Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budujemy dipola

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
    co to konkretnie za zabawki?
    Beyma 8CX300Fe i Fonics HW1800. Jak mi się spodoba koncept to się tego Fonicsa wymieni na coś bardziej zawodowego :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
      Panowie, ja kibicuję, ale oby to Wam nie zaszkodziło

Skomentuj

Zaszkodziło, what do you mean ? :)
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Prace ruszyły

marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Dziś kolejna sesja.

PS @tomekk - aparat automatycznie poziomuje mi zdjecia. Po w graniu do uploadera pionowe zdjecie "leży". Pewnie coś w exif trzeba by wyczyścić.
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
              aparat automatycznie poziomuje mi zdjecia
              Zdjęcie zrobione ma praktycznie zawsze X:Y=4:3 (czy 3:2 czy ileś tam w zależności od matrycy). Żeby było wyświetlane pionowo musisz je przetransformować na X:Y=3:4 i kiedyś tak było trzeba zrobić zawsze. W dzisiejszych czasach przeglądarki zdjęc na podstawie danych z czujnika położenia wyświetlają ci obrazek we właściwej orientacji albo w pionie albo w poziomie. Ale jeśli przeglądarka olewa exifa, to pokazuje ci natywnie 4:3. Na porzeby forum trzeba przekształcić.

Skomentuj

Nie na temat...
                soft, ktory ogarnia fotki bierze pole 'Orientation' z EXIF.
                Jesli w tym polu wpisane jest 3 badz 6:
                https://www.impulseadventure.com/pho...ientation.html

To odpowiednio dla 3 -> rotate(180). dla 6 -> rotate(90)

Skomentuj

Dziś był dzień montażu.

Za tydzień powalczymy z pomiarami, jak głośniki się rozruszają.

Wyszło naprawdę dobrze.
                  marcinsywala.pl

Skomentuj

Świetna robota !!

Skomentuj

Tak to kolumny można składać :)

Skomentuj

chyba kanapę będziesz musiał przesunąć...:)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          Tak to kolumny można składać
                          W zasadzie nie są to kolumny, tylko zespoły głośnikowe ( zestaw głośnikowy ) :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            W zasadzie nie są to kolumny, tylko zespoły głośnikowe ( zestaw głośnikowy )
                            Ale wiadomo o co chodzi
                            Parę klepek, śrubek i mamy "zespół głośnikowy" :)

Skomentuj

Marcin sam zamawiałeś płaskowniki do stelaża, czy to gotowiec? Mówiłeś mi kiedyś ale zapomniałem...
                              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Klamry zamówiłem w firmie
                                marcinsywala.pl

Skomentuj

Kozacka konstrukcja, naprawdę bardzo mi się podoba . Może dlatego ze i za mną od dłuższego czasu chodzą jakieś odgrody

Skomentuj

Normalnie pureaudioproject made in Poland. Całkiem fajnie wyszło daj fotkę od tyłu.

Skomentuj

Plan na aktywne 4 drożne dipole był już wdrażany w głowie od jakiegoś czasu, ale Twoje dzieło przyśpieszyło działanie ...dojechała właśnie konstrukcja stalowa ...słupki stosuję z profili 3mm ...qrde ciężkie są :-)

pozdrawiam

Skomentuj

Zwrota już na swoim miejscu!

Dzięki @BlackDotAudio za części!

- - - - - aktualizacja - - - - -

I kilka moich refleksji.
                                        Pierwszy raz miałem okazje słuchać na dipolu swoich nut.
                                        Zupełnie inny świat. Gdybym miał miejsce u siebie w mieszkaniu chętnie bym wciągnął OB.
                                        Bardzo mi się podoba charakter grania TB.
                                        Eminence daje rade na basie. Dobrze, że skończyło się na dwóch basach na stronę, bo przy jednym mogłoby być słabo.
                                        Jak będę u kumpla i porobię jakieś foty to wrzucę całościowo.
                                        Projekt uważam za zakończony.
                                        Jak dla mnie na duży plus.
                                        marcinsywala.pl

Skomentuj

Trochę odświeżę wątek, Hermes jak oceniasz tego TB? głównie pytam o poprawność wysokich tonów na osi i pod kątem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X