trzeba samemu przedluzyc, sa do tego przedluzki w skepach ale najprosciej i najtaniej to przedluzyc rurka PCV
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
obudowa do hertz es300d
Collapse
X
-
Umberto czyli jednak pozozstawac przy zamknietej....(skoro najwazniejszy jest impuls).
Zgadzam się z Tobą ponieważ mając BR sam planuję rozwiązanie w closed 22l(es250) tyle że Twoja teza gryzie się z tym co masz obecnie (BR) - chyba że własnie takie rozwiązanie Ci najbardziej odpowiada i nie chciało Ci się już zmieniać na closed.
Skomentuj
-
Nie mam teraz pod ręką danych es250 ale na przykładzie swojego mogę jednak powiedzieć że nie wsadziłbym go w closed.
Impuls,tu należy wziąść pod uwagę wilekość obudowy.W moim jak i w Twoim przypadku będzie ona nie wielka porównując je do wielu popularnych konstrukcji.Dodając do tego fakt dobrego wzmacniacza istnieje bardzo duża szansa że br w tym przypadku zachowa sie o wiele energiczniej niż inne konstrukcje.Nie będzie "mulił".I tak jest faktycznie.
Moja propozycja,zrób sobie litraż jak pod br.Jeśli nie będziesz zadowolony bez problemu wstawisz port.Dlaczego tak mówie.Otóż obawiam się że jednak w typowym closed nie da się zbyt wiele wycisnąć z tej 25-tki.Szkoda by było się napracować a później być niemiło zaskoczonym.
Co prawda zatykałem br,niby różnica na ucho w zejściu nie wielka ale jednak jest.Natomiast w kwestii mniej/wiecej muli różnicy nie słychać żadnej.
P.S.
Pisze "między klientami" więc jak gdzieś sie rąbnołem to wybacz ;]
Skomentuj
-
Dzięki Umberto za odpowiedź.Powiem Ci szcerze że ja sam jak zatykałem br w sls-br-40l to różnica była znikoma żeby nie powiedzieć żadna.Właśnie wtedy doszedłem do wniosku że szkoda ładować się w dużą bude która zabrzmi prawie tak samo jak mniejsza - no może z róznicą 3-4db ale za to zaoszczędzę miejsca..Sklecić bude to jeden dzień roboty a w razie co będe potem kombinował z BR.
Własnie dlatego zastanawiam się jaka będzie najodpowiedniejsza closec dla es250 - możesz zaproponowac przedział ??
i jeszcze czy głośnik kierowac do podłogi czy jednak do przodu - czy w przypadku closed ma to róznicę??
pokój mam 15m^2
Skomentuj
-
ja mam es250 w 30l z BR. jak zatkam BR to rozica jest slyszalna. Z bR schodzi nizej i bas jest taki miesisty. Zalezy tez wiele od jaosci wzmaka. Ja jade na magnacie 275RMS ale to mi gra w samochodzie. Wiecej nie trzeba. Poprostu juz by sie nie dalo wytrzymac jak juz przy tym glowa i uszy bola. Wiec trudno nawet na full sluchac.
Skomentuj
Skomentuj