Cześć. mój qumpel ma zamiar zbudować tanie dwódrożne kolumienki do słuchania muzy (znudziły mu się te wbudowane w jamnika:P) Okazyjnie kupił wzmaka 2X60W. Na przetworniki ma 200 zł. Chciał kupić LW800 i ARV104 ale ja nie wiem czy to jest dobry pomysł; co wy myślicie ? ... ... ...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tania dwódrożna konstrukcja.
Collapse
X
-
Jeżeli zależy mu na jak najlepszym paśmie w średnich i wysokich tonach to Ukasz dobrze gada, ale jeżeli chciałby przyzwoitego basu to musi pomyśleć o większych przetwornikach, może z tym arn 188 to przesadziłem...:-) Zresztą jak zależy komuś na większym basiku to koniecznie b-, a jak wiadomo trzeba do tego dobrać odpowiedni głośniczek.
Skomentuj
-
to i tak nie dla mnie :P chociarz jak mi się spodoba to sobie tesz zbudujęNo wiem że LW dudni ale nisko schodzi a STX to nie wiem. I nie wiem czy LW nadaje się na 2 drogi zresztą nie wiem tesz czy STX pasuje na 2 drogi ... Pozdro
[ Dodano: 2004-09-11, 22:09 ]
Dobra doczytałem niżej że LW się nie nada na 2 drogi. Dzięki umberto, więc polecę koledze STX'a...
Skomentuj
-
Jezeli chcesz dwie drogi to niskosrednio nie dawaj wiekszego niz 18-stka.No chyba ze kumpel slucha techno i zalezy mu na basie i cykaniu u góry,a srednicy moze nie byc.Wtedy bierz jaka 20-stke.
Ja mam 17 stx'a i w 11 mkw. basu wystarcza,tyle ze maja malą skutecznosc i glosno nie zagraja.
Zalezy czego koles slucha i na czym mu zalezy w dzwieku.
Skomentuj
-
Ja proponuję coś ze stajni tonsila,na pewno GDWK,ale jaki to zależy od porfela ;]Wbrew pozorom nie są takie ostatnie.
PZDR
[ Dodano: 2004-09-11, 22:41 ]
Co do góry stx-a,podobno nieźle ciągna w góre ale efektywnośc słaba,mnie odpowiada,dlatego se zamówiłem,jak przetestuje to sie wypowiem.Ja osobiście nie lubie nadmiaru góry,tonsila zawsze ostro tłumie.
PZDR
Skomentuj
Skomentuj