Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Forum zajezdza nuda - STX i kosmici rulez!!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[quote="esh0"][quote="Dj SMS"]owszem każdy, KAŻDY początkujący bierze się za STXy

Ja zaczynalem od razu na Tonsilach:P

Skomentuj

szczegól. prawie każdy

Skomentuj

Ja zlozylbym na vifach ale... zal mi pieniedzy :) zadalem sobie pytanie:czy jest to mi potrzebne? Nie... przyjmujac ze to co mam teraz czyli jakas jedna no name pierdziawka prawie mi wystarcza tzn glosno to zagra ale jakosc i przy wiekszych glosnosciach trzeba bas zmniejszyc.... noi te TSSY :) ...
        Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Dj SMS
          no tak ale Lukasz ma trochę racji, ciągle STX, STX, STX to głośniki dobre na początek ale nie wierze żeby każdy ciągle zaczynal no bez przesady już się tyle w te trzy literki STX napatrzyłem że oczy łzawią posówajmy się do przodu a nie tkwimy w tym samym miejscu...
          Wiesz co, nie pisz nic bo Twoje posty przecza samemu sobie.
          Po pierwsze piszesz ze STX jest dobry na poczatek hmm, a sam chcesz zrobic suba na regenerowanym przetworniku Tonsila (nawet oryginalny nie jest za ciekawy) ktorego taki stx 22 lub 27 zje. Ty samym zamiast posUwac sie do przodu cofasz sie.

Po drugie nie pisz w imieniu ogolu bo ja sie rozwijam i ciagle cos dlubie nawet jesli jest to konstrukcja na lw800 ale przynajmniej wiem jaka jest slyszalna i namacalna roznica pomiedzy rownoleglym uzmieszczeniem na jednej sciance dwoch przetornikow, a przeciwleglym (isobaric).

Jestes znami zbyt krotko by zobaczyc kolumny Długiego. Wykonane zostały na starych STX'ach i z tego co sie orientuje nadal sieja zniszczenie u niego w domu. Nic jeszcze nie pokazales (i wielu ludzi takich tu jest) ktorzy nic nie zrobili, a mysla ze pozjadali wszystkie rozumy - niestety ich wypowiedzi tego niepotwierdzaja.

Jesli ktos chce robic na STX'ach to niech robi. Z produktu finalnego ma byc zadowolony konstruktor i to sie liczy. O gustach sie nie dyskutuje.

I jeszcze jedno. Co powiesz o nowej 27-ce STX'a ??

Skomentuj

większości z Was robiąca na dobrych a nawet bardzo dobrych przetwornikach nia ma nawet systemu pomiarowego, nie mówiąc o potrzebnej wiedzy - i jak to dobrze moze być zgrane ze sobą - co z tego że macie vify i inne jak tego poządnie nie potraficie połączyć, na palcach jednej ręki mogę wyliczyć kto na tym forum ma pojęcie o zwrotnicach, (ja nie mam). i umie to wykozysać.
            Bierzcie przykład z konstrukcji Yoshiego bo ta konstrukcja zasługuje na miano DIY i nie jest zrobiona na bardzo dobrych przetwornikach.

Skomentuj

Problemem tego forum jest i będzie to, że jest więcej ludzi zaczynających zabawe niż doświadczonych. Dlatego stan rzeczy nie ulegnie zmianie. Kiedyś na topie były alfredy, poźniej tesle , teraz stxy a za poł roku może bedzie co innego.

W naszych realiach DIY jest mylnie interpretowane nie jako zrób sobie sprzęt dla własnych upodobań , tylko zrób sobie sprzęt na własną kieszeń. I nic w tym dziwnego.

Z punktu widzenia ekonomicznego dobrze, że chociaż coś sie dzieje bo każdy cos kupuje (np. stx) i napędza koniunkture. Jakby kazdy doszedł do wniosku "scan speak albo nic" to raczej nikomu by na zdrowie nie wyszło.

Skomentuj

hehe i tu masz racje Panie Yoshi:) pozdrawiam proponuje zamknac topic

Skomentuj

bzdura... ja wychodze z zalozenia ze jak uzbierales 100zł to uzbierasz kolejne dwie na np:perlessa
                  po 1: wiekszosc jest nie cierpliwa i nie potrafi zbierac pieniedzy.
                  po 2: wiekszosc to tandeciarze i badziewiarze. Wlacznie ze mna.

i tu nie ma znaczenia ...bedac mlodym jest dwa razy latwiej uzbierac kase trzeba tylko chciec i miec cel.

Skomentuj

Bzdura to jest to ze mlodszemu jest latwiej uzbierac kase,no moze nie kazdemu a czemu?
                    tak jak w moim przypadku mieszkam z mama i siostra mama pracuje zarabia 900 zl miesiecznie czasami przyjda alimenty(ma byc 800 dochodzi po 200-300 bo ten #*@^% niepracuje ) same rachunki to okolo 900 zl ,i jak ja mam sobie tu zbierac kase? kazda kase co mam to daje mamie zeby bylo za co zyc a jedyna okazja zeby miec jakas kase to jak przyjdzie albo wiecej alimentow albo jakies urodziny czy cos,zreszta i tak dostaje 20 zl i czekolade wiec dla mnie uzbierac 300 zl to jest nielada wyczyn,
                    pozdrawiam

Skomentuj

to faktycznie przykre...
                      ja tez mialem nie latwe dziecinstwo... i wiem (powiedzmy jak to jest)
                      zrob cos i sprzedaj to... kazdy przeciez jest w czyms dobry.

Skomentuj

Przeslaniem etgo co napisalem wyzej jest to ze malo rodzin ma duzo kasy
                        hmm sprzedaj itd... niemam nic do sprzedania,jedno na czym sobie zalatwiam kase to jest gra,sprzedaje postacie i rzeczy w grze...... niezly interes nawet .... raz mi sie udalo 200 zl w 1 godzine ale to inna bajka...
                        pozdrawiam

Skomentuj

O.Turbo chodzilo o ty bys zrobil jakas konstrukcje i ja sprzedal.
                          Ja swojego suba sprzedalem.

Skomentuj

ah.... niezauwazylem tego zrob cos,sry, pomyusle nad tym....
                            pozdro

Skomentuj

TatoTurbo i EZO:
                              zrób coś i sprzedaj, to nie jest takie proste, zrobisz chociażby suba i weź go potem sprzedaj... to nie jest takie proste. Wielu woli ze sklepu kupić (mówie tu o tych co sie nie znają i kupują jakieś suby na 16cm:) )
                              Ciężko jest coś sprzedać, przynajmniej u mnie. A żeby jeszcze na tym zarobić to trzeba długo klienta szukać.

Skomentuj

Maxi, jeżeli ktoś myśli, że zrobi suba za 200zł i sprzeda za 350-400zł to może sobie od razu podarować całą zabawę. Trzeba kombinować, zarobek nawet 50zł jest opłacalny.

Skomentuj

No wiem wiem, ale napisałem ze trudno jest sprzedać to co sie zrobi. Ludzie wolą ze sklepu kupić niż np od nas:)

Skomentuj

A kto powiedział że ja nie zaczynam? mam zregenerowane Tonsile ZG15C no i chcę do nich suba zrobić tak, żeby to było wszystko podobne do siebie i tej samej firmy...

No, a zresztą moze faktycznie robię źle - może dozbieram kasy...

taki już niestety jestem :) ale zrozumiałem że też należę do grona "ludzi w gorącej wodzie kąpanych" - postaram się to zmienić na podstawie niniejszego tematu...

proszę tylko nie kłóćmy się po pogrzebie naszego rodaka...

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi&Tasior
                                      No wiem wiem, ale napisałem ze trudno jest sprzedać to co sie zrobi. Ludzie wolą ze sklepu kupić niż np od nas:)
                                      to zrob cos takiego czego nie ma w sklepie ...nawet to prostrze bo sam sobie wyznaczasz styl i jakosc.
                                      ...musi byc stosunkowo tanie i ladne.
                                      nie musisz miec na tym marzy 40% wystarczy jak zarobisz 10% i juz jestes na takim tanim subie 50zł do przodu.

-pomoz jakiemus koledze w montarzu caraudio
                                      -zrob sobie pozadnego suba zyskujesz na autorytecie
                                      -udowodnij ze sie na tym znasz
                                      -zrob cos... zrob strone www... sprzedaj "sie" na niej.
                                      ja mam milion pomyslow... nie wazne.

jeszcze jedno co mi przyszlo do glowy... zabudowa slupkow w samochodzie kosztuje w wawie 350zł
                                      jak zrobisz to komus za 200 to jeszcze spokojnie przytniesz 150zł do reki.

poprostu trzeba chciec ...nic wiecej

jeszcze... to bedzie na to moda bo w USA szaleja wiec tu tez dotrze za pare ...lat.

kupujesz na szrocie lewa obudowe do przedniego slupka najlepiej z jakiegos popularnego do tuningu auta... koszt podejzewam w cenie jednego piwa.

robisz cos takiego jak ja tylko pod obrotomierz albo wskaznik doladowania... nawet nie musisz go miec ...znajdz najpopularniejszy ...jak bedziesz chical to zapytam sie chlopakow co jest ok ...bedziesz mial srednice
                                      robisz zabudowe tego... wystrawiasz na allegro albo na swojej stronie.

i chowasz w kieszen pieniadze

Skomentuj

Lukasz od pewnego czasu zauwazylem ze jesli cos nie kosztuje 1000 zł to jest do dupy (wedlug ciebie). Przykro mi drogi kolego ale wiekszosc osob liczy sie z kwota ile go wyniesie konstrukcja. A to ze dla ciebie kazdy glosnik co nie nazywa sie Perles, Vifa, Scanspeak itp. jest kijowy nieoznacza chyba ze kazdy musi wydawac bardzo duze kwoty na glosniki, bo wtedy napewno byl bys zadowolony jak bys widzial posta typu "Kupuje Perlesa doradzcie mi jakiego".

Aha chcialem jeszcze dodac ze w wielu postach zauwazylem ze nigdy nie chcesz komus cos doradzic lub powiedziec tylko robisz swoje wywody lub sie wysmiewasz. Niestety ale nie kazdy sie tak zna jak ty i moglbys czasami komus cos doradzic lub wytlumaczyc .

Skomentuj

Zamieszczone przez hardzio
                                          Niestety ale nie kazdy sie tak zna jak ty i moglbys czasami komus cos doradzic lub wytlumaczyc .
                                          Hmm fakt Lukasz ma ostatnio dziwne teksty i poglady ale mi pomogl przy budowie pierwszego wzmacniacza,a wiec jednak komus pomogl

Skomentuj

Czaruję...
                                          X