Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BSW 104 II - Prosze o pomoc - ostatni moj wpis

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A zapodajcie sobie kawałek "The Prodigy - Voodoo People (Pendulum Remix)" nie jest on jakis wymyśly i skomplikowany, ale na BSW rozwala dokumentnie po paru minutach słuchania az serducho nawala

Skomentuj

Po prawdzie to Prodigy nie ma niskiego basu tak do konca - za to taki meczaco - kopiacy :) Akurat ten remix faktycznie hehe

Nie slucham co prawda wlasciwie Korna - ale jedno Wam powiem, stopka przy utworze (cover Pinkow) The Wall, albo Soulfly-a Umbarabaumba albo jakos tak - no fajny tytul - .... to jest hardcore...Nie mowie juz o jakis trance-ach typu Thomas Brinkmann, drum'n basie itd... Tam przy prawie 400W doprowadzonych ma sie w malych pomieszczeniach watpliwosci co do przezycia...

Bauhause z coverem Dead Can Dance - Severance tez potrafi zepsuc... Jest takowych mnostwo cale - hehe... i wlasnie tutaj juz pasuje to okreslenie "czarny bas" - kto slyszal, ten wie o co chodzi (Coolombo widze wie).

Skomentuj

Nie no tomaszo Korn idzie zajebiście, ja chce więcej takich właśnie to lubie nieskrępowany basior do samego dołu

Co fajnych stóp :) to bardzo fajnie idzie Dalai Lama - Rammsteinów albo z nowej płyty Te Quiero Puta może nie tak nisko ale miażdząco Clawfinger-four letter word też daje rade.

Kawałków można by wymieniać, ale właśnie to jest to BSW niesamowicie radzi sobie przy złożonych rockowych utworach, do tego z odpowiednią dawką natężeń, powiedzcie mi kto z was słucha cicho muzyki jak jest sam w domu

A i jeszcze mi sie przypomniało, nasza rodzima kapela Sweet Noise, płyta czas ludzi cienia idzie na najniższych oktawach, np taki kawalek "dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz"

Skomentuj

tomaszo, zapuść sobie "Money For Nothing" Dire Straits.Tu jest dopiero jazda.
          Ładnie też wypada "Brothers In Arms" z tej samej płyty.Jak nie masz to poniuchaj bo naprawdę warto.Wbija w fotel.

Skomentuj

no to zdaje sie ze nie tylko na rocku BSW spelniaja swoje zadanie, ja mam BSW104-II i slucham czarnych bitów ;] R&B itp i rowniez swietnie sie spisuje, spokojnie wystarcza do mojego pokoju 12m kw

Skomentuj

Witam,

Mam tez BSW 124II. Buda ok 45l brutto @ jak narazie na 30 ale ma byc 36-37. Potwierdzam wczesniejsze slowa posiadaczy. Jak trzeba to tak precyzyjnie i z takim wykopem ze wbija w foteli, natomiast jak jest jakis bardziej zlozony bas rozciagniety w czasie to schodzi nisko jest miesko, ale nie ma mowy o "dolepianiu" (czyt.przeciaganiu) basiska. Chodzi ladnie chociaz narazie go napedzam diorka 354 (2x30W min 8 om :P ).
              Jak juz skoncze to zrobie pomiary, chka i dokladne T/s (z tego co mierzylem do tej pory to t/s ma rozrzut max 5-10% :) )

http://img432.imageshack.us/img432/2462/chka2vx.jpg - Ch-ka w budzie, zlaczone nearfield, onaxis i w przypadku zoltego tez portu (strojenie ok 70hz, br to wycieta dziura w sciance )
              POzdrawiam

Skomentuj

Wlasnie zauwazylem, ze ten pik miedzy 50 - 100 Hz to jakis niefizjologiczny... Dziwne jest tez to przy 500Hz na pierwszej focie - czy wszystko tam w pozadku z ukladem pomiarowym (i mikiem)?
                Generalnie parametry sie trzymaja w tych granicach podanych, ze nie ma powodu do zgrzytow...

Skomentuj

Witam,

Nie sugeruj sie pomiarem onaxis dla niskich czestotliwosci, on dziala dobrze OD ok 1kHz. Tej pik pomieedzy 50-100 to jest wplyw obudowy , zestrojona byla na 70hz, poprostu wycielem dziure i szybko pobieglem na odsluchy i pomiary . Troche niepewny jestem pomiarow z mikrofonem, bo mam ch*** kable.

POzdro

Skomentuj

Widze że temat zdechł, umberto jak tam doszła piętnastka?

Skomentuj

Pewnie kole jutra dojdzie,sie doczekać nie moge.Wieczorkiem powinienem mieć już pocięte płyty więc poświęce późny wieczór i skleje bude co by sie nie wkurzać że nie mam w co wooferka wsadzić

Skomentuj

Tnij dziure na 36cm. No ciekawe czy tez sie bedzie podobalo :)

Skomentuj

tomaszo, ja jednak poczekam z dziurą.Chce to spasować,ścianka będzie miała 44mm i chcę podpasować pod kształt kosza.
                          Bedzie podfrezowanie proste a głębiej pod kątem zmniejszające srednice otworu.
                          A litraż bez wzmocnień 145L
                          Docelowo 110L.Widlakiem bede go do pokoju wwoził.

Skomentuj

No pieknie! To nie tlum go zanadto - troche na tylna scianke najwyzej. Frez musi miec 14 - 16mm zeby bylo widac, ze jest w ogole Widze, ze do obudowy podchodzisz powaznie... Wklej jakies zdjatka :)

Skomentuj

Postaram się o fotorelacje,na tyle na ile mi mój super-hiper cyfrak za 2 stówki pozwoli.

Skomentuj

No to ladnie, mozesz nawet zalozyc temata - relacja... hehe

Skomentuj

Tomaszo właśnie tak się zastanawiam, jaki byłby efekt jak by wpakować BSW184II w 80-100 closed do tego korekcja i wzmak 700W :)

Skomentuj

Efekt bylby taki, ze do okolo 120dB natezen na wolnym powietrzu mielibysmy zejscie w zaleznosci od korekcji do okolo 22-25 Hz praktycznie liniowe z rewelacyjnym impulsem...

Skomentuj

Materiały już mam,głośnika jak na razie niet :/
                                      I dodzwonić sie też nie moge

[ Dodano: 2005-11-29, 20:35 ]
                                      Wsio sie wyjasniło,jutro expresem wysyłąją.A ja na razie wziąłem sie za bude

[ Dodano: 2005-12-01, 07:19 ]
                                      Budowania ciąg dalszy

Niestety,wooferek będzie dopiero we wtorek,brakło.

Skomentuj

Umberto a to bedzie konstukcja band-pass?

Skomentuj

Keczub2, to sa chyba tylko wzmocnienia z tego ci sie orientuje. dla tej bestji musi byc bardzo mocno...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X