Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BSW 104 II - Prosze o pomoc - ostatni moj wpis

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Placek
    Chłopaki jedno proste pytanie ->
    czy jest sens dać BSW 10" dawac do obudowy 25lnetto - closed oczywiście bo BR wymaga znaczenie więcej. Czy to jednak kiepski pomysł ??
    W 25l bedzie dobrze z BR , problem moze byc z tunelem. Jak dasz closed to troche wykastrujesz konstrukcje, basu z tego bedzie jak na lekarstwo.

Skomentuj

Witam,
      To nie jest takie proste z zamowieniem. 10zl ksoztuje wplata na ich konto. trzeba placic z gory z przesylka. za paczke warta 300euro i wazaca 35kg trzeba dac 53euro.
      Po podliczeniu kosztow 10" wychodzi nawet drozej niz w polsce, 12" okolo 300zl. Do tego nie wiadomo jak na granicy, bo w cene paczki nie sa wliczane cla i tym podobne rzeczy. Takze jakby 4osoby zamowily BSW154II to paczka bylby warta 240euro to jest 53 euro tez :|

pozdro

Skomentuj

Coolombo - problem... tzn jaka srenice i długośc zalecasz?? zaznaczę może że nie ma byc to mnóstwo basu tylko nacisk połozony na impuls oraz wrażliwośc membrany wychylającej się przy cichym słuchaniu....

Skomentuj

piszmy o tych bsw w inny mtemacie,juz zalozony,jesli przesylka wyjdzie drogo to MOGE SPRÓBOWAĆ spytac kumpla taty czy by nieprzywiozl,bo jezdzi polska-niemcy...NIC NIEOBIECUJE.

Skomentuj

Uzytkownik, coolombo, a 15 cali w jak najmneijszej budzie moze grac? moge zrobic max 60litrow wiec chyba wezme ta 12;/

Skomentuj

Bierz 12" nie ma co kastrowac 15". Zreszta zobaczysz jaki to ma wygar. 91dB/w pod PA300 bedziesz mial ok 112dB w rogu 120. Moze bolec

pozdro

Skomentuj

Nie wiem jak to jest, ale niektorym sie nei chce nawet przyczytac kurde kilku postow powyzej!

Mozna i w 50 litrow wpiedolic to 154II. Najlepiej = jak kto lubi i czego oczekuje. W 100 litrach schodzi ladnie i ma pelna wytrzymalosc mocowa, wiec to chyba najlepsze rozwiazanie jest.

Skomentuj

No pewnie!I jeszcze stojonko na 40Hz.Malinka po prostu!
                  Nie był bym sobą żeby tego nie poprawić.A jak kopie skubany,i nie robi takiego "okrągłego" basu.

Skomentuj

eeeeeee no teraz wymiekam... jaki to okragly bass?

Skomentuj

Bezkontrolne miecho.

Skomentuj

Tasior, tego sie napisac nie da.Pakuj dupsko w auto i przyjeżdżaj to se porównasz.
                        He,he,ogólnie on ma tendencje do podbijania nizin przez co dominuje w materiale (o ile się pojawia) dość niski bas,ten okrągly;]
                        Ja mu dałem na br wyższy zakres aby zniwelować ten efekt bo mi sie nie widział.Teraz oceniam że bardziej liniowo jest,z tendencja do spadku im niżej gra,tak akurat.

[ Dodano: 2005-12-11, 22:18 ]
                        tomaszo, przesadzasz.Teraz jest OK.Nie dominuje ten zakres o którym gadaliśmy.A mięcha to wogóle brak.ES to dopiero mięchem walił.

Skomentuj

to wkoncu gra dobrze czy nie :P noi niemam wehikułu zeby wsadzic w neigo dupe i jechac do lat 80-tych :P

Skomentuj

Tasior, ja Cie normalnie zamorduje,żes tekst walnął DD
                            Gra super OK,kopie i nie męczy sąsiadów dołem choc ja na braki nie narzekam.Poprostu zmieniłem mu troszke chrakter brzmienia i na mój gust tak jest lepiej.Choc nadal mu sie zdarza że zanim go usłysze to go najpierw czuje....co za bydle.

Skomentuj

Placek,

nie ma najmniejszego sansu dawac w closed. To sie nie sprawdzi. Probowałem jak jeszcze miałem 104II i kiepsko to wyszło. 25L BR tez nie polecam bo wychodzi podbicie, a dołu jest duzo mniej.

Skomentuj

Umberto jak go w koncu nastroiles? i ile tego cukru do obudowy wrzuciles

Skomentuj

Strojenie na 40Hz.Kombinowałem ze zmniejszaniem litrażu,władowałem aż 30kg ale to sie mija z celem.100-110 musi zostać.A tym bardziej że go wyżej zestroiłem.
                                  Teraz wydaj mi się że nabrał wiekszej równowagi,nie eksponuje nadmiernie zakresu ponizej 30Hz co bywało troszke meczące.Bas poprostu jeszcze bardziej stwardniał.Mnie akurat taki układ sie podoba.Rura ma obecnie niecałe 18cm

Skomentuj

No to ponad przecietna dlugosci hehehe :)

Musial grac slodko z 30 kg cukru heheh.
                                    Jak kto woli - ja tam lubie jednak strojenie pod 30 pare Hz, jak jest w materiale jakich kawal miecha to mi czache rozlupuje i o to chodzi. Najwazniejsze, ze znalazles proporcje, ktore Ci najbardziej pasuja :)

Skomentuj

Program wylicza mi strojenie 32Hz (tunel 30x450x300 ) a w rzeczywistosci jest kilk Hz mniej , jak dla mnie optymalnie.

Skomentuj

Wlasnie pisze z Umberto i podam moj wniosek apropos nadmiernego eksponowania okolc 25 - 30Hz.
                                        Otoz przecietnie glosniki jesli nawet ciagna nisko maja od pewnej cz. duze spadki - stad tych czest. nie dotykaja na tyle efektywnie, zeby to bylo wrecz niebezpieczne. Tutaj spadek jest powolny, stad wrazenie nadmiaru - bo sie czlowiek nie przyzwyczail do innego sposobu prezentacji... Dodatkowo realizatorzy, w pelni swiadomi przecietnej posiadania sprzetu przez odbiorcow, nieraz nie szczedza sobie w rejonach najnizszego basu, jesli sie takowy pojawia i ma byc odnotowany (chocby poprzez wyfrniecie membran na podloge). Przy tym glosniku taka realizacja powoduje strach w oczach u wiekszosci ludzi.

Umberto ma racje, ze muzy typu trance, jakis basowany house czy drumm and bass nieraz nie da sie wrecz sluchac - bo jest tak zrealizowana, ze najnizszy bas zalewa wszystko i wrecz hertzszlaku mozna dostac.. Rowniez odnotowalem takie zapedy dzisiejszej realizacji tego typu muzyki szczegolnie - no ale przecietnemu "Kowalskiemu" to ledwo pierdzi cos tam na dole... o ile w ogole ponizej 40 Hz sie cos jeszcze dzieje...

Skomentuj

To samo mowie, to nie wina glosnika, takie to juz mamy piosenki. A ze jest tak skonstruowany i przenosi z minimalnymi znieksztalceniami wlasnymi to... jest problem
                                          :P. Najlepiej sie na nim slucha rocka, od kiedy go zaczelem sluchac to z hip-hopu, rapu ciagnie mie w ciagle w strone tych stopek szybkich :)

pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                                          X