Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny do wzmacniacza Pana BORYSA
Collapse
X
-
jak chcesz budować kolumny modułowe to się dobrze zastanów czy warto marnować czas na głośnikach STX
sorry stx-y są ok ale potencjału I-amp nie wykorzystasz na tych przetwornikach
na forum są sprawdzone pomierzone konstrukcje na przykład ta http://diyaudio.pl/showthread.php/22...R-eL-by-LuSzTi
Skomentuj
-
No niestety jeszcze mnie nie stać na takie przetworniki max co mogę wydać to 2 000 zł
A co myślicie o tym głośniki jako niskotonowy ?
http://www.visaton.de/en/chassis_zub...on/w300_8.html
A może SEAS P21 REX 286Last edited by Slawomir.Dyll; 31.12.2016, 13:05.
Skomentuj
-
Sprawa jest bardzo prosta, chcę coś sam zrobić a nie ściągać gotowe projekty. Też chcę się czegoś nauczyć na swoich błędach.
Podiołem decyzję że robię na tych przetwornikami czyli seas-ach bo mam brakuje mi średnitonowego
I coś muszę dokupić, a więc poradzcie czy brać tego w/w seasa średniotonowego czy coś innego.
Mam też b&w głośniki z tego modelu i zastanawiam się czy nie dać go jako średniotonowy
Docelowo i tak będzie na dole SB23NRX albo SB29NRX
Skomentuj
-
Zamieszczone przez serw.electro Zobacz postaMam pytanie Piszesz że też składasz I-Ampa 200.Jakie masz wejściówki,czym się kierowałeś wybierając wejściówki?
Jaki masz pomysł na Obudowę, oraz jaki wyniósł cię koszt Budowy. Budowałeś sam czy Kupiłeś Gotowe.
Pozdrawiam
-1xPłytę Głowną iamp-200
-2xWejsciówkę IPS Cliff-Jumper
Co do wejściówek to kierowałem się opinią kolegi który mi pomaga ale jeszcze będę w późniejszym terminie chciał wypróbować na lampach, części były kupione w kilku firmach
Był to koszt ok 400 zł płytki 200 zł nie kupowałem zasilacza ani radiatora to koszt około 300 - 400 zł, kupiłem
technics-sa su-v700 i tam na początek trafi I-Amp 200 do chwili nowej obudowy i nowego przedwzmacniacza
I-Amp będzie w oddzielnej obudowie docelowo jako końcówka, obudowa będzie właśnie z techniką
Wymieniony panel przedni czekam na wycenę panela z aluminium anodowanego albo z mosiądzu i grawerki, wzasadzie zostanie obudowa gałki też będą toczone z mosiądzu chcę uzyskać lekko złotawą barwę, panel będzie wszędzie tylko że wskażnikami i gałkom oraz włącznikiem i to wszystko będzie wykończone drewnem tzw Czeczot em orzecha amerykańskiego
Udało mi się trafić duży wskażnik jakiego szukałem bo te z modu za bardzo mi nie leżą ,chcę zrobić w kolorze bursztynowym w modushop są jak np te zastosowane przez Borysa
http://www.modushop.pl/filter/catego...niki-vu-meter-
Tam zresztą też masz obudowy gotowe
Ja kupiłem
Liczę że powinienem się zamknąć w kwocie około 2 000 pln
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaTo raczej jakaś szerokopasmówka...
Skomentuj
-
Przed chwilą pisałeś o 8 kHz, teraz już o 5 kHz. To i tak dość wysoko ja na dzisiejsze midwoofery. Napisz może więcej o samym pomyśle na konstrukcję, bo nawet nie wiadomo co Ci doradzać.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaPrzed chwilą pisałeś o 8 kHz, teraz już o 5 kHz. To i tak dość wysoko ja na dzisiejsze midwoofery. Napisz może więcej o samym pomyśle na konstrukcję, bo nawet nie wiadomo co Ci doradzać.
Skomentuj
Skomentuj