Witam ! To znowu ja. Pierwsze co powiem, to to, że nie chcę zaśmiecać forum, jednak potrzebuję ponownie Waszej pomocy. Pomyślałem sobie, że ok - zbuduję subwoofer na bazie STX 22/120/8, będzie dla mnie gites, ale jednak kiedy odłaczyłem jedną kolumnę, t świat mi się zawalił pod nogami. Wiecie czemu - bo wszystko było CICHUTKIE i NAJMARNIEJSZEJ JAKOŚCI JAKIEJ SŁYSZAŁEM ! Także jakbym zbudował ten subwoofer to słyszałbym .... tylko BASS !!!! A tego nie chce. Dlatego też po przeglądnięciu tego forum oraz forum Audiomanii i zobaczeniu projektów kolumn stwierdziłem, że O 100000 % lepiej będzie dla mnie zbudowanie 2 kolumn 2 lub 3 drożnych i podłączenie ich ze zwrotkami do mojej mikro-wieży. I teraz zastanawiam się nad 2 opcjami, otóż :
-kolumny 2-drożne
-kolumny 3-drożne.
Jednak więcej przemawia za budową kolumn 2-drożnych.
Zwrotnica to będzie zapewne zwrotnica typu Janbo B-2 z Allegro.pl.
Głosnik niskotonowy to na pewno będzie STX GDN-17-80-8-SS. Tylko teraz kłopot z wysokotonówką, bo .... KOMPLETNIE NIE WIEM KTÓRE MAM WZIĄĆ !!!! Jak ma grać : czysto, miękko, dynamicznie. Najważniejsze, aby czysto i miękko i łagodnie. Nie chcę wyskoków, czy może przesadnej głośności, potrzebuję lekkości i miękkości. W tym musicie mi pomóc Wy. Czekam na propozycje wysokotonówek.
P.S. Nie bójcie się, niedługo zasilę to porządnym wzmacniaczem. Pozdrawiam.
P.S.2. Jest to mój ostatni temat, wszystko będę już pisał w tym temacie. Do Admina - w żadnym wypadku nie mam zamiaru zaśmiecać forum. Ostateczna decyzja jest poruszona w tym temacie.
-kolumny 2-drożne
-kolumny 3-drożne.
Jednak więcej przemawia za budową kolumn 2-drożnych.
Zwrotnica to będzie zapewne zwrotnica typu Janbo B-2 z Allegro.pl.
Głosnik niskotonowy to na pewno będzie STX GDN-17-80-8-SS. Tylko teraz kłopot z wysokotonówką, bo .... KOMPLETNIE NIE WIEM KTÓRE MAM WZIĄĆ !!!! Jak ma grać : czysto, miękko, dynamicznie. Najważniejsze, aby czysto i miękko i łagodnie. Nie chcę wyskoków, czy może przesadnej głośności, potrzebuję lekkości i miękkości. W tym musicie mi pomóc Wy. Czekam na propozycje wysokotonówek.
P.S. Nie bójcie się, niedługo zasilę to porządnym wzmacniaczem. Pozdrawiam.
P.S.2. Jest to mój ostatni temat, wszystko będę już pisał w tym temacie. Do Admina - w żadnym wypadku nie mam zamiaru zaśmiecać forum. Ostateczna decyzja jest poruszona w tym temacie.
Skomentuj