Witam serdecznie,
Moi drodzy Państwo - zwracam się do Was z prośbą o pomoc i merytoryczne wyjaśnienie jaka konfiguracja głośników ma sens i dlaczego warto iść w tym kierunku. Na swoim koncie mam już kilka konstrukcji (mniejsza jakich). Chciałbym teraz zrobić coś lepszego niż prosty ulep Tonsila czy STX (z całym szacunkiem dla tych firm).
W chwili obecnej planuje kolumny 2 WAY (sposób wykończenia wyjdzie w trakcie). Pokój ma 14,5 m2. Kolumny będą stały podstawkach Na ścianie o szerokości 270 cm.
To co mnie intryguje to jak poprawnie sparować głośniki, które wytypowałem pod waszą ocenę. Nie mam jak osłuchać, podjechać. Tak samo nie mam wiedzy ani merytorycznej ani praktycznej (dlatego tak bardzo zależy mi na Waszej opinii).
Midwoofery:
Głośnik Vifa NE 180W-08 18cm 6,5" - 8 ohm - mój faworyt na ten moment
Głośnik SB Acoustics Satori MW16P-4 6.5" - 4 ohm lub 8 ohm
Wysokotonówki:
Głośnik SB Acoustics Satori TW29RN-B-8 - 4 ohm lub 8 ohm
Głośnik Peerless by Tymphany DA25TX00-08 1" - Corundum - 8ohm - para
Głośnik wysokotonowy Audax TW025A20 - 8-ohm
Jaki odpowiedni litraż celować dla danej konfiguracji?
Jaki tunel BR zastosować?
Jakie obudowy (BR przód/tył), ścięte skosy, głośniki w osi czy przesunięte.
Za każdą radę dziękuję Wam po stokroć. Dużo zdrówka Wam życzę i pozdrawiam! - Patryk
Moi drodzy Państwo - zwracam się do Was z prośbą o pomoc i merytoryczne wyjaśnienie jaka konfiguracja głośników ma sens i dlaczego warto iść w tym kierunku. Na swoim koncie mam już kilka konstrukcji (mniejsza jakich). Chciałbym teraz zrobić coś lepszego niż prosty ulep Tonsila czy STX (z całym szacunkiem dla tych firm).
W chwili obecnej planuje kolumny 2 WAY (sposób wykończenia wyjdzie w trakcie). Pokój ma 14,5 m2. Kolumny będą stały podstawkach Na ścianie o szerokości 270 cm.
To co mnie intryguje to jak poprawnie sparować głośniki, które wytypowałem pod waszą ocenę. Nie mam jak osłuchać, podjechać. Tak samo nie mam wiedzy ani merytorycznej ani praktycznej (dlatego tak bardzo zależy mi na Waszej opinii).
Midwoofery:
Głośnik Vifa NE 180W-08 18cm 6,5" - 8 ohm - mój faworyt na ten moment
Głośnik SB Acoustics Satori MW16P-4 6.5" - 4 ohm lub 8 ohm
Wysokotonówki:
Głośnik SB Acoustics Satori TW29RN-B-8 - 4 ohm lub 8 ohm
Głośnik Peerless by Tymphany DA25TX00-08 1" - Corundum - 8ohm - para
Głośnik wysokotonowy Audax TW025A20 - 8-ohm
Jaki odpowiedni litraż celować dla danej konfiguracji?
Jaki tunel BR zastosować?
Jakie obudowy (BR przód/tył), ścięte skosy, głośniki w osi czy przesunięte.
Za każdą radę dziękuję Wam po stokroć. Dużo zdrówka Wam życzę i pozdrawiam! - Patryk
Skomentuj