Witam
Chcę z ciekawości zbudować niewielkie podłogówki na Alfredach LW65H81 8-omowych. Chcę wpakować w jedną kolumnę dwa takie przetworniki połączone równolegle (4 ohm) i kopułkę (też Alfredzie
) TW 401SX . Wymiary kolumn 83x22x24 cm (wys,szer,gł), płyta wiórowa gr. 18mm plus wzmocnienia, b-r na tylnej ściance, objętość 29 litrów bez głośników, strojenie 41 Hz. Impuls w Win-ISD wychodzi 18 ms. Pomieszczenie, w jakim by grały ma powierzchnię 22 m2 i jest w miarę dobrze wytłumione. Dlaczego Alfred??? Ano dlatego, że mam na nie niskie ceny u znajomego sprzedawcy a i tak je opchnę
. Zwrotnica 12/18 dB/okt na komponentach Visatona, zastanawiam się nad częstotliwością podziału. Wytłumianie to gąbka gr. 2cm na każdej ściance. O tych LW65H81 słyszałem opinie, że po wygrzaniu generatorem grają ciekawie, mają dość miły, stosunkowo niski bas i (jak na Alfreda) niezłe średnie tony. Może ktoś z was miał do czynienia z tym głośnikiem i co sądzicie o tej mojej przyszłej konstrukcji, co można by zmienić lub poprawić, prosiłbym o opinie. Dodam, że inne głośniki nie wchodzą w rachubę i nie zjeżdżajcie mnie zbyt mocno, że na Alfredach chcę budować
. Pozdrawiam wszystkich.
Chcę z ciekawości zbudować niewielkie podłogówki na Alfredach LW65H81 8-omowych. Chcę wpakować w jedną kolumnę dwa takie przetworniki połączone równolegle (4 ohm) i kopułkę (też Alfredzie

Skomentuj