Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik do małego subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A z używanych :) ? Nie jestem obrażony na używane głośniki :) .

Skomentuj

Stare rockfordy oriony to z car audio głośniki, nie każdy ale większość się nada. Używane mdsy, beymy. Używane różne ceny przybierają więc ciężko określić czy ok.

Skomentuj

Ok. U mnie już się wyklarowało co ma być.
        Obudowa 20-30L
        Wzmacniacz to będzie tpa3116 zmostkowany (mam tpa 3116 w wersji stereo w domu i nawet całkiem nieźle napędzał 18 awx'a, więc w wersji mostkowanej będzie już wystarczająco ) . Moc 75W przy 4 ohmach. Przy 2-3 ohmach ma mieć 95W, ale tyle raczej mi nie potrzebne :flapper: . Nadal ten stx będzie najlepszy czy może szukać TB subwooferowych? Myślę że te 75-80W powinno stx'owi wystarczyć...dobrze myślę?

Co do stx'a to czytałem że minimalnie 200W gdzieś tutaj na forum...no ale to było w samochodzie i to chyba inna sytuacja trochę...mam racje ?
        Last edited by Oskar29; 29.01.2018, 22:30.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
          Co do stx'a to czytałem że minimalnie 200W gdzieś tutaj na forum...no ale to było w samochodzie i to chyba inna sytuacja trochę...mam racje ?
          Tak w aucie moc to inna sprawa i również zależna od akustyki, umiejscowienia i naszych preferencji.
          W domu raczej jest ciszej niż w aucie i nie trzeba tak wstawiać dla głośnika by osiągnąć dany poziom głośności.

Ja kupiłem gang bangi z allegro, grają, tylko muszę zrobić jig i nauczyć się pomiary robić bo to inna wersja niż standardowo produkowana przez TB.

Skomentuj

Czaruję...
          X