Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny do wzmacniacza Pana BORYSA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A co sądzie o tym połączeniu ?

GDM 17-200 M.18.200.8.MCX śr M.STX.6,5.1,5.200.8.F
    GDN 30 nisko W30.200.8.MC W.STX.12.2.200.8.F.S.MC
    SEAS 25TFF H0457 ( KT25F )

Skomentuj

jak chcesz budować kolumny modułowe to się dobrze zastanów czy warto marnować czas na głośnikach STX
      sorry stx-y są ok ale potencjału I-amp nie wykorzystasz na tych przetwornikach
      na forum są sprawdzone pomierzone konstrukcje na przykład ta http://diyaudio.pl/showthread.php/22...R-eL-by-LuSzTi

Skomentuj

Na budowę i-AMP200 wydasz co najmniej 1000 zł .
        Na same przetworniki powinieneś wydać więcej aby to miało sens.

Skomentuj

No niestety jeszcze mnie nie stać na takie przetworniki max co mogę wydać to 2 000 zł

A co myślicie o tym głośniki jako niskotonowy ?

http://www.visaton.de/en/chassis_zub...on/w300_8.html

A może SEAS P21 REX 286
          Last edited by Slawomir.Dyll; 31.12.2016, 13:05.

Skomentuj

Myślę że zrobię tak

SEAS P21 REX 286 - 04 niskotonowy
            SEAS PRESTIGE MCA12RC H1304-08 średniowieczu /może coś innego w cenie około 300 zł za głośnik ?
            SEAS PRESTIGE 25TFF H0457 ( KT25F ) wysokotonowy

To na głośniki wydam około 1 500 zł + pewnie parę stówek na zwrotnice,

Skomentuj

Sory Slawciu ale zbierasz sie do projektu jak jez do sera tak jak pisalismy jest wiele konstrukcji do skopiowania, tylko troszke chęci, drazysz temat i tak w kolo.
              Szczęśliwego Nowego roku

Skomentuj

Sprawa jest bardzo prosta, chcę coś sam zrobić a nie ściągać gotowe projekty. Też chcę się czegoś nauczyć na swoich błędach.

Podiołem decyzję że robię na tych przetwornikami czyli seas-ach bo mam brakuje mi średnitonowego
                I coś muszę dokupić, a więc poradzcie czy brać tego w/w seasa średniotonowego czy coś innego.
                Mam też b&w głośniki z tego modelu i zastanawiam się czy nie dać go jako średniotonowy

Docelowo i tak będzie na dole SB23NRX albo SB29NRX

Skomentuj

Mam pytanie Piszesz że też składasz I-Ampa 200.Jakie masz wejściówki,czym się kierowałeś wybierając wejściówki?
                  Jaki masz pomysł na Obudowę, oraz jaki wyniósł cię koszt Budowy. Budowałeś sam czy Kupiłeś Gotowe.

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez serw.electro Zobacz posta
                    Mam pytanie Piszesz że też składasz I-Ampa 200.Jakie masz wejściówki,czym się kierowałeś wybierając wejściówki?
                    Jaki masz pomysł na Obudowę, oraz jaki wyniósł cię koszt Budowy. Budowałeś sam czy Kupiłeś Gotowe.

Pozdrawiam
                    Zakupiłem u Borysa

-1xPłytę Głowną iamp-200
                    -2xWejsciówkę IPS Cliff-Jumper

Co do wejściówek to kierowałem się opinią kolegi który mi pomaga ale jeszcze będę w późniejszym terminie chciał wypróbować na lampach, części były kupione w kilku firmach
                    Był to koszt ok 400 zł płytki 200 zł nie kupowałem zasilacza ani radiatora to koszt około 300 - 400 zł, kupiłem
                    technics-sa su-v700 i tam na początek trafi I-Amp 200 do chwili nowej obudowy i nowego przedwzmacniacza
                    I-Amp będzie w oddzielnej obudowie docelowo jako końcówka, obudowa będzie właśnie z techniką
                    Wymieniony panel przedni czekam na wycenę panela z aluminium anodowanego albo z mosiądzu i grawerki, wzasadzie zostanie obudowa gałki też będą toczone z mosiądzu chcę uzyskać lekko złotawą barwę, panel będzie wszędzie tylko że wskażnikami i gałkom oraz włącznikiem i to wszystko będzie wykończone drewnem tzw Czeczot em orzecha amerykańskiego
                    Udało mi się trafić duży wskażnik jakiego szukałem bo te z modu za bardzo mi nie leżą ,chcę zrobić w kolorze bursztynowym w modushop są jak np te zastosowane przez Borysa

http://www.modushop.pl/filter/catego...niki-vu-meter-

Tam zresztą też masz obudowy gotowe

Ja kupiłem

Liczę że powinienem się zamknąć w kwocie około 2 000 pln

Skomentuj

Bardzo ładne wskaźniki Vu ci się trafiły. Życzę powodzenia w dalszej budowie.

Skomentuj

slawomir.dyll daj linka do tych wycieraczek.
                        Pozdrawiam.

Skomentuj

Już nie aktualne właśnie kurier mi dostarczył ale zerknij na stronę Retro Audio mają sporo ciekawych perełek, a najlepiej napisz co potrzebujesz bo na stronie internetowej mają tylko 1 % towary.

Skomentuj

Ktoś robił tego typu konstrukcje ?

Skomentuj

Szukam głośnika który będzie chodził w granicach 300-8,000 Hz głośnik niskotonowy będzie cięty na 500 Hz. Możecie coś doradzić ?

Skomentuj

To raczej jakaś szerokopasmówka...
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  To raczej jakaś szerokopasmówka...
                                  Nie zabardzo wolał bym coś nisko-średniotonowego góra będzie chodziła tylko do 5 000 Hz w tym głośniku, średniotonowy będzie za słaby na dole.

Skomentuj

Przed chwilą pisałeś o 8 kHz, teraz już o 5 kHz. To i tak dość wysoko ja na dzisiejsze midwoofery. Napisz może więcej o samym pomyśle na konstrukcję, bo nawet nie wiadomo co Ci doradzać.
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                      Przed chwilą pisałeś o 8 kHz, teraz już o 5 kHz. To i tak dość wysoko ja na dzisiejsze midwoofery. Napisz może więcej o samym pomyśle na konstrukcję, bo nawet nie wiadomo co Ci doradzać.
                                      Troszkę źle zrozumiałeś głośnik niskotonowy będzie cięty 500 Hz zaś wysokotonowy w okolicach 5000 Hz dlatego szukam głośnika w granicach między 300 a 7000-8000 Hz aby można ciąć w miarę na liniowej charakterystyce

Skomentuj

Który głośnik nisko-średniotonowy bardziej polecacie ? Będzie chodził od 500 hz

SB ACOUSTICS SB15MFC30
                                        SPH-135KEP Img Stage LIne
                                        Monacor MSH-115

Skomentuj

Dziękuję za pomoc

Skomentuj

Czaruję...
                                          X