Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik do małego subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
    https://stx.pl/product/productDescri..._description/1 ???
    To nie ten, ale tego akurat miałem i był spoko, tylko szybko osiągał swoje X-max i walił o nabiegunnik.
    Nie rozumiem dlaczego przestali go produkować zamiast go po prostu poprawić.

Był też kiedyś GDN-22-300-8-SW, fajny głośnik z zajefajną membraną.
    W porównaniu z GDN-22-140 w zamkniętej nie grał, w BR też był słabszy podczas odsłuchów w domu, ale za to w linii i w samochodzie grał świetnie.

...i również nie rozumiem dlaczego przestali produkować.
    Last edited by marian; 19.01.2018, 18:47.

Skomentuj

Tak samo jak ja nie rozumiałem dlaczego przestali produkować wysokotonówkę ceramiczną aż mi wyjaśnił tą kwestię jeden z przedstawicieli STX'a na ostatnim AS. Jakiejś firmie spodobał się ten głośnik i zażądali na niego wyłączność :) . Nie wiem jak było z tymi ale podejrzewam że mogło być podobnie :flapper: .

Może warto było by pomyśleć o głośnikach samochodowych? Może by się coś znalazło w mniejszym rozmiarze nisko schodzącego?
      Last edited by Oskar29; 19.01.2018, 19:07.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Był też kiedyś GDN-22-300-8-SW, fajny głośnik z zajefajną membraną
        Marian tą samą membranę miał sub 8cali samochodowy o którym piszę. Był to super głośnik którego STX poprawił że przestał grać.

Więc co kupić? Bo propozycji brak. Czy może MDS? Tylko cena tego przetwornika i słabe zejście jednak trochę go dyskwalifikuje. Plus to super szybkość. Kiedyś był fajny mivoc z białą membraną i korektorem fazy, xaw210 chyba? Da się to kupić?

Skomentuj

Słabo z tymi mivocami jest teraz resztki są już chyba. Z tego co pamiętam to chyba tylko xaw180 jest jeszcze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
            Marian tą samą membranę miał sub 8cali samochodowy o którym piszę.
            A w którym to roku było?
            Jakoś sobie nie przypominam...

Skomentuj

Byłem teraz na stronie mivoca i okazało się że zastąpili te stare białe xaw w rozmiarze 180 i 210 nowymi głośnikami :) .
              https://www.mivoc.com/gs/product_inf...ftonsyst-.html
              https://www.mivoc.com/gs/product_inf...tonsystem.html

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                A w którym to roku było?
                Jakoś sobie nie przypominam
                Jakieś 3lata temu albo lepiej. Paweł S reklamował ten głośnik jako opcja dla MDS08, z lepszym mięsem. Jak wrócę do domu to wgram zdjęcia tego suba i wkleje w wątek.

Ładne te nowe mivoce:)

Skomentuj

Mnie aw2000 mivoc zaciekawił.

Skomentuj

Mnie też ale cena plus wysyłka wyjdzie dość duża bo około 300pln.

Skomentuj

Nie no za 300zl to są już lepsze głośniki .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jak tak teraz na to jeszcze raz patrzę to wcale wielkiego wyboru nie ma u nas w Polsce jeśli chodzi o takie głośniki. Pojedyncze modele TB, mds08, stx, SB acoustici I to wszystko chyba w normalnych cenach.

Skomentuj

Dodaje fotki głośnika o którym cały czas pisałem. Na forum SCA był duży hejt na ten głośnik, że to gówno itd, jednak kto posłuchał ten wiedział, że to bezkonkurencyjny zawodnik w swojej cenie był.

Dziś pozostaje wybierać z innych zabawek.

Skomentuj

Aż tak bardzo różni się na minus ta nowa wersja? Ogólnie to z tego co widać przynajmniej nawet ta nowa wersja jest bdb i nie ma konkurencji u nas. Po prostu u nas na rynku nie ma takich głośników :) bo niestety ale pojedynczych modeli tangbanda nie da się chyba zaliczyć jako konkurencję. W5 nie ma już w audiotranscuders (a to było jedyne źródło o którym wiem), a w6-1139 (chyba tak się nazywa :P ) kosztuje prawie 300zł. u nas a lepszego zejścia (przynajmniej w symulacji) nie ma niż ten stx.
                          Last edited by Oskar29; 20.01.2018, 23:22.

Skomentuj

Zapaudio ma 4sztuki w8-740C za niecałe 300pln/szt z free wysyłka jakby coś. W tej samej cenie jest w6-1139sif.
                            Nie samym zejściem człowiek żyje.

Skomentuj

Dodaje fotki głośnika o którym cały czas pisałem. Na forum SCA był duży hejt na ten głośnik, że to gówno itd, jednak kto posłuchał ten wiedział, że to bezkonkurencyjny zawodnik w swojej cenie był.

Dziś pozostaje wybierać z innych zabawek.
                              Mam taki głośniczek.
                              Mówisz że jest dobry?
                              Do zamkniętej czy do br? Będzie do autka.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                Mam taki głośniczek.
                                Mówisz że jest dobry?
                                Do zamkniętej czy do br? Będzie do autka.
                                Ten sam? To stary kapeć, musisz go sporo lat mieć albo kupiłeś używkę od kogoś. Paweł S będzie dokładnie wiedział jaką wersję masz po zdjęciu.
                                Osobiście do auta 13-15l z przewagą 15l. Czyli paka 15l i do tego wkładasz głośnik. Ewentualnie wytłumienie w postaci wełny owczej.
                                Ten subwoofer grał w aucie zawodniczym które zdobywało szczytowe miejsca na zawodach easca. Warto posłuchać. Wiem że są lepsze, ale w tej cenie nie było nic lepszego chyba że używany. Głośnik na początku kosztował 76zł jak dobrze kojarzę. Cena szła szybko w górę. Rób suba i słuchaj.

Skomentuj

Wydaje mi się że ten sam.
                                  Głośnik kilka miesięcy temu kupiłem używany za jakieś 50-70zł z myślą o małym subie do małego autka. Jak będę miał czas to sprawdzę go w obudowie.
                                  Mam jeszcze tego małego 17SW z MB.
                                  Last edited by Adzik94; 21.01.2018, 08:33.

Skomentuj

Dodaje fotki głośnika o którym cały czas pisałem.
                                    Kurde, tego musiałem przeoczyć bo go nie pamiętam :)
                                    Membrana taka sama jak w GDN-22-300-8-SW, tylko kopułka inna.

Na forum SCA był duży hejt na ten głośnik, że to gówno itd,
                                    Może dlatego że ten głośnik to poprzednia wersja w której cewka obijała o nabiegunnik.
                                    W tych nowych mamy inny nabiegunnik.

Skomentuj

No to duża różnica jest czy nie :d ? Słuchał ktoś obu wersji?

Skomentuj

Prawda jest taka że lepszego głośnika 8" w tej cenie (nowego) nie kupisz :)

https://diyaudio.pl/showthread.php/2...r-Poor-People-)

Skomentuj

Słuchałem swojego i tego z membraną z jakiegoś papieru czy coś takiego, wyglądało jak szmata z daleka. To dwa inne głośniki niestety. STX chciał naprawić głośnik który stukał cewką o nabiegunnik, ale zamiast zwiększyć długość to pokusił się o zmianę skoku głośnika i zamianę membrany na tańszą.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X