Zrobiłem sobie kolumne na testy z sb17nbac i sb26adc i okazała się ona trochę za mała do pokoju 25 m2. Bass jest na nim mocny i dobry ale głośnk dosyć szybko jest wypluwany. Wysokotonowy natomiast nie podoba mi się za bardzo. Szukam czegoś lepszego na górze i z większą mocą na basie. Ewentualnie zostanę z sb17nbac i wymenię tylko głośnik wysokotonowy na lepszy. Możecie polecić jakiś projekt 2way z dużym głośnikem basowym? Myślałem o połączeniu Satori WO24P-8 9.5" i Satori TW29RB.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Szukam projektu kolumn 2-way z głośnikami nisko-średnio tonowymi 8 lub 10 cali
Collapse
X
-
Zamieszczone przez marek1985 Zobacz postaMyślałem o połączeniu Satori WO24P-8 9.5" i Satori TW29RB.
Skomentuj
-
Pogromco znasz mnie i wiesz, że jestem bezpośredni :)
Ten projekt amerykański jest z dupy. Satori w falowodzie super sprawa ale łączone z Satori MW19 a nie takim kulturystą jak WO24
TW29RN to znakomity głośnik ale skoro ma być tanio to raczej musisz celować w budżetowe 3 way, np na: SB26STCN, SB12MNRX, SB23NRXS45. Kombinując z 2 way będziesz tracił czas i kasę.
Uprzedzając pytania. Niestety nie dzielę się już schematami projektów ale mogę coś podpowiedzieć jak będę widział zaangażowanie młodego DIYowca.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Sam robiłem ale ten głośnik nie pasuje mi nawet podłączony bezpośrednio do wzmacniacza bez zwrotnicy. Porównywałem brzmienie do kolumn magnata i wydaje mi się że z dzwiękiem jest wszystko ok jeśli chodzi o zwrotnicę. Rozumiem też że profesjonalne zaprojektowanie zwrotnicy jest bardzo ważne czego jeszcze nie potrafie. Np. jak podłączałem l-pada 8ohm zamiast na 4ohm pod wysokotonwy to coś złego działo się z wysokimi dzwiękami. Może źródło dzwięku mam za słabe bo używam adapter bluetooth logitecha który mam zamiar wymienić na fx-audio muse 02
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marek1985 Zobacz postaMam rezystory. Pozdrawiam :)Choćby jeden głośnik inny = nowa zwrotnica.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaPogromco znasz mnie i wiesz, że jestem bezpośredni
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaTen projekt amerykański jest z dupy. Satori w falowodzie super sprawa ale łączone z Satori MW19 a nie takim kulturystą jak WO24
Skomentuj
Skomentuj