Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opinia na temat glosnikow 30 cm do subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Opinia na temat glosnikow 30 cm do subwoofera

Witam wszystkich!
    Chcialbym poznac wasze opinie na temat ponizszych glosnikow:
    -STX
    GDN 30-200-8 SW
    GDN 30-200-8 SS
    opis na http://www.stx.pl
    -Pro Audio
    RSW 1239 A
    opis na http://http://www.elektroland.com.pl...roducts_id=307
    W tym ostatnim niepokoi mnie parametr QTS - 0,8???

Jeden z powyzszych glosnikow mialby mi posluzyc do budowy subwoofera br. Moze znacie inne niedrogie glosniki. Czekam na opinie.

Re: Opinia na temat glosnikow 30 cm do subwoofera

Zamieszczone przez chrischris
    Witam wszystkich!
    -STX
    GDN 30-200-8 SW
    GDN 30-200-8 SS
    -Pro Audio
    RSW 1239 A

Jeden z powyzszych glosnikow mialby mi posluzyc do budowy subwoofera br. Moze znacie inne niedrogie glosniki. Czekam na opinie.
    Vyborny reprak je
    TONSIL GDN 30/100/1-4 hraje velmi dobrze !! Silne presne basy
    box 80 litru
    bassreflex @ 45Hz
    info:
    http://www.reprobedny.wz.cz/view.php...nku=2004061601

Skomentuj

STX gra glosno ale bez rewelacji wymaga mocnych piecow

tonsil z kolei ma male x max a i nie zejdzie za nisko bez rewelacji dla mnie raczej porazka i wymaga duzych obudow
      warto zainteresowac sie
      sls 313 osiaga poptforni niski bas lecz zdazy mu sie stracic kontrole nad nim no i piec mocny
      beyma 12br70 bardzo dobry glosnik nie wymaga potwornego pieca ladnie gra akceptuje duza rozpietosc obudowy
      alfred cw1202 obudowa z 60-80 l ale wzmak potezny jest wymagany

nie napisales ile masz na to pieniazkow ale podejzewam ze raczej klasa budzetowa wiec stx lub alfred ale cudow nie oczekuj
      no ewentualnie ten tonsil

broken, jezu 80 l to pralka i do samochodu

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ

broken, jezu 80 l to pralka i do samochodu

hehe je velky ale basy ma SUPR !!! a je levny

Muj novy HOME subwoofer ma 150litru repro ARA-390 - to je MASAKR !!! To je jako lednicka :)

Skomentuj

Boschamann ALX-122SP, Alfred XW120, Raveland TW3000, Tesla ARN312.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
            Tesla ARN312.
            JE SHIIITTTTT MAXIMALNI

Skomentuj

No prosze co ta Unia Europejska wyprawia. Nawet forum nam sie zjednoczylo.
              Serdecznie witamy kolege z Czech.
              Fajnie tak poczytac w obcym jezyku i nawet cos zrozumiec
              Pozdro
              Dexter

Skomentuj

Re: Opinia na temat glosnikow 30 cm do subwoofera

Zamieszczone przez chrischris
                Witam wszystkich!
                -STX
                GDN 30-200-8 SW
                GDN 30-200-8 SS
                -Pro Audio
                RSW 1239 A

Bardzo dobry glosnik jest jescze BEYMA 12BR70 !!!

Skomentuj

A co to jest ten Pro Audio RSW 1239 A?
                  Bo 30 cm, 225 W RMS za 77 zl to normalnie szok. Ale z kolei QTS 0,8 daje do myslenia.
                  Juz sprawdzam wasze propozycje.

Skomentuj

broken, jezu chlopie 150 l jaki to musi miec koszmarna odpowiedz impulsowa ale grunt ze wali bleeee

a tesla 312 bije na glowe tonsila i mzoe pracowac juz od 50 l czego nie mozna powiedziec o "tomsiku"

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                      broken, jezu chlopie 150 l jaki to musi miec koszmarna odpowiedz impulsowa ale grunt ze wali bleeee

a tesla 312 bije na glowe tonsila i mzoe pracowac juz od 50 l czego nie mozna powiedziec o "tomsiku"

HAHAHA 50 litru is it JOKE ?

Subwofer powinny mi bas bardzo pewny a hluboky v 50 litrec ti ARN 312 NEZAHRAJE nic pod 60HZ !! - to jest PARODIA na SUBWOFERA !!!

U nas jest ARN 312 niecenona jest to SHIT maximalny !! - nepovedeny glosnik.

Ja mam novy subwoofer s ARA-390 - to jest profesionalny KINO reproduktor

FS:25HZ
                      Efektyvnosc 98dB !!

Obudova bassreflex 150Litru (zamaly lepsie by bylo 250litru glosnik ma VAS 320litru ! ) ale to uz je zaduzy woofer do mieskania :)
                      To jest revelacyjny SUBWOOFER do kina :)) Basy mocne ciste pevne MASAKR !!!! :)

Skomentuj

A to nie jest czasem głośnik na estrade??
                        No ale kopa pewnie ma... do 5 khz

Skomentuj

głośnik estradowy trzymać w domu PO CO ???
                          nie wiem jak jest u Was w czechach (choć do granicy mam 4km) ale u nas patrzy się na to aby obudowy były jak najmniejsze, a przy tym aby można było wydobyć z głośnika jak najwięcej
                          pozdrawiam

Skomentuj

No coz my polacy nie przepadamy za Tonsilem a kolega z czech za Tesla. To chyba logiczne :)
                            Chyba nie powinno porownywac sie glosnika estradowego 15cali z glosnikiem domowym 12cali.
                            Ile kosztuje ARN312 a ile ARA390???
                            ARA390 Vas=313dm2 Fs=25Hz model strojenia SBB4 daje obudowe 110dm3 i F3=45Hz. Wieksza obudowa to juz strata mocy ktora wynosi tylko 150W to SHIT jak na glosnik estradowy!
                            Ciekawe na ile prawdziwe jest to 25Hz bo w ARN312 obiecuja 22Hz ale w praktyce mialem 26 i 28Hz.
                            Polecam do domu dwa glosniki 18calowe :)

Skomentuj

Czescy koledzy moze maja ogromne mieszkania ? :P Pozdrawiam :)

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                                No coz my polacy nie przepadamy za Tonsilem a kolega z czech za Tesla. To chyba logiczne :)
                                Chyba nie powinno porownywac sie glosnika estradowego 15cali z glosnikiem domowym 12cali.
                                Ile kosztuje ARN312 a ile ARA390???
                                ARA390 Vas=313dm2 Fs=25Hz model strojenia SBB4 daje obudowe 110dm3 i F3=45Hz. Wieksza obudowa to juz strata mocy ktora wynosi tylko 150W to SHIT jak na glosnik estradowy!
                                Ciekawe na ile prawdziwe jest to 25Hz bo w ARN312 obiecuja 22Hz ale w praktyce mialem 26 i 28Hz.
                                Polecam do domu dwa glosniki 18calowe :)
                                Pan mylise !!

ARA-390 jest glosnik PA primarovo do KIN !! ne na estrady !! 150W +Efektywnosc 98dB to vystarczi do ozvuczenia KINA i ty emysliz ze do mieszkana to nevystarczi ? :)
                                150W ma tylko proto bo ma tylko 2" civku - jest to troche maly problem ale mnie neskodzi.

ARA-390 byl zmierzony na MLSSA i fs tego =33Hz - pravda glosnik niebyl rozgrivany a byl zupelne novy.

Skomentuj

Jesli chodzi o unię europejska to nie mieszałbym jej w to forum.
                                  Kilka razy pisałem na zagranicznych grupach dyskusyjnych (anglojezycznych) i nie używałem go tego celu mojego ojczystego języka.
                                  Tak samo jak nie ośmieliłbym się pisać po polsku na czeskich listach dyskusyjnych.
                                  Nie jestem skinem, ani członkiem młodzieży wszechpolskiej.
                                  Poprostu staram się przestrzegać pewnych oczywistych zasad. Inna sprawa ze nic nie rozumiem po czesku, ale podejrzewam ze gdyby ktoś poleciał po angielsku tez bym "się burzył".
                                  Miemniej jednak pozdrawiam kolegę z Czech i zyczę duzo udanych konstrukcji oraz ciekawych postów na forum.

Skomentuj

Ditomku! Zapewniam cię że żaden członek Młodzieży Wszechpolskiej nie miałby nic przeciwko żeby ktoś pisał na polskim forum w swoim ojczystym języku jeżeli ma coś wartościowego do przekazania. Kolega broken stara się w dodatku pisać po polsku i chwała mu za to że dzieli się z nami swoim doświadczeniem. Przypuszczam, że znasz forum diyaudio.com, nie ma tam śladu nacjonalizmów a piszą ludzie z całego świata.

Peace!!:)

Skomentuj

Broken
                                      Proponowales gdzies w innym temacie glosnik do subwoofera Eminence Delta 15 LF. Czy slyszales jak to gra i w jakiej obudowie ? Czy moglbys dac jakiegos linka do takiej konstrukcji ?

Skomentuj

Zamieszczone przez GrzMiL
                                        Broken
                                        Proponowales gdzies w innym temacie glosnik do subwoofera Eminence Delta 15 LF. Czy slyszales jak to gra i w jakiej obudowie ? Czy moglbys dac jakiegos linka do takiej konstrukcji ?
                                        Ja osobisto nislyszalem DELTe 15LF ... ale slysalem od kolegov z prodance.cz - szpredajou i produkujou sprzent PA (sprzedajou glosniki EMINECE v czechach) i referencja jest bardzo dobra boxy i glosniky przemirzajou na MLSSA!

Tu jest wynik examinu glosnika s MLSSA:
                                        http://www.prodance.cz/protokoly/delta15lf.pdf

ja osobisto robilem DELTe 12LF v obudove bassreflexovej (chyba 80 litrov bassreflex@40Hz - jest to juz dlugo niepamientam ) -i bylo OK !

Skomentuj

Czaruję...
                                        X