Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX GDN-20-120-AK w 20L BR-przeciez tego sie nie da sluchac!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

aaa i co do mocnych ampli to nie widzialem jeszcze prawie zadnego........no moze poza ONKYO tymi co wygrywaja rankingi i sa za 5kpln i wiecej

djdarek - czy ty czaisz ile kosztowal by ampli majacy realne 5*80W bylby bardzo drooogi

Skomentuj

dobra nie wazne nie chce sie tutaj juz z nikim klucic ja znalazlem jakas instrukcje w jakims norweskim albo szwedzkim jezyku i macie tutaj i czytajcie:

"Kontinuerlig uteffekt (DIN 2 kanaler drivna)
      Framre (1 kHz, T.H.D. 1 %, 4R) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 120 W + 120 W
      Kontinuerlig uteffekt (2 kanaler drivna)*
      Framre (20 Hz - 20.000 Hz, T.H.D. 0,09 %, 8R). . . . . 75 w + 75 w

Total harmonisk distorsion (båda kanalerna drivna)*
      Främre (20 Hz till 20.000 Hz, 8R, 50 W OUTPUT) . . . . . . . . . . . 0,09 %
      Dynamisk uteffekt (2R/4R/8R) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 180 W/150 W/lOO W
      Nätspänning.. ...................... Växelström 220 - 230 V, 50/60 Hz
      Effektförbrukning.. .................................................. ............ 700 W"
      (tam gdzie jest 'R' to maja byc ohmy tylko ze nie chcialo wklejac)
      tj chyba najwazniejsze co mnie i was interesuje nie wiem moze to mnie w blad wprowadzalo ale tego jezyka niet rozumiem

Skomentuj

no to sam udowodniles ze sie nie znasz

>>>>>>>>>>
        Kontinuerlig uteffekt (DIN 2 kanaler drivna)
        Framre (1 kHz, T.H.D. 1 %, 4R) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 120 W + 120 W
        Kontinuerlig uteffekt (2 kanaler drivna)*
        Framre (20 Hz - 20.000 Hz, T.H.D. 0,09 %, 8R). . . . . 75 w + 75 w

czyli ma 120W@4ohm lub 75@8ohm gdy jest stero czyli tylko 2 kanały

to nie jest zadna bestia to taki sobie amp:>

>>>>>>>>>>>>>>>>>
        Total harmonisk distorsion (båda kanalerna drivna)*
        Främre (20 Hz till 20.000 Hz, 8R, 50 W OUTPUT) . . . . . . . . . . . 0,09 %

i jak widac 50W@8ohm gdy graja 5 kanalow prz THD-N ponizej 1%

to ja nie znajac szwedzkiego widze ze sie nie znasz na mocach

Skomentuj

czy ty czaisz ile kosztowal by ampli majacy realne 5*80W bylby bardzo drooogi

jezeli mam amplituner do kina firmysony, który jak podaje producent ma 100 w na kanał nie wiem dokładnie przu ilu ohmach to moge przypuszczac ze tak nie jest??? a i jego cena to 1500 zl może zle odebrałem te bardzo drooogi ale czekam na wyjasnienie

a i co sądzicie o wzmacniaczach technicsa, zawsze uwazalem tą firme za porzadną a nieraz spotykalem sie tu z nieciekawymi opiniami na ich temat

a co do tematu no to na przyszlosc sluchaj sie sound wava zauwazylem ze on za nim cos napisze 2 razy przemysli az bedzie pewny swojego zdania, wiec wyciagnij z tego jakis wniosek

a i wez pochodz z tym subem po kolegach i posprawdzaj go na innych wzmacniaczach to chyba najprostsze rozwiazania zamiast takiego gdybania

Skomentuj

odlacz wszystkie głosniki zmiejsz podbicie basu we wszystkim czym sie da i podłacz stx do amplituner i zobacz jak to gra,

masz to podlaczone pod kompa - sprawdz w ustawieniach karty dzweikowej i regulacji głosnosci

zrób jeszcze tak odłacz ampli od wszystkiego i od kompa i zapusc radyjko jakies na samym stx moze cos omoze

[ Dodano: 2005-02-06, 01:12 ]
            szczerze mówiac wole technics zamiast sony jvc philips pioneer,
            lepsza z tych tanszych jest yamaha :p
            a sprzet moich marzen jaks srednia uyamaha i podłaczona koncowka mocy na front np vincent :P

Skomentuj

no widzisz Richard ten ampli ma 2*75W@8ohm to chyba nie jest szał??

a kolega podpial pod to kolumny stereo i 3 suby.....jak zauwazyl SW no to przesada,
              nie bez powodu ampli maja wyjscie na suba osobno

Skomentuj

Zamieszczone przez paffik
                no widzisz Richard ten ampli ma 2*75W@8ohm to chyba nie jest szał??

a kolega podpial pod to kolumny stereo i 3 suby.....jak zauwazyl SW no to przesada,
                nie bez powodu ampli maja wyjscie na suba osobno
                co ty gadasz przy testach nie podlaczalem 3 subow bo to chyba by bylo porypane dzialal tylko stx bez basu na 1/4 no powiedzmy ze dawal rade ale przy 1/2 juz mial dosc zaczynal charczec itp

paffik -> no to dobrze mowilem ze przy 8omach ma 80wattt :P a przy 4 -> 120 wiadomo ze jak podlacze wiecej to jest mniej ale ja tylko w stereo na 2 kanaly jak cos podlaczam !

"Dynamisk uteffekt (2R/4R/8R) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 180 W/150 W/lOO W"

to do czego to jest ?? na pokaz ?

poza tym tak jak mowie testowalem tego suba u siebie na dwoch wzmakach => lipton

pozniej u kumpla na wiezy jakiejs philipsa nie sadze zeby miala duzo watt, niby bylo lepiej ale to wina odsluchu w pomieszczeniu w ktorym jest parkiet malo rzeczy (u mnie dywan,sofa, meble porostawiane) takze nie wiem,

sorrki ze tak sie kluce no ale teraz juz wiem wszystko sound wave - respect :-)

Skomentuj

spoko :) mnie tam trudno wyprowadzić z równowagi:P
                  ja bym zaczął od tego że z 20cm głośnika zawsze będzie mniej basu niz z 25 - to fakt
                  czy tego Alpharda masz w B-R czy closed??
                  co do stx'a z tym modelem nie mialem do czynienia i niechce mieć. nie dość że drogi to jeszcze jak obmacałem membrane to się załamałem. jest wiotka i przez to pewnie i bass jest słaby i pojawiają się jakieś rezonanse

Skomentuj

tego alpharda mam zamknietego ok 50L jest i wymiata dobrze tylko jak tak mowicie to sie teraz zastanawiam czy nie zrobic porzadnego wzmaka pod niego :-( ?? moze by cos lepiej zagral jeszcze ?

to fakt membrama w tym stxie do bani :-| alpharda jak dotykam membrame to mozna tam klasc na niej ciezkie rzeczy i nic <lol> a tutaj jakby cos polozyl to jak papier sie ze mnie :-| zaluje ze ten glosnik wzialem :-/

prawda ze z 20cm nie bedzie takiego basu jak z 25 ale az taki lichy to nie powinien byc, tak jak mowie porownujac mojego malego ATEXa 75watt rms w 15L B-R to zagluszy tego stxa w 20L, niewiem czy nie isc do sklepu i nie wymienic go na cos innego bo gwarancja na to jest, tylko sie zastanawiam czy wymienia a jak tak to na co ? (tylko zeby sie zmiescilo w ten otwor)

Skomentuj

jak masz mozliwość to zamien na AW to zdecydowanie lepszy i tańszy głośnik :P mozesz tez śmiało brać 22/120/X SC i prawdopodobnie SS (tego ostatniego nie miałem)

Skomentuj

zamienic bym bardzo chcial tylko ze nie wiem co w sklepie powiedza i czy bedzie taki sam efekt charczenia , a co do tego 22-SC to nei wiem czy sie zmiesci do pudla :( zaraz sprawdze

Skomentuj

wez pudło ze soba i włóz ten na wymiane i zobaczysz jak gra !!!

Skomentuj

w sumie dobry pomysl, tylko jeszce musze zadzwonic do ziomow i spytac czy mozna tak ;-p

Skomentuj

Czaruję...
                            X