Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub na Ravemaster 124, buda ~40L - finalizacja projektu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sub na Ravemaster 124, buda ~40L - finalizacja projektu

Miał być 154, ale niestety i gabarytowo i cenowo nie dam rady - 124 będzie dla mnie w sam raz...

odpuść sobie ten głosnik SLS to lipa mierzyłem SLS'a 8 i niedość że parametry lipne to zejście marne i impuls kiepski..... tylko tyle że ładna barwa - ale w tej cenie mozna mieć juz coś lepszego

Skomentuj

Jak zawsze, Sound Wave, ugasi nawet najgorszego zapalenca
      Wystarczy jedno zdanie :) heh

Skomentuj

To poszukaj jeszcze mojego projektu - gdzieś pewnie krąży w sieci - kawał solidnego basu jest z tego głośnika...

Skomentuj

Sound Wave, ja go nie mierzyłem więc nie powiem... moge jedynie powiedzieć ze ma ładną barwe :)

Co do jego aplikacji to moge jedynie powiedzieć że mam go w budzie zamkniętej około 12L i na wzmaku WS300T robi niebanalne wrażenie

ps. Sound Wave kurde... poleć w takim razie coś lepszego w tej cenie bo mam zamiar dokupić jeszcze jednego SLS'a i zrobić kolumny 3 drożne z aktywną sekcją niskotonową! :) albo 2 suby a na nich monitorki ... no jeszcze nie wiem do konca bo dopiero projektuje

Skomentuj

tez mialem chec go kupic jakis czas temu, ale trafiła mi sie okazja na Alcone 10HE.
            Bardziej mi zalezało na jakosci i wybralem Alcone.

Pytanie do SoundWave'a - jaki dobry glosniczek polecasz w tej cenie.

pozdrawiam

Skomentuj

A co byscie powiedzieli na visaton W 300S ? To pakujemy w budke 70 litra i stroimy na 35hz.

Skomentuj

Elminster, mam mały pokój... 70L to o wiele zadużo jak dla mnie... jak widzisz mam sls'a 10 w 12L :) takze na wiele więcej niemoge sobie pozwolić... Pójdźmy w jakość nie wielkość

[ Dodano: 2006-03-10, 09:46 ]
                piapia, Jak sprawuje się ten Alcone ? jakieś opinie? wrażenia? napisz coś o nim!

Skomentuj

Lynx, nie brakuje Ci dołu w tak małej budzie ?
                  Testowałeś go w innych aplikacjach ?
                  Masz go z czym porównać ?:>

Skomentuj

takero, słuchaj porównać zabardzo nie miałem z czym... z alpierdem CW 10'' w 50 L, ale to nie ta klasa tak czy inaczej. Czy nie brakuje mi dołu? hmm ciężko powiedzieć bo nachodzi pytanie czy go kiedyś słyszałem Nie, nie testowałem go w innych aplikacjach ale mam zamiar włożyć go z czasem do większej budy moze skusze sie na 30 L nawet Tak jak gra teraz zadowala mnie ale wiadomo, wpadłem w sidła Audio i pewnie moje wrażenia zmienią się niebawem i to będzie dla mnie zamało...

Skomentuj

Zamieszczone przez Lynx
                      Elminster, mam mały pokój... 70L to o wiele zadużo jak dla mnie... jak widzisz mam sls'a 10 w 12L :) takze na wiele więcej niemoge sobie pozwolić... Pójdźmy w jakość nie wielkość

[ Dodano: 2006-03-10, 09:46 ]
                      piapia, Jak sprawuje się ten Alcone ? jakieś opinie? wrażenia? napisz coś o nim!

Witam. Niestety jeszcze go nie zaaplikowałęm ;-) - czas ;-(
                      Jak tylko to zrobie umieszcze go w DIY.

pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez piapia
                        Witam. Niestety jeszcze go nie zaaplikowałęm ;-) - czas ;-(
                        Jak tylko to zrobie umieszcze go w DIY.

pozdrawiam

Ok. Czekam z niecierpliwościa pewnie nie sam

Skomentuj

Co do głośnika to jestem otwarty na propozycje, ale buda 50 litrów ta jest raczej max co upacham w pokoju - nie chcę nic większego.

Poza tym nie potrzebuję super mocy, jako że pokój ma niecałe 15m^2.

Skomentuj

To ja tak przy okazji. Co byscie powiedzieli na Visatona W200 SC w 40 litow strojony na 37hz ?

A jesli chodzi o ciebie... hmmm.... rozumiem ze chcesz glosniczek troche lepszy niz stx :)

- BSW
                            - 12BR70

Co wy na to ?

Skomentuj

więc tak Lynx - do 3way jest ok (bo do tego był projektowany....) do subwoofera to raczej niebardzo.....

Varrol - za 350zł to mozesz kupić:

BSW 12stka która zagra w 40L potęzniej i lepiej kontrolowanym basem od tego SLS'a

BSW15 stka tu przekroczysc wielkość budy :/

Hertza (ES250 moze 300) tu kontrola moze nie rewelacyjna ale przynajmniej ładne zejście i mała buda

TIW 200 - dokładasz 30zł i masz w miare uniwersalny głośnik o dość przyzwoitych mozliwościach

ja z tej całej stawki wybrał bym BSW15stke :P

Skomentuj

słyszałem że w200s ma małą wytrzymałość mocową w 25l ....
                                ja z tej całej stawki wybrał bym BSW15stke :P
                                tylko nie każdy lubi taką szafe mieć 100l w pokoju ;]
                                no chyba że masz np szafę wnękową nie używaną :)
                                Hertz nie jest zły ze strojeniem 40hz w 28l:)

Skomentuj

Pokój 16m2,buda ponad 100L.Czy to az taki kolos?

Mnie nie przeszkadza

Skomentuj

Umberto... a jak z basem ? Nie zlewa sie ? Glosniczek raczej ciut zaduzy jak na 16m2

Skomentuj

A skąd ta zasada że za duży?Co do jakości,he,popytaj chłopaków.Byli u mnie i sami najlepiej osądzą.

Skomentuj

Czy istnieje wogóle coś takiego jak za duży głośnik ?
                                        umberto, ja mam zboczenie nt wielkości sprzętu audio więc się nie dziw
                                        że 100l to dużo jak dla mnie :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X