Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX gdn 14-50-4 SS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dałbyś jakiegoś TDA2051 albo 2050 też styknie.

Skomentuj

niestety chłopaki,niezgodze sie z Wami ....14-stka tymbardziej stx to nie do suba,nazwał bym go mini sub :)

Skomentuj

No niech bedzie mini sub...a macie jakies proste schematy wzmacniaczy ktore by sie nadawaly do tego glosnika?? (wiem ze elektronika to nie ten dzial..)

Skomentuj

elektroda.pl tam masz dużo schematów wzmacniaczy do 100W

Skomentuj

Moim zdaniem taki subwoffer mija się z celem. Warto wydać trochę więcej i kupić 23-120-x Sx do tego TDA i light. Po co robić dwa razy?? Nie sądze żeby z jednej 14 było wystarczająco dużo basu... i wogóle nie mówie tu o najniższych rejestrach za które w sumie to sub ma być odpowiedzialny...

p.s. Zrobisz to co uznasz za słuszne:-) Pozdrawiam

Skomentuj

a według mnie nie ... lepiej wydac na ekstrxa 14 cm basowy głośnik niż na 20 centymetrowe G ... chociaż tu też 14 cm stx ale uwazam ze można z tego zreobic super małego suba ... jak już móiłem kiedyśtu taki był i super wygladał kto robił niech sie przyzna

Adamie a kto tu chce robic dwa razy . moze zreobi suba i bedzie jako subek do małych satelitek na głośnikach samochodowych czy innych malenstwach ... kto to wie , bedzie mały fajny zestawik chocby do kompa lub podłączny do walkmana dlal udzi siedzacych w toalecie żeby im umilic te chwile

przyjdzie czas na cos wiekszego ... dziwi mnie ze każdy krtto robi konstukcje (prawie każdy) stara sie robic czym nowsza to coraz więskza ... ty msposobem nigdy nie wrócicie do małych pudełek łądnie grajacych a o to tu chodzi ... nie o wielkośc ale o jakość i przeznaczenie

Skomentuj

moim zdaniem ten głośnik jest ciekawy ale jako midwoofer. chociaz jakotaki bass z niego wyjdzie. nie przejmujcie się impulsem. przy tak lekkiej membrance napewno nie będzaie mulił. to co pokazuje program to tylko teoria w praktyce będzie zdecydownie lepiej. ja robiłem subwoofer na 2x18/80/4SC i zasiliłem to tda i mówie wam efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. gra to naprawde ładnie a jak na obudowe zamkniętą daje bardzo niskie zejście. wytrzymałość mocowa - ok

Skomentuj

ja jestem zadowolony z moich podłogowców na m.in.2Xstx 18-80-8-sc,w 40 litrach grają trakie dwa bardzo przyjemnie

Skomentuj

Większe nie oznacza gorsze jakościowo. Zależy kto co lubi i od zastosowanego głośnika i wzmaka;-) Może komuś wystarczy 14cm na sub, ale wiem, że mnie napewno nie:-) Pozdro

Skomentuj

to 14 cm maleństwo bardzo ładnie odtwarza wyzszy rejestr basów ale musi być "dobrze" wytłumiony, wtedy nie będzie miał puszkowatego dźwięku. 30W to dla niego duzo (w obudowie br), z tego względu ze ma lekką membrankę i mięciutkie zawieszenie i powyżej 30W się "szmaci" oczywiście dla niskich częstotliwości.
                      W 10 litrach zestrojony na 55Hz w zupełności wystarczy do bliskiego razenia jako uzupełnienie do małych głosniczków komputerowych

Skomentuj

Grzesio. czy zastanawiales sie kiedys nad zastosowaniem gdn 13-50-8AK. wyglada rownie ciekawie, parametry ciut lepsze (nizszy qts) tylko drozszy niestety...

Skomentuj

Wzmak chyba bedzie na mostku 2XTDA2030. Chyba wystarczy mocy :)

Skomentuj

nie nie zastanawiałem się. W tej chwili kozystam z chwili wolnego czasu i skłądam nowego suba na gdn 27-150-8-sc. Post ze wzmacnaiczem siedzi na elektronice.
                            pozdrawiam

slomek: nie będziesz mógł dac mostka 2030 do głośnika 4 omowego-szybko popalisz te kości. Jak cię interesuje coś na 2030 to znajdź pojedynczą aplikację z darlingtonami i będzie git, 35W z dziada wykrzesasz

Skomentuj

spora bestia, bedzie potrzebowac sporo mocy, ale widze juz postawiles na mostek tda7294 wiec powinno byc dobrze... gdzie zamawiales glosniki? ze strony stx'a?

Skomentuj

tak, bo szybko wysyłają no i cena u nich najniżasza

Skomentuj

A gdzie moge znalezc jakis schemat tego wzmaka?? Glosnik zamawial moj kolega jakies pol roku temu ze stronki STX'a, a ja go po prostu odkupilem w stanie nie wyjmowanym z pudelka...

Skomentuj

Sory ale trochę odświeżę temat.Kolega mnie poprosił żeby zrobić na tym głośniku małego suba do auta (jakiś japańca wielkości cieniasa).teraz mam dylemat w jaką skrzynię jaką go pakować. Myślałem nad 16L strojona 40Hz. Co o tym myślicie...

Skomentuj

Szukaj projektu bandpass'a 4th bodajże Viper'a...jest gdzieś na forum...

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
                                        Myślałem nad 16L strojona 40Hz. Co o tym myślicie...
                                        do 13cm głośnika 16 litrów ? :| Tyle to się robi do głośników o rozmiar czy dwa większych.
                                        Z tym qts nie ma sensu wrzucać go w br, do tego dochodzi niska efektywność...
                                        Jedyna możliwość to bp4th o którym powiedział Shiver, jednak proponowałbym zakupić coś 8 calowego raczej.

Skomentuj

takero, to jeśli bp4th to jaki litraż i jakie strojenie. Głośnik raczej zostanie bo już ma kupione :neutral: a projektu Viper'a nie mogę znaleść

Skomentuj

Czaruję...
                                          X