Zamieszczone przez Placek
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
BSW 104 II - Prosze o pomoc - ostatni moj wpis
Collapse
X
-
Witam,
To nie jest takie proste z zamowieniem. 10zl ksoztuje wplata na ich konto. trzeba placic z gory z przesylka. za paczke warta 300euro i wazaca 35kg trzeba dac 53euro.
Po podliczeniu kosztow 10" wychodzi nawet drozej niz w polsce, 12" okolo 300zl. Do tego nie wiadomo jak na granicy, bo w cene paczki nie sa wliczane cla i tym podobne rzeczy. Takze jakby 4osoby zamowily BSW154II to paczka bylby warta 240euro to jest 53 euro tez :|
pozdro
Skomentuj
-
Tasior, tego sie napisac nie da.Pakuj dupsko w auto i przyjeżdżaj to se porównasz.
He,he,ogólnie on ma tendencje do podbijania nizin przez co dominuje w materiale (o ile się pojawia) dość niski bas,ten okrągly;]
Ja mu dałem na br wyższy zakres aby zniwelować ten efekt bo mi sie nie widział.Teraz oceniam że bardziej liniowo jest,z tendencja do spadku im niżej gra,tak akurat.
[ Dodano: 2005-12-11, 22:18 ]
tomaszo, przesadzasz.Teraz jest OK.Nie dominuje ten zakres o którym gadaliśmy.A mięcha to wogóle brak.ES to dopiero mięchem walił.
Skomentuj
-
Tasior, ja Cie normalnie zamorduje,żes tekst walnąłDD
Gra super OK,kopie i nie męczy sąsiadów dołem choc ja na braki nie narzekam.Poprostu zmieniłem mu troszke chrakter brzmienia i na mój gust tak jest lepiej.Choc nadal mu sie zdarza że zanim go usłysze to go najpierw czuje....co za bydle.
Skomentuj
-
Strojenie na 40Hz.Kombinowałem ze zmniejszaniem litrażu,władowałem aż 30kg ale to sie mija z celem.100-110 musi zostać.A tym bardziej że go wyżej zestroiłem.
Teraz wydaj mi się że nabrał wiekszej równowagi,nie eksponuje nadmiernie zakresu ponizej 30Hz co bywało troszke meczące.Bas poprostu jeszcze bardziej stwardniał.Mnie akurat taki układ sie podoba.Rura ma obecnie niecałe 18cm
Skomentuj
-
No to ponad przecietna dlugosci hehehe :)
Musial grac slodko z 30 kg cukru heheh.
Jak kto woli - ja tam lubie jednak strojenie pod 30 pare Hz, jak jest w materiale jakich kawal miecha to mi czache rozlupuje i o to chodzi. Najwazniejsze, ze znalazles proporcje, ktore Ci najbardziej pasuja :)
Skomentuj
-
Wlasnie pisze z Umberto i podam moj wniosek apropos nadmiernego eksponowania okolc 25 - 30Hz.
Otoz przecietnie glosniki jesli nawet ciagna nisko maja od pewnej cz. duze spadki - stad tych czest. nie dotykaja na tyle efektywnie, zeby to bylo wrecz niebezpieczne. Tutaj spadek jest powolny, stad wrazenie nadmiaru - bo sie czlowiek nie przyzwyczail do innego sposobu prezentacji... Dodatkowo realizatorzy, w pelni swiadomi przecietnej posiadania sprzetu przez odbiorcow, nieraz nie szczedza sobie w rejonach najnizszego basu, jesli sie takowy pojawia i ma byc odnotowany (chocby poprzez wyfrniecie membran na podloge). Przy tym glosniku taka realizacja powoduje strach w oczach u wiekszosci ludzi.
Umberto ma racje, ze muzy typu trance, jakis basowany house czy drumm and bass nieraz nie da sie wrecz sluchac - bo jest tak zrealizowana, ze najnizszy bas zalewa wszystko i wrecz hertzszlaku mozna dostac.. Rowniez odnotowalem takie zapedy dzisiejszej realizacji tego typu muzyki szczegolnie - no ale przecietnemu "Kowalskiemu" to ledwo pierdzi cos tam na dole... o ile w ogole ponizej 40 Hz sie cos jeszcze dzieje...
Skomentuj
-
To samo mowie, to nie wina glosnika, takie to juz mamy piosenki. A ze jest tak skonstruowany i przenosi z minimalnymi znieksztalceniami wlasnymi to... jest problem
:P. Najlepiej sie na nim slucha rocka, od kiedy go zaczelem sluchac to z hip-hopu, rapu ciagnie mie w ciagle w strone tych stopek szybkich :)
pozdro
Skomentuj
Skomentuj