Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomiary Arta dual chanel vs semi dual chanel , czym mierzycie {sygnal} i na jakich wzmacniaczach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na MP-102 mi pływał cały spl tylko z Behringerem B5. Na Dayton EMM-6 każdy pomiar z nim mam powtarzalny.
    No ale tak, to może być problem TDA2030. Chyba czas złożyć wzmak pomiarowy na TDA7293 lub 7294 z porządnym liniowym zasilaniem symetrycznym.
    "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
    JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Pływał nie tylko na B5. Parę osób miało z nim problem. Ogólnie fajnie to działało, ale całość systemu zajmowała za dużo miejsca. Pełno gratów, jak trzeba było mierzyć w terenie.
      Last edited by Pogromca mitow; 18.02.2025, 21:56.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        wzmak TPA3116.

To jakis gotowiec czy diy ? Jakis link mozna prosic co posiadasz dokladnie
        Ja zastanawiam sie na the t-amp pm40c
        Last edited by Domin79; 18.02.2025, 21:18.

Skomentuj

To taki mały, chiński wzmacniaczyk w aluminiowym pudełeczku. Nie używam go dlatego, że ma super parametry, ale dlatego że w tym momencie odpowiada mi jego mała obudowa, ale pod ręką są dwie, tradycyjne integry - jeśli zajdzie konieczność wyciągnięcia cięższych dział :)

Skomentuj

https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz...404-6900227436 cus takiego ?

Skomentuj

Dokładnie, ale to strasznie drogie. Na alli znajdziesz dużo taniej. Do tego trzeba jeszcze zasilacz od laptopa.

Jak nie musi byc mały wzmak, to zrób sobie jakiegoś kita ale na tda7294 zasilany symetrycznie.

Skomentuj

Pływał nie tylko na B5. Parę osób miało z nim problem. Ogólnie fajnie to działało, ale całość systemu zajmowała za dużo miejsca. Pełno gratów, jak trzeba było mierzyć w terenie.
                Przejrzałem moje pomiary zestawem USB Transit + TDA2030 + MP-102 + Dayton EMM-6 i też się pojawia ten DC offset, który jest mniej więcej taki sam jak TDA2030 + Focusrite 2i2 + Dayton EMM-6.
                Więc wygląda na to, że problem zauważyłem dopiero przy pomiarze Sonarwoksem, ale to nie Sonarworks jest tu problemem, tylko TDA2030.

No i nie przejmowałem się tym DC offsetem do tej pory, bo do wyciągania plików frd używam Vituixa, który go potrafi wyeliminować.
                "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Nie ma żadnego sensu wyciągnąć FRD z Arta, jak na tych pomiarach mamy robić zwrotnice w Vituixie. Dzięki temu wykonywanie pomiarów jest jeszcze prostsze. Wykorzystuje się jakis 1% możliwości Arta i to w zupełności wystarczy.

Skomentuj

Dotarł mały chiński wzmacniacz i co a no to ze jest cacy porównanie chinolka z avt szum rózowy na którym najwiecej balaganu bylo

co wiecej wypada chyba lepiej jak soniak

Skomentuj

Pico bello, Francja elegancja. Chińska jakość, niczym legendarne i oryginalne, chińskie piłeczki do ping ponga :)

Skomentuj

A ja w końcu dłubnąłem mojego ArtaBoxa i przystosowałem go do pomiarów najnowszą wersją Arty, a do pomiarów podłączyłem Denona PMA-1500, który służy mi w warsztacie do odsłuchów.

No i żadnego DC offsetu na mikrofonie Sonarworksie SoundID nie ma. Pomiar sinusem.
                        Poniżej Impulse Response w maksymalnym powiększeniu w Arcie.

5 pomiarów pod rząd dla tego samego tweetera.

W sumie, to nie wiem, czego tego Denona wcześniej nie zaprzęgnąłem do pomiarów.

Last edited by pawel_luk1; 20.02.2025, 23:29.

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta

W sumie, to nie wiem, czego tego Denona wcześniej nie zaprzęgnąłem do pomiarów.
                          A ja wiem Weź to targaj na dwór jak masz coś większego do pomierzenia. A taki do takiego chińczyka to i baterię można skombinować.

Skomentuj

Dokładnie, ale to strasznie drogie. Na alli znajdziesz dużo taniej. Do tego trzeba jeszcze zasilacz od laptopa.

Jak nie musi byc mały wzmak, to zrób sobie jakiegoś kita ale na tda7294 zasilany symetrycznie.

Jest taniej :

https://pl.aliexpress.com/item/10050...Cquery_from%3A

Last edited by allure09; 25.02.2025, 20:48.

Skomentuj

allure09 Te Fosi lepiej na Amazonie kupować - taniej, szybciej i bezproblemowy zwrot.

Skomentuj

Czaruję...
                              X