Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX gdn 14-50-4 SS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

poszukaj w postach Viper-a, niestety wszystkich aplikacji wszystkich możliwych głośników na pamięć nie znam.
    Na audiomanii pisaliśmy o tym sporo, szkoda że akurat nie działa.
    Zamieszczone przez krzyhoo9
    Głośnik raczej zostanie bo już ma kupione
    fakt, jak już zainwestowało się całe 30zl w głośnik to lepiej sprzedać samochód niż tego stxa :)
    Bez carpowera 602 ten sub nie zagra niestety, niedość że mały rozmiar, to jeszcze wyjątkowo niska efektywność.

Skomentuj

hmm 14cm głośnik STX-a za 25zl na suba.... ciezko to nazwac dobrym pomysłem.

Generalnie jesli ktos lubi muzyke, a nie napierdalanie w bagazniku to IMO sub na dobrym 20cm glosniku bedzie jak znalazl.

Skomentuj

za znalazłem tylko że br 7-10l strojony 50Hz. :???:

Skomentuj

A co powiecie o umieszczeniu tego głośnika w obudowie closed 14L ~ 50Hz ?

Skomentuj

To już w ogóle go nie bedzie słychać...

Ps. Ciekawie wygląda bp 4th w tej konfiguracji: 7l - 5l@70hz

Skomentuj

dlaczego ? w WinISD wykres jest dobry.

Skomentuj

No to wsadź głośnik o tak mizernej efektywności do closed, potem do bagażnika i nasłuchuj czy przypadkiem coś tam gra, bo za wiele nie usłyszysz...

Skomentuj

ja osobiście bym w tej budzie zestroił na 40Hz ale wolę zasięgnąć opini speców :wink:

Skomentuj

Ale taka obudowa do monitorów, nie na suba.

Skomentuj

a mi właśnie chodzi o suba i do tego do auta

faktycznie 7-5L~70HZ fajnie wygląda...

Skomentuj

Ale ja chcę przy okazji dowiedzieć się czy taka obusowa closed 14L ~ 50Hz będzie nadawała się do monitorów !?

Skomentuj

A na monitorki to closed może być :)

Jeszcze troche podubałem i najlepiej już chyba bedzię 5,5l-7l@66hz...podbicie +3db no i całkiem spoko zejście jak na taką pierdziawke-można próbować

Skomentuj

Shiver, myślisz że tak zostawić czy jeszcze ktoś coś poprawi :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                              A na monitorki to closed może być
                              no bo właśnie mam zrobioną bude pod ten głośnik 14L ~50Hz, i wogóle basu z tego jest niewiele bez EQ i podbić basu, tymczasowo mam podłączone pod wieże panasonica ale robie gainclone'a.

Skomentuj

Myślę że jak do jutra nikt nie zgłosi sprzeciwu to można budować

Skomentuj

czekam do jutra wieczora na jakąś korektę.Jeśli nie będzie żadnych propozycji to zaczynam :twisted:

co do bp to jaki sposób mocować głośnik :?:

TAK :?:

Skomentuj

Nooo, na przegrodzie odzielającej komory...połączenie głośnik/przegroda musi być baaardzo szczelne :)

Skomentuj

ale chodzi mi o umocowanie głośnika. tak jak na rysunku czy od drógiej strony przegrody ale rysunek chyba mówi wszystko :wink:

a br ma być w mniejszej czy większej komorze :?:

Skomentuj

Wg. naszego projektu ma być w większej komorze. I jedna jeszcze uwaga-tunel b-r profilowany z dwóch stron bo bedzie świszczeć...

Skomentuj

faktycznie 7-5L~70HZ fajnie wygląda...
                                          chyba tylko w winisd, w realu jest mega beznadziejnie.
                                          Zamieszczone przez Psycho
                                          Ale ja chcę przy okazji dowiedzieć się czy taka obusowa closed 14L ~ 50Hz będzie nadawała się do monitorów !?
                                          tak, w sam raz, tylko nie na tym głośniku. Do tego głośnika tylko closed 6-9 litrów i ew ten bp4th.
                                          Zamieszczone przez Psycho
                                          no bo właśnie mam zrobioną bude pod ten głośnik 14L ~50Hz, i wogóle basu z tego jest niewiele bez EQ i podbić basu, tymczasowo mam podłączone pod wieże panasonica ale robie gainclone'a.
                                          buda za duża, u mnie w 8l było sporo basu. Zresztą z 20w wzmakiem to też nie ma się czego spodziewać, tym bardziej że pewnie ma eq wbudowane.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X