Zamieszczone przez jaman7
Zobacz posta
Po drugie nie wiem dlaczego utarło się, że jak coś jest drogie to musi grać dobrze? Bardzo często jest tak, że firmy wykorzystują sytuację i windują ceny tak żeby kasa przyćmiewała korzyści. Ceny najdroższych urządzeń i kabli są dla bogaczy żeby mogli się pochwalić oraz dla zaspokojenia ich próżności.
Wiele razy miałem taką sytuację że pomiędzy kablami za kilkadzisiąt tysięcy w bezpośrednim porównaniu z tymi wielokrotnie tańszymi nie słyszałem różnicy miedzy nimi. Również w większości przypadków osobiście różnicy miedzy kablami nie słyszę. Więc nie jest to tak, że zawsze ta różnica jest słyszalna. Ale bywało tak że w kablach za kilkadziesąt złotych różnych producentów różnica była słyszalna. Należy też pamiętać że dużo zależy od samego systemu i niekoniecznie jest to zależne od jego ceny.
Cena nie gra.
W kolumnach mam zastosowane kable supra. 4mm2 na nisko-średnio tonowy i 1,5mm2 na wysokotonowy. Również w zwrotnicy zastosowane są raczej dobre elementy. Nie wydaję bez sensu pieniędzy bo mnie poprostu na to nie stać. Ale tam gdzię mogę stosuję elementy dobrej jakości i nie szukam oszczędności na siłę. Bo po co mi dobre głośniki jak nie wykorzystam w pełni ich możliwości.
Skomentuj