chyba jednak zaopatrzę się w 2x XW 165mm a nie 2x 188... bo zrobię węższą kolumnę :) a ja uwielbiam wąskie ale altusy sa szerokie ale mi się też podobają :P ale bardziej wolę kolumienki wąskie...
Dj SMS, i co jak robisz ??? Ja sobie chyba też zrobię podłogówki...myślałem o tym całą noc Na co mi sub to nie wiem...ja tylko muzyki słucham i lubię wykop. Więc obudowa zamknięta i mała. Myślę nad zapakowaniem czterech niskośredniaków do jednej kolumny... haa ;] Może mi ktoś powiedzieć jak czytać charakterystyki głośników stx ? ta najbardziej pofałdowana linia to charakterystyka co nie ??
nie chcialo mi sie zbytnio pisać więc tekst o obudowie skopiowałem od Yoshiego, żeby było wiadomo o co chodzi
postanowiłem się przyłożyć mocno do tej knstrukcji, nie oszczędzać zbytnio na wykończeniu więc przyszłe mini-podłogowce oforniruję, zastosuję zwrotnicę na zamówienie, bądź sam ją wykonam :) zobaczymy - co ma być to będzie ale obiecuję że postaram się barrrrrdzo!!! heh
[ Dodano: 2005-05-23, 21:42 ]
no i wiem że to będzie taki jakby low-end, ale jak się przyłożę, to i z low endu da się coś zrobić, wycisnąć co się da z Tesli..... postaram się :>
właśnie dzięki pioter92, ale podziękowania dla ciebie i twojego taty będą jeszcze w końcowym opisie... twoje monitory też będą git wyglądały, bo ten sam fornir...
ja jeszcze nałożę 1 warstwę bejcy i kilka lakieru bezbarwnego...
PS. ja też pomagałem pioter'owi 92 w monitorach :P
to jeszcze nie jest opis będzie niebawem... niedługo zdjęcia bardziej na czasie, bo polakierowałem jeszcze raz obudowy (wielobok, przód z 16mm MDF'u został w półmatowej czerni)
nad opisem pracuję i będzie dość obszerny... poczekajcie troszeczkę, wszystko się wyjaśni :)
teraz mogę dodać, że z fornirowaniem nie miałem kłopotów, a pomagał mi Pioter92 (thx) i jego tata (thx)...
ja również pomagałem fornirować Pioterowi92
PS. ostatecznie wstawiam w te obudowy:
- ARV 104/04/4
- ARP 150/00/4
- ARN 226/07/4
Pozdrawiam, niedługo dużo większy opis :) - Kamil
[ Dodano: 2005-07-03, 19:40 ]
dzięki za piersze pozytywne 2 opinie :)
narazie zbieram pieniądze na głośniki i zwrotnice, rurki, wytłumienie - 215zł narazie mam
nie wiem czy slyszales jak gra arp...jak chcesz to sie w niego laduj ja juz go nigdy nie zaloze a napewno nie do 8" glosnika... wogole wedlug mnie jest do bani...zero przestrzeni i straszny krzykacz.. gra normalnie jak jakas tuba...lepiej wez arx na srednie... bo ten arp nawet brzmieniem nie pasuje do tesli.. jest ostry... nawet jak go mialem w towarzystwie tonsila to mnie wnerwial...
na pewno, Kudłaty? ja poraz pierwszy biorę głośniki TVM, ale nie wiem jakie jest zdanie innych na temat tego przetwornika... może ktoś jeszcze się wypowie na temat ARP? może jest tak jak napisał forumowicz wyżej?
bardzo proszę o opinie na temat tego średniego!!!
Dodam jeszcze 2 fotki z dnia dzisiejszego... Przypominam - obszerny opis później!!!
jestem pewien mi jego brzmienie nie odpowiada... wto miejsce mam narazie vife tc14...ale to na jakis czas i jest super... a ze jest to glosniczek brata wiec go bede musial oddac ale pewnie sobie taki zakupie, a jak nie to arx`a albo arn150...
Skomentuj