Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tania dwódrożna konstrukcja.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tania dwódrożna konstrukcja.

Cześć. mój qumpel ma zamiar zbudować tanie dwódrożne kolumienki do słuchania muzy (znudziły mu się te wbudowane w jamnika:P) Okazyjnie kupił wzmaka 2X60W. Na przetworniki ma 200 zł. Chciał kupić LW800 i ARV104 ale ja nie wiem czy to jest dobry pomysł; co wy myślicie ? ... ... ...

za 200zl lepiej zrobic klasyczne ARN 150 + ARV
    zagra lepiej

Skomentuj

Zgadzam się z kolegą wyżej, ewentualnie ARN188, ale to tylko w zamkniętej. Albo coś z tonsila...coś z serii 16/xx

Skomentuj

Hmm moze zamiast oklepanego arn 150 dać arn165 albo zaszalec i pyknąc tonsilka 13/50/8 lub 13/50/10

Skomentuj

Jeżeli zależy mu na jak najlepszym paśmie w średnich i wysokich tonach to Ukasz dobrze gada, ale jeżeli chciałby przyzwoitego basu to musi pomyśleć o większych przetwornikach, może z tym arn 188 to przesadziłem...:-) Zresztą jak zależy komuś na większym basiku to koniecznie b-, a jak wiadomo trzeba do tego dobrać odpowiedni głośniczek.

Skomentuj

No bass najważniejszy.

Skomentuj

no to trzeba pomyśleć o średnicy 16cm bo z 13 basu za wiele nie będzie. Na allegro jest pare 16-stek tonsila,popatrz, może będzie coś ciekawego.

Skomentuj

A może STX23+ARV104 ? no a może ten LW800 :P + ARV104 -choć nie wiem czy to się nada na 2 drogi... ?

Skomentuj

Over,nie łaszcz sie na lw,już ci to pisałem.Lepiej pomyśl o normalnym głośniku,ten stx lepiej zagra,zdecydowanie.
                  PZDR

Skomentuj

to i tak nie dla mnie :P chociarz jak mi się spodoba to sobie tesz zbuduję No wiem że LW dudni ale nisko schodzi a STX to nie wiem. I nie wiem czy LW nadaje się na 2 drogi zresztą nie wiem tesz czy STX pasuje na 2 drogi ... Pozdro

[ Dodano: 2004-09-11, 22:09 ]
                    Dobra doczytałem niżej że LW się nie nada na 2 drogi. Dzięki umberto, więc polecę koledze STX'a...

Skomentuj

Jakbym miał 2 drogi to w życiu bym nie wzioł lw,już lepiej stx wychodzi,w końcu z tonsila sie wywodziAle tak swoją drogą,8 cali +wysoki to może marnie wyjść,co ja gadam!To napewno marnie wyjdzie!Środek ci w las pójdzie i kicha bedzie.
                      PZDR

Skomentuj

Jezeli chcesz dwie drogi to niskosrednio nie dawaj wiekszego niz 18-stka.No chyba ze kumpel slucha techno i zalezy mu na basie i cykaniu u góry,a srednicy moze nie byc.Wtedy bierz jaka 20-stke.
                        Ja mam 17 stx'a i w 11 mkw. basu wystarcza,tyle ze maja malą skutecznosc i glosno nie zagraja.
                        Zalezy czego koles slucha i na czym mu zalezy w dzwieku.

Skomentuj

Techniawka i trochę hiphopiku. A jak 3 drogi do czym uzupełnić średnie tony ?

Skomentuj

jak 3 drogi i 200 zl to to jest nie mozliwe

Skomentuj

to nic pojedziemy troche wyżej co do średnich dać?

Skomentuj

jak juz robisz na stx;sie to zostań przy stx'sie

Skomentuj

Kurde Sound Wave uprzedziłeś mnie! Myślałem że ja se błysne ;]
                                  PZDR

Skomentuj

czyli coś średniego z stx'a ... no ale wysokiego napewno nie będzie z stx'a - podobno tragedia.

Skomentuj

Ja proponuję coś ze stajni tonsila,na pewno GDWK,ale jaki to zależy od porfela ;]Wbrew pozorom nie są takie ostatnie.
                                      PZDR

[ Dodano: 2004-09-11, 22:41 ]
                                      Co do góry stx-a,podobno nieźle ciągna w góre ale efektywnośc słaba,mnie odpowiada,dlatego se zamówiłem,jak przetestuje to sie wypowiem.Ja osobiście nie lubie nadmiaru góry,tonsila zawsze ostro tłumie.
                                      PZDR

Skomentuj

Jeżeli ARN 150 nie starcza to moze po 2 ARNy 150 i do tego jakaś przyzwoita kopułka.
                                        60 wat całkiem nieźle je napędzi.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X