Czech DIY projects : http://amplion.wz.cz
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czech DIY projects
Collapse
X
-
Re: Czech DIY projects
Zamieszczone przez antonioCzech DIY projects : http://amplion.wz.cz
-
maras ?? co ty tu, kulim voci
tak trochu polsky taky umím, tak se připojím do debaty, je to tu zajímavější než u nás, krom dexon fóra, tam se aspoň něco děje
[ Dodano: 2004-09-25, 20:37 ]
tak si ctu tvoje připěvky: ty jseš na půl polák co :-))
nebereš meily, tak se zeptám tady:
moc mě zajímá tvůj sub s ARA-390: jak je to s výchylkou membrány, je to přeciš jen kiňák, jinak napíšeš mi něco na web, uvažuju, že se možná taky do toho pustím, ale to možná až za pět let, teď se mě doma válej dna ARN 8608
Skomentuj
-
Zamieszczone przez antoniomaras ?? co ty tu, kulim voci
tak trochu polsky taky umím, tak se připojím do debaty, je to tu zajímavější než u nás, krom dexon fóra, tam se aspoň něco děje
[ Dodano: 2004-09-25, 20:37 ]
tak si ctu tvoje připěvky: ty jseš na půl polák co :-))
nebereš meily, tak se zeptám tady:
moc mě zajímá tvůj sub s ARA-390: jak je to s výchylkou membrány, je to přeciš jen kiňák, jinak napíšeš mi něco na web, uvažuju, že se možná taky do toho pustím, ale to možná až za pět let, teď se mě doma válej dna ARN 8608
jinac byh odepsal
No SUB jede uz dost dobre !! - to vis tuhy zaves musi se poradne rozehrat . Jinac tady se bavim jak oni stavi SUBY !!! si predstav vcera mi tu tloukli hreby do hlavy ze na ARN 312 staci 50 litru !! -sem se malem pos...
Nejsem schopen jim tu vysvetlit ze zesiky s TDA 7294 a jinyma sracakama se na suby moc nehodi :) jinac preoc si mne nedas do ICQ ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez SpacestarOni nas chyba obgadują. Że jesteśmy głupi że wkładamy arn312 w 50L a nie w 150.
I wogole że idiotami jesteśmy... Ale mamy racje, co??
Antonio napisal , ze tutajsze forum jest interesujince a benze aktyvnym ....
[ Dodano: 2004-09-25, 21:21 ]
Zamieszczone przez radioaktivsie dwoch kumpli spotkalo
Skomentuj
-
antonio, ja mielm 30 cm sls perlessa w 25l z korekcja linkvitza
obecie pracuje nad 25 cm w 30 l bR
a w planach amm xlsa perlessa w 20 l z pelna korekcja :P
dla mnie obecnie 50 l to juz pralka ktora do domu wstydzil bym sie wstawic widac koeldzy zza granicy nei dorosli jeszcze do korekcji linkwitza, pozatym zachwycanie sie tonsilem hahahahahahah
a wzmacniacz hmm 200-500W to rozsadny wybor
panowie nie ten poziom
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LUKASZantonio, ja mielm 30 cm sls perlessa w 25l z korekcja linkvitza
obecie pracuje nad 25 cm w 30 l bR
a w planach amm xlsa perlessa w 20 l z pelna korekcja :P
dla mnie obecnie 50 l to juz pralka ktora do domu wstydzil bym sie wstawic widac koeldzy zza granicy nei dorosli jeszcze do korekcji linkwitza, pozatym zachwycanie sie tonsilem hahahahahahah
a wzmacniacz hmm 200-500W to rozsadny wybor
panowie nie ten poziom
Duzy glosnik = duza obudova . Tylko duzy glosnik 30+ jest idealny do "pure SUBWOFERUW"
Jak uz pisalem ja mam v domu ARA-390 to jest profesionalny CINEMA glosnik i taky glosnik povinen mit bardzo duyou obudove potom bendze grat juz od 25 Hz !! - to jest REVELACYJNY SUBWOOFER do kina lub do muzyki .
Ja myszle ze subwoofer ktory niegraje 40 Hz niejest "pure subwoferem" , ale tylko zabavkou !! - prepraszam , ale u nas tak uvazamy
Skomentuj
-
moj subwoofer na sls schodzil do 35 hz przy spadku fs a podejzewam ze mozliwe bylo by zejscie do 25 i z zachowaniem swietnej kontroli bo to w koncu buda zamknieta
macie poglady ktore u nas wygasly juz dawno
mala buda nie ogranicza mozliwosci basowych ale jak stosuje sie slabe glosniki typu tonsil czy tesla to wymagaj duzych bud dobry woofer z fs na poziomie 25 hz lub nizej potrafi osiagnac zdumiewajaco niski bas w malej obudowie
ps duzy glosik nie rowna sie duza obudowa zapoznaj sie chodzby z oferta perlessa herza focala scana
czas isc na przod obecnie na rynku nie ma zadnego subwofera w duzej obuidowie powyzej 80 l siedzi glosik 38 cm!!
Skomentuj
-
Kolumna glosnikowa to nie tylko parametr polegajacy na najnizszej z jednej strony i najwyzszej z drugiej liczbie mowiacej o hercach !! Z subwooferem jest tak samo. f3 to tylko jeden parametr a dla "dobrej" reprodukcji basu trzeba jeszcze uwzglednic odpowiedz impulsowa i wytrzymalosc mocowa. Pewnie, mozna wrzucic duzy glosnik do duzej obudowy i bedzie ekstra duzy bas tylko ze taki sub nie bedzie potrafil z siebie wydobyc innego dzwieku jak wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.Dobrze skonstruowany sub to kompromis pomiedzy tymi trzema parametrami. Wkladajac jeszcze wiecej pracy stosujac rozne sztuczki typu korekcja linkwitza mozna ta granice kompromisu przesunac. I po co sie klocic. Pozatym kto co lubi.
Pozdro
Dexter
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LUKASZmoj subwoofer na sls schodzil do 35 hz przy spadku fs a podejzewam ze mozliwe bylo by zejscie do 25 i z zachowaniem swietnej kontroli bo to w koncu buda zamknieta
macie poglady ktore u nas wygasly juz dawno
mala buda nie ogranicza mozliwosci basowych ale jak stosuje sie slabe glosniki typu tonsil czy tesla to wymagaj duzych bud dobry woofer z fs na poziomie 25 hz lub nizej potrafi osiagnac zdumiewajaco niski bas w malej obudowie
ps duzy glosik nie rowna sie duza obudowa zapoznaj sie chodzby z oferta perlessa herza focala scana
czas isc na przod obecnie na rynku nie ma zadnego subwofera w duzej obuidowie powyzej 80 l siedzi glosik 38 cm!!
Je niemysle ze u nas v cechii jestesmy 100 lat za opicami :) u nas TESLA dziala glosniki ponad 60 lat :) .
Nierozumie wogule proc potenzne subwoofery v kinach i podobne nemajou malou obudove ?
Dla mojego glosnika (ARA-390) producent proponuje box 250 litrov !! ja obudovalem "tylko" 150 litov . Ty uvazas ze producent nierozumie svojego glosnika ?
[ Dodano: 2004-09-25, 22:17 ]
Zamieszczone przez DexterKolumna glosnikowa to nie tylko parametr polegajacy na najnizszej z jednej strony i najwyzszej z drugiej liczbie mowiacej o hercach !! Z subwooferem jest tak samo. f3 to tylko jeden parametr a dla "dobrej" reprodukcji basu trzeba jeszcze uwzglednic odpowiedz impulsowa i wytrzymalosc mocowa. Pewnie, mozna wrzucic duzy glosnik do duzej obudowy i bedzie ekstra duzy bas tylko ze taki sub nie bedzie potrafil z siebie wydobyc innego dzwieku jak wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.Dobrze skonstruowany sub to kompromis pomiedzy tymi trzema parametrami. Wkladajac jeszcze wiecej pracy stosujac rozne sztuczki typu korekcja linkwitza mozna ta granice kompromisu przesunac. I po co sie klocic. Pozatym kto co lubi.
Pozdro
Dexter
Uze myslalem ze tu jest wojna cesi x polaci :)
ja tylko opisalem konstrukci subwoferuw s ktorymi mame svietne /zkusenosti - niviem jak po polski/
Skomentuj
Skomentuj