą passe.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                                          Przyjdzie czas że pasywne zwrotnice będą passe.
                                          niewątpliwie 1 rząd pasywny to dobre rozwiązanie , ale wyżej ja wole cyfrowo i aktywnie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

jakiś czas temu policzyłem sobie konieczny 3 rząd pasywny na topowych elementach i w efekcie zrobiłem aktywne na lapku , karcie dźwiękowej esi i foobarze , teraz idę dalej w kierunku aktywnym cyfrowym.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X