Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłogówki dla Dj'a?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podłogówki dla Dj'a?

Witam!
    Mam dylemat. Nie wiem co wybrać na podłogówki:
    - ARV 104 + 2xARN 188
    - czy ARV 104 + 2xXW 165

W WinISD lepiej wygląda 2xARN188, niż 2xXW165, przy 30L i strojeniu 40Hz - czy taka konfiguracja jest poprawna, czy inna będzie lepsza? Co o tym sądzicie?

Czekam na Wasze propozycje :)

Pozdrawiam - Kamil

arv 104 + 2x17stx :p
    albo 2x arn 150 + arv tak mozesz skopiowac ;p
    a jak chcesz sie pobawic z arn 188 lub xw to zobacz zrobione konstrukcje i skopuj taka
    na str http://amplion.wz.cz/
    dj mms :P

Skomentuj

walnij 2x 18/120/6SW na kolumne i masz zestaw który będzie wymiatał w domu jak dasz 2x22/120/4SC to przy wzmaku koło 300wat rozbujasz karzdą domówke a i mały parkiet przy odrobinie szczęścia nagłośnisz

tesle są dobre ale jak chcesz ostro pograć to długo się nimi nie nacieszysz

Skomentuj

pewnie daj sobie 2x 22-120-4 SC nomanie ja tak mam i masakra i przy moim slabym wzmacholu juz w całym bloku slychac. Mieszkam na 3 pietrze a w piwnicy bylo slychac

STX rzadzi !!

Skomentuj

Urban, Taaa sie odezwał Urbanek technolub :P już idz ty i te twoje przechwałki ;D

Skomentuj

taa ma mi wymiatać mam pokój 2x3m :P to może lepiej Tesla? a kupno wzmaka jeszcze rozważam...

może 2x STX 17 + ARV 104??

Skomentuj

Po pierwsze do dwóch stx'ów 22 potrzebujesz wzmaka minimum 180W RMS a po drugie w takim małym pokoju to nawet 1 stx 22 się trochę dusi niestety a co dopiero 2... wiem bo mamSound Wave pisze: 2x18/120/6SW i mocny wzmak też tak ze 180W RMS

PozdroO

Skomentuj

bez przesady z tymi watami...

Skomentuj

to niemów że chcesz kolumny dla DJ'a tylko że chcesz kolumny żebo sobie w małym pokoiku posłuchać :P myślałem że chcesz to mieć jako zestaw na małe imprezki żeby nagłośnić komuś 18stke popijawe na działce czy parapetówe

Skomentuj

no to raczej bym sie za estradówki brał, a nie za podłogówki... sorry
                    ale dwie Tesle ARN188 w 30L i strojenie 40Hz byłoby dobrze??

Skomentuj

Taa i Piekny mnie zjechał :( hehe ja się chwale ino mowie tak jak jest, a ty Piękny jak narazie jeszcze nic sęsownego nie stworzyłeś (sub na dibelski, satelitki na samochodowych głośnikach :P) hehe, jak zrobisz te nowe konstrukcje to wtedy się wymądrzaj i będzie spox

p.s. nie obraz się :P :*

Skomentuj

Urban, A ty mądralo kiupiłeś STXy wpieprzyłeś do belejakiej budy pieprzłeś br i świecisz
                        Spoko oko zrobie żebyś sie nie miał do czego przyczepić :P
                        P.S. 1Sub na dibiesi poszedł sie kochać-tzn. głośnik leży na szafie a buda na śmietniku :P
                        P.S.2Sie lepiej naucz obsługiwać WinISD <rotfl>

[ Dodano: 2005-05-10, 13:07 ]
                        P.S.3 nie obraziłem się :]

Skomentuj

A widziesz przedwczoraj szczailem te wykresy,i te moje kolumnyco teraz mam wyszlo mi: buda ok 40l strojona na 45 hz

Skomentuj

czy będzie można pomiędzy głośniki średnio-niskotonowe wstawić taką jakby rozpórkę? wiecie - taka klepka szeroka i długa jak obudowa i wyciąć w niej prostokąt o odrobinę mniejszych wymiarach... czy to zda egzamin (usztywnienie obudowy)??

chyba wybieram 2xARN 188 w 30L strojenie 40Hz

Skomentuj

Dj SMS, Skoro ludzie takie stosują to chyba musi działać
                              P.S. Chodziło ci o coś takiego?:

Skomentuj

no to wykonałem projekcik i symulację :P
                                strojenie na 38,5Hz
                                a jak ze zwrotnicami?
                                Załączone pliki

Skomentuj

Dj SMS to jest pod ARNy188 tak? powoli tez przymierzam sie do podobnego projektu na 2x188 do do wysokiego jeszcze nie wiem moze cos lepszego bym zastosowal. mam jeszcze do was pytanko a gdyby tak do tego dorzucic jeszcze arn'a 226 w boczna sciane (ew, na froncie) bo nie mam co z nimi zrobic wiec chce je sobie wykorzystac. sam nie wiem czy jest sens ale chce poznac wasza opinie.

ps. Dj SMS w jakim programie robiles ten projekt obudowy??
                                  ps2. jpg z symulacja niepali cos
                                  ps3. juz pali pali

Skomentuj

mIKI, robiłem w systemowym Paincie
                                    tak, to jest pod ARN188 i ARV 104
                                    obudowa wychodzi około 40L po wymiarach zewnętrzych, ale po odjęciu tego wszystkiego, co będzie w środku i grubości płyty wiórowej wyjdzie około 35L

teraz tylko nie mam schematu zwrotki :(

Skomentuj

a nie za nisko zestroiles? no i niech ktos pomoze w moim problemie hehe
                                      pozdro
                                      aha dj sms podziwiam ze chcialo ci sie w paincie bawic hehe

Skomentuj

ja bym ARN226 nie dawał... ale co na to inni? myślę że 2 ARN 188 na kolumne już coś potrafi... a jakbyś chciał dorzucić jeszcze ARN 226 to już by perfidnie trzęsło :P ale co tu gdybać ja planuję, być moze w krótce opublikuję swoje "dzieła" na forum :)

ale co ze zwrotkami do 2x ARN188 i ARV 104?

przy strojeniu 38Hz b-r ma długość około 160mm i średnicę wewn. 68mm

coś znikoma ta wytrzymałość przy niektórych częstotliwościach :|
                                        Załączone pliki

Skomentuj

Czaruję...
                                        X