Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BSW 104 II - Prosze o pomoc - ostatni moj wpis

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX nie da rady ... no nie ma co sie czarowac...

15cali moze byc i w 70 litrach... Daje kopa - nie schodzi moze za nisko w porownaniu do 100 litrow, ale ... no niezle daje.

Dobre glosniki sa po prostu dobre - i sadze, ze kazdy kto juz zaaplikuje taka 15tke sie powaznie zastawnowi czy warto zmieniac tak od razu... watpie, zeby ktos chcial szybciej jak po 2 latach..

Skomentuj

tomaszo, a co bedzie lepiej gralo? 12cali w 60l czy 15" w 70max?

Skomentuj

mIKI to jest tak, 60l dla 12" bedzie za duzo, spadnie wytrzymalosc mocowa, moze w niewielkim stopniu impuls wzrosnie, ale i tak tego nie uslyszysz, jest zbyt szybki :P. Natomiast te 70l to jest za malo dla 15". Opytmalnie jest 25-30 dla 104 45-50 dla 124 80-120 dla 15 a dla 18 150 wzwyz.

pozdro

Skomentuj

I jak sie podoba?

To jeszcze nie koniec.

Skomentuj

pralka

br będzie 14 ?:)

potęga ....

Skomentuj

zaje.... mi sie podoba jak bedzie jeszcze do konca wykonczony bedzie super gites :)

Skomentuj

postanowione biore 12cali do 45litrow. jakie strojenie? w okolicach 35Hz?

Skomentuj

mIKI, co do strojenia to nie ma mądrego.Bardzo wiele zależy od otoczenia jak i preferencji.U mnie jakoś docelowo żaden sub nie był strojony wg. zaleceń,BSW też dostanie korekte,najprawdopodobniej na 40Hz.
                  Najlepsze wyjście to zacząć od niskiego strojenia i jechać do góry.
                  Są co prawda zasady że najlepiej wyśrodkować zakres między pikami ale na ogól sie to do końca nie sprawdza.

Skomentuj

37hz optymalnie moim zdaniem :). Nie dawac ponizej 32 wyzej moze byc. Przy 70 jest ciekawie podbicie 9dB i wsyzstko sie trzesie

pozdro

Skomentuj

hmmm przeciez ja tez chce tego bsw... powiedzcie mi tylko prosze ile rpzesylka... wezmie sie zamowi grupka i byc moze jeszcze wiekszy rabat bedzie? neich sie ktos dowie ceny przesylki... i kiedy bysmy to brali?...

Skomentuj

ja moge brac i jutro. a czy oni w ogole do polski wysylaja?

Skomentuj

obilo mi sie o uszy, ze 10 ojro. Wysylaja, czemu mielby nie ? Piszcie mejla o rabacik, jak 4 osoby wezma to moze za free przesylka bedzie :)

pozdro

Skomentuj

moze by zrobic temat z zamowieniem o bsw bo to tak wlasciwie inny topic :P mozna by zrobic liste kto chce,noi na kiedy?
                            (ja bym wolal gdzies tak po swietach PRZED sylwkiem,wiadomo czemu )

Skomentuj

Tasior ty tam lepiej najpierw tego stxa sprzedaj:P
                              umberto, mi to troche jakas stara ogromna pufe przypomina:P

Skomentuj

stxa to ja opchne,malo chce a wykonczony jest(dajcie tylko butapren i bedzie :P )wiec sprzeda sie szybko,kuzyn chce zestaw graajcy do auta czyli wzmak przetwornica i suby, wiec kasa bedzie...

Skomentuj

Tasior, zacznij od kasy dla mnie :)

Skomentuj

No Umberto - ladny kloc. Koniecznie pomaluj jakas matowa farba (najlepiej czarna) wnetrze tunelu BR. Oryginalny kolor srednio pasuje do czegokolwiek. Elegancko, ma oddech jak nalezy.

Czy sa jakies zauwazalne zmiany brzmienia? Chodzi mi o to ustawienie w porownaniu do standardu.

Generalnie 15tka zagra lepiej w 70 litrach niz 12tka w swoich 45 - 50. Moze sie tylko okazac, ze trzeba stosowac kolanko dla odpowiedniego strojenia - nie ma co sie ludzic, ten glosnik potrzebuje tunelu o mniejwiecej takim przekroju jak dal Umberto. 14cm tunelu (wewn.) to minimum absolutne. No i bardzo niskiego basu tez bedzie mniej w porownaniu do 100 l pudla, jak juz wspominalem zreszta...

Dobrym rozwiazaniem jest tez uzycie dwoch 12calowych w jednym pudle - wtedy 80 - 100 litrow potrzeba. W teorii to wiecej niz 15 cali, w praktyce mysle, ze sprawiloby sie to podobnie bardzo.

Skomentuj

Tandem :>

Skomentuj

Chłopaki jedno proste pytanie ->
                                        czy jest sens dać BSW 10" dawac do obudowy 25lnetto - closed oczywiście bo BR wymaga znaczenie więcej. Czy to jednak kiepski pomysł ??

Skomentuj

jak nie sprawdzisz to sie nie dowiesz

Skomentuj

Czaruję...