Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czech DIY projects

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czech DIY projects

Czech DIY projects : http://amplion.wz.cz

Re: Czech DIY projects

Zamieszczone przez antonio
    Czech DIY projects : http://amplion.wz.cz
    Hehe antonio vidi ze tu taky AGITUJES - je to tu "zajimave" hlavne jak stavi suby ... vcera sem tu trosku s par lidma reisl par veci .... zajimave

Skomentuj

maras ?? co ty tu, kulim voci

tak trochu polsky taky umím, tak se připojím do debaty, je to tu zajímavější než u nás, krom dexon fóra, tam se aspoň něco děje

[ Dodano: 2004-09-25, 20:37 ]
      tak si ctu tvoje připěvky: ty jseš na půl polák co :-))

nebereš meily, tak se zeptám tady:

moc mě zajímá tvůj sub s ARA-390: jak je to s výchylkou membrány, je to přeciš jen kiňák, jinak napíšeš mi něco na web, uvažuju, že se možná taky do toho pustím, ale to možná až za pět let, teď se mě doma válej dna ARN 8608

Skomentuj

O kurde, międzynarodówka na cxałego.

Skomentuj

heh robi sie ciekawie :>>

Skomentuj

Zamieszczone przez antonio
            maras ?? co ty tu, kulim voci

tak trochu polsky taky umím, tak se připojím do debaty, je to tu zajímavější než u nás, krom dexon fóra, tam se aspoň něco děje

[ Dodano: 2004-09-25, 20:37 ]
            tak si ctu tvoje připěvky: ty jseš na půl polák co :-))

nebereš meily, tak se zeptám tady:

moc mě zajímá tvůj sub s ARA-390: jak je to s výchylkou membrány, je to přeciš jen kiňák, jinak napíšeš mi něco na web, uvažuju, že se možná taky do toho pustím, ale to možná až za pět let, teď se mě doma válej dna ARN 8608
            Cau mi zaden mail od tebe neprisel !!!!

jinac byh odepsal

No SUB jede uz dost dobre !! - to vis tuhy zaves musi se poradne rozehrat . Jinac tady se bavim jak oni stavi SUBY !!! si predstav vcera mi tu tloukli hreby do hlavy ze na ARN 312 staci 50 litru !! -sem se malem pos...
            Nejsem schopen jim tu vysvetlit ze zesiky s TDA 7294 a jinyma sracakama se na suby moc nehodi :) jinac preoc si mne nedas do ICQ ?

Skomentuj

że co?

Skomentuj

sie dwoch kumpli spotkalo

Skomentuj

Panowie...piszcie moze po angielski, bedzie latwiej zrozumiec

Skomentuj

:-)))

50 l - to jsou kydy :-)))

jinak psal jsem ti na meil: ****.ofree.net co uvádíš na dexon fóru, napiš mi tvůj meil ať to tady nezasíráme, bratři poláci se už zlobí, potřebuji objasnit pár věcí - jako třeba s tou výchylkou

Skomentuj

Oni nas chyba obgadują. Że jesteśmy głupi że wkładamy arn312 w 50L a nie w 150.
                      I wogole że idiotami jesteśmy... Ale mamy racje, co??

Skomentuj

tak i że jak idioci robimy końcówki do subwooferów na TDA....
                        Do czechów my juz wyrośliśmy z gigantomani.... pralki to nie dlanas :P 80litrów to absolutne maximum do domu....

Skomentuj

vidím, že se ani nemusím snažit psát polsky :-)) , vy nám stejně rozumíte

ARN-312 a všechny 30 cm Hi-Fi glosniky do 80 - 100 l

OK ??

[ Dodano: 2004-09-25, 21:06 ]
                          IO jako třeba TDA... - shit, na subwoofery SHIT
                          jedině tranzistory
                          tranzistor - jak se řekne polsky ??

Skomentuj

Zamieszczone przez Spacestar
                            Oni nas chyba obgadują. Że jesteśmy głupi że wkładamy arn312 w 50L a nie w 150.
                            I wogole że idiotami jesteśmy... Ale mamy racje, co??
                            NIE panovie nito nenapisal ze jesteste IDIOTAMI !!! ja tylko pisal kolegovi ze my tu vcoraj LUKASZ pisal , ze ARN 312 jest dobry v obudove juz od 50litrov - my oba mysliamy ze to jest niemozlive aby taki subwoofer zagral gelnboky bas - to jet vsyztko

Antonio napisal , ze tutajsze forum jest interesujince a benze aktyvnym ....

[ Dodano: 2004-09-25, 21:21 ]
                            Zamieszczone przez radioaktiv
                            sie dwoch kumpli spotkalo
                            Tak ANTONIO jest moj "kumpel" s fora www.dexon.cz :)

Skomentuj

a ten e-mail

Maras pleas

Skomentuj

antonio, ja mielm 30 cm sls perlessa w 25l z korekcja linkvitza
                                obecie pracuje nad 25 cm w 30 l bR
                                a w planach amm xlsa perlessa w 20 l z pelna korekcja :P

dla mnie obecnie 50 l to juz pralka ktora do domu wstydzil bym sie wstawic widac koeldzy zza granicy nei dorosli jeszcze do korekcji linkwitza, pozatym zachwycanie sie tonsilem hahahahahahah
                                a wzmacniacz hmm 200-500W to rozsadny wybor
                                panowie nie ten poziom

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                                  antonio, ja mielm 30 cm sls perlessa w 25l z korekcja linkvitza
                                  obecie pracuje nad 25 cm w 30 l bR
                                  a w planach amm xlsa perlessa w 20 l z pelna korekcja :P

dla mnie obecnie 50 l to juz pralka ktora do domu wstydzil bym sie wstawic widac koeldzy zza granicy nei dorosli jeszcze do korekcji linkwitza, pozatym zachwycanie sie tonsilem hahahahahahah
                                  a wzmacniacz hmm 200-500W to rozsadny wybor
                                  panowie nie ten poziom
                                  LUKASZ pewnie nierozumies !!

Duzy glosnik = duza obudova . Tylko duzy glosnik 30+ jest idealny do "pure SUBWOFERUW"
                                  Jak uz pisalem ja mam v domu ARA-390 to jest profesionalny CINEMA glosnik i taky glosnik povinen mit bardzo duyou obudove potom bendze grat juz od 25 Hz !! - to jest REVELACYJNY SUBWOOFER do kina lub do muzyki .

Ja myszle ze subwoofer ktory niegraje 40 Hz niejest "pure subwoferem" , ale tylko zabavkou !! - prepraszam , ale u nas tak uvazamy

Skomentuj

moj subwoofer na sls schodzil do 35 hz przy spadku fs a podejzewam ze mozliwe bylo by zejscie do 25 i z zachowaniem swietnej kontroli bo to w koncu buda zamknieta

macie poglady ktore u nas wygasly juz dawno
                                    mala buda nie ogranicza mozliwosci basowych ale jak stosuje sie slabe glosniki typu tonsil czy tesla to wymagaj duzych bud dobry woofer z fs na poziomie 25 hz lub nizej potrafi osiagnac zdumiewajaco niski bas w malej obudowie

ps duzy glosik nie rowna sie duza obudowa zapoznaj sie chodzby z oferta perlessa herza focala scana
                                    czas isc na przod obecnie na rynku nie ma zadnego subwofera w duzej obuidowie powyzej 80 l siedzi glosik 38 cm!!

Skomentuj

Kolumna glosnikowa to nie tylko parametr polegajacy na najnizszej z jednej strony i najwyzszej z drugiej liczbie mowiacej o hercach !! Z subwooferem jest tak samo. f3 to tylko jeden parametr a dla "dobrej" reprodukcji basu trzeba jeszcze uwzglednic odpowiedz impulsowa i wytrzymalosc mocowa. Pewnie, mozna wrzucic duzy glosnik do duzej obudowy i bedzie ekstra duzy bas tylko ze taki sub nie bedzie potrafil z siebie wydobyc innego dzwieku jak wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.Dobrze skonstruowany sub to kompromis pomiedzy tymi trzema parametrami. Wkladajac jeszcze wiecej pracy stosujac rozne sztuczki typu korekcja linkwitza mozna ta granice kompromisu przesunac. I po co sie klocic. Pozatym kto co lubi.
                                      Pozdro
                                      Dexter

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                                        moj subwoofer na sls schodzil do 35 hz przy spadku fs a podejzewam ze mozliwe bylo by zejscie do 25 i z zachowaniem swietnej kontroli bo to w koncu buda zamknieta

macie poglady ktore u nas wygasly juz dawno
                                        mala buda nie ogranicza mozliwosci basowych ale jak stosuje sie slabe glosniki typu tonsil czy tesla to wymagaj duzych bud dobry woofer z fs na poziomie 25 hz lub nizej potrafi osiagnac zdumiewajaco niski bas w malej obudowie

ps duzy glosik nie rowna sie duza obudowa zapoznaj sie chodzby z oferta perlessa herza focala scana
                                        czas isc na przod obecnie na rynku nie ma zadnego subwofera w duzej obuidowie powyzej 80 l siedzi glosik 38 cm!!
                                        OKI lukas Ty masz svojou pravde i my mame svojou ..
                                        Je niemysle ze u nas v cechii jestesmy 100 lat za opicami :) u nas TESLA dziala glosniki ponad 60 lat :) .

Nierozumie wogule proc potenzne subwoofery v kinach i podobne nemajou malou obudove ?

Dla mojego glosnika (ARA-390) producent proponuje box 250 litrov !! ja obudovalem "tylko" 150 litov . Ty uvazas ze producent nierozumie svojego glosnika ?

[ Dodano: 2004-09-25, 22:17 ]
                                        Zamieszczone przez Dexter
                                        Kolumna glosnikowa to nie tylko parametr polegajacy na najnizszej z jednej strony i najwyzszej z drugiej liczbie mowiacej o hercach !! Z subwooferem jest tak samo. f3 to tylko jeden parametr a dla "dobrej" reprodukcji basu trzeba jeszcze uwzglednic odpowiedz impulsowa i wytrzymalosc mocowa. Pewnie, mozna wrzucic duzy glosnik do duzej obudowy i bedzie ekstra duzy bas tylko ze taki sub nie bedzie potrafil z siebie wydobyc innego dzwieku jak wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.Dobrze skonstruowany sub to kompromis pomiedzy tymi trzema parametrami. Wkladajac jeszcze wiecej pracy stosujac rozne sztuczki typu korekcja linkwitza mozna ta granice kompromisu przesunac. I po co sie klocic. Pozatym kto co lubi.
                                        Pozdro
                                        Dexter
                                        Dzienkuje ti DEXTER na 100% sa s Tobou zgadzam !!
                                        Uze myslalem ze tu jest wojna cesi x polaci :)
                                        ja tylko opisalem konstrukci subwoferuw s ktorymi mame svietne /zkusenosti - niviem jak po polski/

Skomentuj

Czaruję...