Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tuba na azr-konkrety z RCL itp.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Może żeby było troche jasniej.

Pomiar robiony w jak najlepszych warunkach jakie mogłem uzyskać.

Nałozone charki,widać jak na dłoni wpływfiltra rlc

Tak się prezentuje dół pasma.

A tu nałożony wylot na głośnik

Skomentuj

Jak na taka konstrukcje, uwazam, ze wykres jest elegancki. Nie uwierzylbym jeszcze niedawno, ze moze taki byc - gdyby mi ktos pokazal...

Skomentuj

Roznica nie jest drastyczna, ale na wykresie wyglada to ladnie.
        Ta konstrukcja dla mnie byla pozytywnym doswiadczeniem i tylko czyms przejsciowym, jesli pojdzie po mojej mysli zloze sobie podobna na Fostex-ie 103e wg projektu Fostex-a . Oczywiscie podziele sie wrazeniami.

I znowu drobna uwaga, za szybko sie unosza co po niektorzy i rozumieja troche na opak. Powtorze sie - piwa trza!

Skomentuj

Nie ma co gadac. Trza wziasc sie ruszyc i uslyszec to w takim ustawieniu jak ma teraz Umberto. Nikt nie uwierzy inaczej, sie nawet nie dziwie, tez bym nie uwierzyl :P

Skomentuj

Charakterystyka wygąda ładnie jednak mam zastrzerzenia do równowagi tonalnej. Tu wyraźnie ch-ka opada wraz ze wzrostem częstotliwości a z moich doświadczeń z szerokopasmowcem wynika, że powinna się wznosić. Brak najwyższych f zostaje lekko skopensowany niższym rejestrem i nie ma absolutnie wrażenia, że brakuje wysokotonowego. Dzwięk ma jasny charakter, nie przymula go niska średnica, czuć powiew powietrza w brzmieniu.

Pewnie zaraz ktoś stwierdzi, że teraz jest super i nie ma co zmieniać. Jednak nie wiem jak wy ale ja u siebie przetestwoałem już 12 wersji zwrotnicy. Szukam najlpeszego brzmienia z możliwych do uzyskania, nie poprzestaje na zachwytach nad pierwszą wersją .

Skomentuj

Yoshi_80, żeby nie było,nie spocząłem na laurach.Jednak na obecna chwile filtracji NIE MA!
              Niestety,tego sie nie da robić na mikrofon,pomiar tutaj nic nie wnosi.Bardzo wiele zalezy od zewnętrznych czynników.
              Od wczoraj zrezygnowałem z suba,chcesz to wierz,chcesz to nie wierz.BSW nie jest w stanie tu obecnie wiele wnieść,tylko przeszkadza.
              Pomogło tylko i wyłącznie przemeblowanie i ustawienie.Jakość i ilość basu może spokojnie konkurować z poważnymi podłogowymi konstrukcjami.
              Sam się tego nie spodziewałem!Zresztą,Tomaszo to słyszał,przez skype to przez skype,ale slyszał i go z lekka przytkało.
              Poważnie,to sie robi coraz ciekawsze,ale zamiast bawic sie w filtry lepiej jest pogłowkowac z ustawieniem.Przestrzeń i jeszcze raz przestrzeń.

Skomentuj

Od wczoraj zrezygnowałem z suba,
                normalnie ie wierze;p co sie porobilo;] umberto, jak nisko zapuszczaja sie te tubki? mowisz ze do muzyczki wystarczy?:> heh no zeby szybciej zdac mature i do piwnicy lece

Skomentuj

umberto czemu nie chesz przedstawić w dziale własne konstrukcje efktu końcowego :>

No nie wiem umberto czy BSW tu wiele nie wniesie przecież te tuby nie zejda tak nisko jak BSW Moze to jest powodem akustyki twojego pokoiku nie zebym sie czepiał ale sam mówiłeś że o czestotliwosciach ponizej 70Hz nie ma co marzyć.

Skomentuj

Nie kwesita ilosci ale jakosci. Bas tubowy to zupelnie inny wymiar i BSW nie pasuje po prostu charakterem. Slyszalem i... w ZYCIU bym nie uwierzyl, ze to mozliwe. Tuby jednak lubia rogi pomieszczen... Dla normalnej muzyki, gdzie nie dzieje sie nic ponizej 40 Hz ... no moi kochani...

Konstrukcja tubowa w pelni pasujaca jest w przygotowaniu. Wtedy bedzie to juz system zdolny zadowolic kazdego pod wzgledem zejscia, natezenia i dynamiki, szczegolnie dynamiki.

Skomentuj

a moze tuba na BSW :> rozważaliście taki pomysł ??

Skomentuj

ŁukaszN, wsio sie zgadza.Ale jest jedno "ale".W momenicie poprzedniej oceny one stały inaczej.
                        Teraz stoją bardzo szeroko,po kątach i śmiem ostrożnie twierdzić że jest duuużo niżej jak 70Hz.Zresztą,tak były liczone,w narożu.
                        Muzy się obecnie słucha kapitalnie,sub mi niepotrzebny.

Skomentuj

A ja nie jestem takim fanatykiem basu, napisze jeszcze raz - super srednica .

Skomentuj

Czaruję...
                          X