Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ulepszenie suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No sory, ale w porownaniu do tego czegos z allegro to alphard wymiata
    A pozatym autorowi postu chodzi o tani glosnik, nie kupi chyba scanspeaka za 2000?

Skomentuj

Z doświadczenia Ci powiem,ze w tej kategorii cenowej(do 20zł....10cm....)to wszystko to jedna wielka kupa-ale kiedyś szukałem takiego tworu i znalazłem cos co nie jest rzadna firmą i trzeba wybierać z kupy głośników 2 o takich samych parametrach....ale był to 10cm SISTEK(hehehehe...)999...polipropylenowa membrana odwrócona kopułka przeciwpyłowa i piankowe miekkie zawieszenie-są zreszta na allegro chyba...poszukaj jesli musisz na prawdę tanie ale jeszcze o dosc wyrównanej charakterystyce,łagodnie opadającej powyżej 7kHz 10cm-

Skomentuj

a tak na marginesie to co to jest za zestaw 5.1 ktory posiadasz??

Ja mam w domu creativa 5.1 model p580 tam juz jest glosnik wiekszy w subie ponad 10cm chyba ;] i musze stwierdzic w sumie to sie boje bo zaraz mnie tu zjada heheh ze jakos to gra ;] ale spoko w szafie mam jeszcze nie skaonczonego suba na gdn 20/80/2 ktory gra ale wymaga malych poprawek i faktycznie to co kiedys utwierdzalo mnie w tym ze takie glosniki 5.1 za 150 czy tam nawet 250 maja subwoofery to jak pomysle to teraz smiac mi sie chce ;]

moze jakis troche wiekszyglosnik z duza efektywnoscia wsadzic w nowa obudowe i zamontowac ze starego khymmm suba ten wzmak co w nim siedzi ;] chociaz ten wzmak jest mierny ;/ ale tak wlasnie mnie ciekawi czy poruszl by on jakis inny glosnik ;]

Skomentuj

Chcesz dobrego brzmienia to zrób monitory na 10cm nisko-średnich (ekranowanych magnetycznie)
          Następnie zbuduj wzmacniacz 2.1 i na samym końcu pasywnego suba.
          Mie musisz robić tego od razu. poprostu posuwaj sie razem z funduszami.
          Koledzy choc dośc dobitnie to jednak trafnie zauważyli ze czarne pudełeczko z którego korzystasz to namiastka subwoofera. Wiem jak to wygląda bo półki Auchana sie od tego uginają.
          Naprawde dwa dobrze zrobione monitory zagraja lepiej niz to co tam masz.
          Pozdrawiam

Skomentuj

Lub jakieś stare UNITRY - napewno to powalą

[ Dodano: 2005-02-11, 12:21 ]
            stare ale jare :)

Skomentuj

<OT>
              @15killer Możesz usunąć fotki z postów? Daj tylko link. Ze względu na ograniczenia serwera (transfer miesięczny) staramy się unikać hotlinkowania. Dzięki.
              </OT>

Skomentuj

Mam ten shit. Ja pechowo kupilem je okolo 2 lata temu w carefure za 235 zeta. Po podpieciu bylem zalamany ze wywalilem pieniadze w bloto. Jednak postanowilem cos z tym zrobic, wiec poddalem je tuningowi. "Subwoofer" tzn. ta buczaca śmieszna skrzyneczka poszedl do pieca na podpalke, a obudowa z panela sterujacego na śmietnik. Mialem stary zasilacz komputerowy, wywalilem zbedne kable i zostawilem tylko 12V. Ta manta jest zasilana 9V, ale wzmacniacze jakie tam są mogą chodzić max na 12V. Podpiąlem zasilanie,dodałem kondensator 4700u, całość wsadzilem do skrzynki zakupionej w scalaku i tyle jesli chodzi o wzmacniacz. Subwoofer robiłem na pałe, ale w tym przypadku nie było sensu cudować z obliczeniami, bo stwierdziłem ze kazdy lepiej zagra niz oryginał. Skrzynka gotowa ze starej kolumny (około 15 l) w niej 20cm głosnik jakiś samochodowy 4omy i tunel br o średnicy 5cm długość 15cm. Jeszce wszystko wytłumiłem gąbką.
                Jak to gra. Ano całkiem dobrze (nie ma porównania do tego co bylo wczesniej). Filtr mam obciety na 100hz w sterach dzwiekowki, nizej lepiej nie schodzic bo wychodzi kiepska jakosc satelit i brak srednich tonow. Pokoj w ktorym to gra ma powierzchnie 9m2. Subwoofer nawet nisko schodzi (nie tak oczywiscie jak robiony rowniez subek 45l, 25cm glosnik, 70w wzmak ktory stoi przy tv) i co najwazniejsze nie dudni. Ogolnie jakosc po przerobce oceniam jak 1 do 5. Koszty to okolo 50zł.

Skomentuj

Ja polecam do kompa BSW154II ravemastera u mnie stoi sobie taki za pleckami (przedtem był cw1002c w 30 litrach) i 2 skargi od sąsiadów za mną. POZDRO P.S. fajna zabawa z tymi subami

Skomentuj

kup sobie jak ci wszyscy mówią jakiegoś STX'a a wzmaka możesz jak masz mało kasy jakiegoś samochodowego założyć nie gra najgorzej lepiej od tego ma masz na 1000% a zasilanie to raczej nie problem muj kumpel ma pod zasiłke od kompa wzmak samochodowy podłączony i mu zaje*** gra. (jak na tej klasy sprzęt)

Skomentuj

o ja!
                      posikałem sie jak sie dowiedziałem ze:
                      1) zjebiscie gra wzmak samochodowy pod kompem.
                      2) że nie grają one najgorzej te samochodowe (hmm.. moze ciut gorzej gra audison niż domowej roboty wzmaki ale jednak kolega halogen0 słyszy chyba różnice.. oczywiscie na plus dla domowych robótek - w koncu ma u kolegi to słyszal)

Skomentuj

juz napisalem mu PW zeby smietnika na forum nie robil.........

Skomentuj

Czaruję...
                        X