Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłogówki dla Dj'a?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

chyba jednak zaopatrzę się w 2x XW 165mm a nie 2x 188... bo zrobię węższą kolumnę :) a ja uwielbiam wąskie ale altusy sa szerokie ale mi się też podobają :P ale bardziej wolę kolumienki wąskie...

Skomentuj

Dj SMS, i co jak robisz ??? Ja sobie chyba też zrobię podłogówki...myślałem o tym całą noc Na co mi sub to nie wiem...ja tylko muzyki słucham i lubię wykop. Więc obudowa zamknięta i mała. Myślę nad zapakowaniem czterech niskośredniaków do jednej kolumny... haa ;] Może mi ktoś powiedzieć jak czytać charakterystyki głośników stx ? ta najbardziej pofałdowana linia to charakterystyka co nie ??

Skomentuj

a więc robię to tak:

http://www.audionml.republika.pl/project.doc

Skomentuj

tma jest napisane ze obudowa zostala wykonana wiec jak to jest??

Skomentuj

nie chcialo mi sie zbytnio pisać więc tekst o obudowie skopiowałem od Yoshiego, żeby było wiadomo o co chodzi

postanowiłem się przyłożyć mocno do tej knstrukcji, nie oszczędzać zbytnio na wykończeniu więc przyszłe mini-podłogowce oforniruję, zastosuję zwrotnicę na zamówienie, bądź sam ją wykonam :) zobaczymy - co ma być to będzie ale obiecuję że postaram się barrrrrdzo!!! heh

[ Dodano: 2005-05-23, 21:42 ]
            no i wiem że to będzie taki jakby low-end, ale jak się przyłożę, to i z low endu da się coś zrobić, wycisnąć co się da z Tesli..... postaram się :>

Skomentuj

Witaj ja mam 2x188/05-4 obudowa 60l 36Hz, pokoj 3/4 basu tyle że masakra, ale dzisiaj kupilbym 188/08-4 buda 60l i stroiłbym okolo 44Hz,

Skomentuj

a ja zrobie jednak po swojemu :P

- ARV 104/03/8
                - ARP 150/00/8
                - ARN 226/03/8

w ok. 25 litrach closed <lol>

co wy na to? źle myśle co?

Skomentuj

daj 2x arn 226

Skomentuj

Pokazuje Wam fotki z dnia dzisiejszego, niedługo dokończę kolumienki i zamieszczę pełny opis.

Skomentuj

Nom ładne naprawde, a podobaja mi sie tez dlatego ze ci w tych podłogówkach pomagałem:P

Niedługo pokażę wam moje monitory;]
                      pzdr

Skomentuj

właśnie dzięki pioter92, ale podziękowania dla ciebie i twojego taty będą jeszcze w końcowym opisie... twoje monitory też będą git wyglądały, bo ten sam fornir...

ja jeszcze nałożę 1 warstwę bejcy i kilka lakieru bezbarwnego...

PS. ja też pomagałem pioter'owi 92 w monitorach :P

Skomentuj

Siemka czy może ktoś mi pomóc i zapodać shemat zwrotnicy do 2xARN 150-03-4 i ARV-03-8

ponizej schemat z czeskiej strony, ale tam przedstawiony jest 1 ARN 8ohm
                          co tu przerobić aby było ok.

przy dwóch ARN spl wzrośnie o 3dB, więc cos trzeba przerobić, ale co??

12/12 dB
                          Załączone pliki

Skomentuj

a jak przód zrobiłeś. bo nigdzie nie widze opisu. ogólnie kolumny ok

Skomentuj

zamontuj glosniki i bedzie cacy :)

Skomentuj

to jeszcze nie jest opis będzie niebawem... niedługo zdjęcia bardziej na czasie, bo polakierowałem jeszcze raz obudowy (wielobok, przód z 16mm MDF'u został w półmatowej czerni)

nad opisem pracuję i będzie dość obszerny... poczekajcie troszeczkę, wszystko się wyjaśni :)

teraz mogę dodać, że z fornirowaniem nie miałem kłopotów, a pomagał mi Pioter92 (thx) i jego tata (thx)...
                                ja również pomagałem fornirować Pioterowi92

PS. ostatecznie wstawiam w te obudowy:

- ARV 104/04/4

- ARP 150/00/4

- ARN 226/07/4

Pozdrawiam, niedługo dużo większy opis :) - Kamil

[ Dodano: 2005-07-03, 19:40 ]
                                dzięki za piersze pozytywne 2 opinie :)

narazie zbieram pieniądze na głośniki i zwrotnice, rurki, wytłumienie - 215zł narazie mam

Skomentuj

nie wiem czy slyszales jak gra arp...jak chcesz to sie w niego laduj ja juz go nigdy nie zaloze a napewno nie do 8" glosnika... wogole wedlug mnie jest do bani...zero przestrzeni i straszny krzykacz.. gra normalnie jak jakas tuba...lepiej wez arx na srednie... bo ten arp nawet brzmieniem nie pasuje do tesli.. jest ostry... nawet jak go mialem w towarzystwie tonsila to mnie wnerwial...

Skomentuj

na pewno, Kudłaty? ja poraz pierwszy biorę głośniki TVM, ale nie wiem jakie jest zdanie innych na temat tego przetwornika... może ktoś jeszcze się wypowie na temat ARP? może jest tak jak napisał forumowicz wyżej?

bardzo proszę o opinie na temat tego średniego!!!

Dodam jeszcze 2 fotki z dnia dzisiejszego... Przypominam - obszerny opis później!!!

Pozdrawiam - Kamil

Skomentuj

jestem pewien mi jego brzmienie nie odpowiada... wto miejsce mam narazie vife tc14...ale to na jakis czas i jest super... a ze jest to glosniczek brata wiec go bede musial oddac ale pewnie sobie taki zakupie, a jak nie to arx`a albo arn150...

Skomentuj

Z tymi zdjeciami kompletnie przesadziłeś... dziwnie sie to ogląda, daj je chociaz w 800x600 bedzie sie lepiej oglądać

Skomentuj

moze i dziwnie ale przynajmniej widac wszystki niedociagniecia...]:->

Skomentuj

Czaruję...
                                          X